Face to Face

Ο Παντελής Χατζηδιάκος στο BN Sports: «Ούτε η UEFA, ούτε κανείς, πάνω από τον Τζορτζ – Τραγουδήσαμε τον Εθνικό Ύμνο με 30.000 ανθρώπους!»

Ο Παντελής Χατζηδιάκος στο BN Sports: «Ούτε η UEFA, ούτε κανείς, πάνω από τον Τζορτζ – Τραγουδήσαμε τον Εθνικό Ύμνο με 30.000 ανθρώπους!»

Η UEFA, το πρόγραμμα, η απόφασή της να μην αναβάλλει το Αγγλία – Ελλάδα, ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Παντελής Χατζηδιάκος ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Μανάκο για όλα αυτά και απάντησε σε… ακόμη περισσότερα. Διαβάστε τις αποκλειστικές του δηλώσεις στο BN Sports, λίγα λεπτά μετά το φινάλε της συνάντησης της Εθνικής μας ομάδας με την Ιρλανδία!

«Επιστρατεύτηκε» ξανά. Κλήθηκε να πάρει φανέλα βασικού από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προκειμένου να αναπληρώσει το κενό του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη που είχε συμπληρώσει κάρτες. Και ήταν εκπληκτικός.

Αλάνθαστος, ψύχραιμος, με φοβερές τοποθετήσεις και ένα «clean sheet» στην «πλάτη». Αυτός είναι ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος εντυπωσίασε στη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Ιρλανδίας, στην 4η αγωνιστική του Nations League!

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης, μίλησε στο BN Sports και τον Δημήτρη Μανάκο και απάντησε σε οτιδήποτε ρωτήθηκε. Για τα συναισθήματά του, για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, για τον κόσμο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και για το ματς με την Αγγλία που πλησιάζει.

Όσον αφορά την απόφαση της UEFA να μην αναβάλλει το παιχνίδι στο «Wembley»; Μία ατάκα του και μόνο… αρκούσε! Συγκλονιστικός Χατζηδιάκος, είπε τα αυτονόητα, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο και στην «εποχή», που πολλές φορές, αυτά είναι τα… ζητούμενα!

Αρχικά, Παντελή θα ήθελα να σε ρωτήσω πόσο σημαντική θεωρείς πως είναι η νίκη της Εθνικής επί της Ιρλανδίας;

«Το είχαμε πει με τα παιδιά στην Αγγλία πως για να έχει νόημα η νίκη μας εκεί, πρέπει να έρθουμε εδώ και να κερδίσουμε την Ιρλανδία. Πέρασαν 15-20 λεπτά μετά το ματς, δεν πανηγυρίσαμε λόγω του Τζορτζ. Δεν μπορούσαμε.

Η εμπειρία μου γενικότερα μου έχει δείξει πως μετά από μία μεγάλη νίκη, το επόμενο ματς είναι πάντα πιο δύσκολο. Κανένα ματς δεν κερδίζεται από μόνο του. Έπρεπε λοιπόν να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Αυτό μας είπε και ο κ. Γιοβάνοβιτς.

Κάναμε κάποια λάθη στην αρχή, είναι λογικό, υπήρχε μεγάλη πίεση. Δεν τα πληρώσαμε όμως και η νίκη μας είναι τρομερά σημαντική. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε καλό μομέντουμ.»

Πόσο κρίσιμο είναι τώρα το παιχνίδι με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ; Θεωρείς πως επί της ουσίας, είναι αυτό που θα καθορίσει την πρώτη θέση;

«Έχουμε δύο αποτελέσματα μπροστά μας, αλλά έτσι όπως έχω γνωρίσει εγώ τον κ. Γιοβάνοβιτς αυτές τις δύο εβδομάδες, είμαι σίγουρος πως δεν θα μπούμε στο ματς για την ισοπαλία!

Θα μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αυτό θέλουμε πάντα. Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Το δείξαμε με την Αγγλία, είχαμε κάνει το ίδιο και με τη Γαλλία. Έχουμε εμπειρίες από μεγάλα ματς, πιστεύω πως είναι ένας… τελικός.»

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»; Πόσο σας βοήθησε ο κόσμος και τι περιμένετε από το ελληνικό κοινό για το ματς με την Αγγλία;

«Θέλουμε να γεμίσουμε το γήπεδο ξανά. Σήμερα ο κόσμος ήταν φανταστικός. Μας έδωσε μία έξτρα ώθηση, ένα κίνητρο παραπάνω. Θυμάμαι την Εθνική πριν τέσσερα, πέντε, έξι χρόνια στο ΟΑΚΑ, που οι εικόνες δεν ήταν ωραίες.

Σήμερα, βγήκαμε στο ζέσταμα και μας χειροκροτούσε ένα ολόκληρο γήπεδο. Πήραμε διαφορετική ενέργεια, τραγουδούσαμε τον Εθνικό Ύμνο με άλλους 30.000 ανθρώπους. Δεν περιγράφεται. Αυτό ονειρευόμουν από παιδί. Ήταν απίστευτο!»

Παντελή, θα ήθελα να σε ρωτήσω και για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ποιο ματς ήταν πιο δύσκολο να παίξεις εσύ προσωπικά; Αυτό στην Αγγλία, όταν έγινε γνωστή και όλη η… τραγωδία, ή το σημερινό, με ένα γεμάτο γήπεδο και μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση;

«Νομίζω με την Αγγλία. Γιατί μόλις το είχαμε μάθει. Όλοι γνωρίζαμε καλά τον Τζορτζ, τι παιδί και τι άνθρωπος ήταν. Μόλις το μάθαμε, παγώσαμε. Δεν περιγράφεται. Δεν γνωρίζαμε τίποτα, προσπαθήσαμε να το συνειδητοποιήσουμε.

Έχω ζήσει και προσωπικά, ξανά, ένα τέτοιο συμβάν. Πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να το συνειδητοποιήσουμε. Νομίζω ακόμη πιο δύσκολο θα είναι και για τα παιδιά του Παναθηναϊκού. Θα γυρίσουν εκεί, θα μπουν στα αποδυτήρια, θα τους χτυπήσει πολύ η απουσία. Θέλει χρόνο… Σήμερα, επίσης ήταν δύσκολο. Είχαμε πίεση, παίζαμε για τον Τζορτζ. Θέλαμε μόνο τη νίκη, δεν συμβιβαζόμασταν με κάτι άλλο! Δείξαμε χαρακτήρα, προσωπικότητα και τα καταφέραμε.»

Τέλος, θα ήθελα να σε ρωτήσω την άποψή σου για την απόφαση της UEFA να γίνει το ματς στην Αγγλία, παρά το ό,τι συνέβη με τον Τζορτζ. Θα ήθελες να μας πεις τι πιστεύεις εσύ και αν έπρεπε να αναβληθεί η αναμέτρηση;

«Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τη σωματική και την ψυχική υγεία. Το να είσαι καλά. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, χαλάει το μυαλό, η ψυχική υγεία, δεν είναι κάτι διαχειρίσιμο.

Γνωρίζαμε προσωπικά τον Τζορτζ, η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη. Ναι, ξέρουμε πως το πρόγραμμα είναι… βαρύ. Αλλά κατά την άποψή μου, έπρεπε να βρεθεί λύση. Δεν ξέρω ποια λύση θα ήταν η κατάλληλη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία. Ούτε η UEFA, ούτε κάποιο πρωτάθλημα, μπαίνει πάνω από αυτήν!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0