Box to Box

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Αθανασίου, γιατί ο Ατρόμητος έκανε το 2022, μία κίνηση «ξένη» για τα ελληνικά δεδομένα!

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Αθανασίου, γιατί ο Ατρόμητος έκανε το 2022, μία κίνηση «ξένη» για τα ελληνικά δεδομένα!

Ο Ολυμπιακός κοιτά τον Νίκο Αθανασίου. Κατά την γνώμη μου, θα είναι η πιο έξυπνη μεταγραφή του Ιανουαρίου, δίχως καν να μπορώ να προβλέψω τις υπόλοιπες. Συζητάμε για έναν εξαιρετικό μπακ. Αλλά αυτές οι γραμμές δεν θα γράφονταν ποτέ, αν ο Ατρόμητος, τον Οκτώβριο του 2022, είχε «παρασυρθεί» από την ελληνική πραγματικότητα…

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Ο Ολυμπιακός φημολογείται πως πλησιάζει στην απόκτηση του Νίκο Αθανασίου από τον Ατρόμητο.

Πρόκειται για μία είδηση που γράφεται δεξιά και αριστερά εδώ και καιρό. Και κάθε ημέρα που περνά, μάλλον φέρνει πιο κοντά τον Έλληνα μπακ στον Πειραιά.

Όσοι παρακολουθείτε ελληνικό πρωτάθλημα, πλην του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, δεδομένα τον ξέρετε. Ή ακόμη και αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, σίγουρα τον έχετε παρατηρήσει, όταν η ομάδα σας συναντά τους Περιστεριώτες.

Είναι ένας ταχυδυναμικός αριστερός μπακ. Ένα παιδί που παίζει με πολύ πάθος. Ένας «θαρραλέος» ποδοσφαιριστής, που δεν διστάζει να μπει σε οποιαδήποτε μονομαχία. Τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Και γενικότερα, τα έδωσε όλα για να κάνει τον Ατρόμητο να τον πιστέψει, από τα μόλις 13 του χρόνια.

Η ποδοσφαιρική του «ζωή» άλλωστε, ανήκει και έχει ταυτιστεί με το Περιστέρι. Εκεί μεγάλωσε, εκεί τον πίστεψαν, εκεί πέρασε από όλα τα κλιμάκια των ακαδημιών και έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα.

Θα αναρωτηθεί κανείς… «Να χειροκροτήσουμε τον Ατρόμητο, επειδή προώθησε στην ανδρική ομάδα ένα… δικό του παιδί;». Και καλά θα κάνει. Αυτό θεωρείται αυτονόητο στο εξωτερικό. Δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αναφέρομαι στο ότι όταν είχε καταγράψει μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα, τη σεζόν 2022-23, του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2025!

Τον πίστεψε, του έδωσε ακόμη μία ευκαιρία, του έδειξε έμπρακτα πως είναι εδώ για να τον στηρίξει. Ο Αθανασίου έμεινε και τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει αγωνιστεί και στα επτά ματς της ομάδας του!

Μετρά έξι 90άλεπτα και ένα παιχνίδι που βγήκε αλλαγή στο 80’, είναι μέσα στους εννέα Έλληνες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα φέτος, αποτελεί το βασικότερο «γρανάζι» του Πάμπλο Γκαρσία στον Ατρόμητο, μαζί με τους Ουάρντα και Ουεντραόγκο.

Πώς λοιπόν να μην ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός για ένα παιδί στα 23 του χρόνια, με 101 επαγγελματικές συμμετοχές, με επτά γκολ και τρεις ασίστ καριέρας, Ελληνόπουλο, που μπορεί να παίξει τόσο με τετράδα στην άμυνα ως μπακ, όσο και με τριάδα, σε ολόκληρη την πλευρά;

Είναι εξαιρετικός ο Αθανασίου και μπορεί να αποτελέσει την πιο έξυπνη μεταγραφή του Ιανουαρίου, αν ολοκληρωθεί. Αλλά υπολογίστε παράλληλα, πως ο Ατρόμητος είναι αυτός που αξίζει μαζί του το χειροκρότημα. Πόσες ελληνικές ομάδες άλλωστε, θα σκεφτόντουσαν έτσι, πριν από μία διετία;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0