Face to Face

Ο Νόρντιν Βόουτερ στο BN Sports: «Στον Άγιαξ έχουν προετοιμαστεί για το τι θα συναντήσουν στο ΟΑΚΑ - Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι τρελοί!» (video)

Ο Νόρντιν Βόουτερ στο BN Sports: «Στον Άγιαξ έχουν προετοιμαστεί για το τι θα συναντήσουν στο ΟΑΚΑ - Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι τρελοί!» (video)

Ο Νόρντιν Βόουτερ αποτελεί έναν από τους λίγους Ολλανδούς που έχουν υπηρετήσει το «τριφύλλι» και τον μοναδικό που έχει φορέσει τις φανέλες των αποψινών μονομάχων (Παναθηναϊκού και Άγιαξ). Τι είπε για την πρόκριση, ποιον ξεχώρισε από τον «Αίαντα», που πιστεύει πως θα κριθεί το παιχνίδι και το σχόλιό του για τους φίλους της ομάδας!

Δηλώσεις στον Δημήτρη Τσάκνη

Ο Νόρντιν Βόουτερ αποτελεί μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες ποδοσφαιριστών στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού. Ένας από τους λιγοστούς Ολλανδούς που έχουν υπηρετήσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος, ένας από τους λίγους που το έχουν κάνει καλά, καθώς με εξαίρεση εκείνον και τον Μπαρτ Σένκεφελντ, σχεδόν ουδείς άλλος ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τη «χώρα της Τουλίπας» δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα στους πράσινους.

Ο Νόρντιν Βόουτερ αφίχθη το χειμώνα του 2005 από την Ανόρθωση για να δώσει λύσεις στα «φτερά» της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Στο διάστημα που παρέμεινε, πήγε περίφημα. Μέχρι σήμερα, οι φίλοι της ομάδας τον θυμούνται και τον αγαπούν. Ο ίδιος, αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Αίαντα με φόντο τη μεγάλη και ιστορική συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού του Europa League (21:00) και είναι σε θέση να δώσει μία εικόνα ως προς το τι θα δούμε καλύτερα από τον καθένα. Το BN Sports εντόπισε τον 46χρονο Ολλανδό, με ρίζες από το Σουρινάμ, ο οποίος έχει ήδη εκκινήσει την προπονητική του καριέρα και αυτή την ώρα τρέχει και ποδοσφαιρικές ακαδημίες, υπό την επωνυμία του στο Άμστερνταμ. Ιδού οι απαντήσεις του Ολλανδού, ενόψει της ιστορικής συνάντησης των φιναλίστ του Τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 στο Γουέμπλεϊ.

NORDIN_AJAX.PNG

Νόρντιν, ποιες πιστεύεις πως είναι οι πιθανότητες πρόκρισης του Άγιαξ από αυτό το ζευγάρι με δεδομένο πως το πρώτο παιχνίδι διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, το οποίο θα είναι γεμάτο;

«Πιστεύω πως οι διαφορές των δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες. Προβλέπω πως θα είναι ένα κλειστό ζευγάρι. Πάντως, ο Άγιαξ διαθέτει πολλή ποιότητα. Βέβαια και ο Παναθηναϊκός κέρδισε το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι, βάζοντας 4 γκολ. Για τον Άγιαξ, θεωρώ δεδομένο πως θα επιστρέψουν στην προεπιλογή οι Μπέργκβαϊν και Μπρόμπεϊ (δεν ήταν δηλωμένοι στα παιχνίδια με τη Βοϊβοντίνα) και με αυτό τον τρόπο θα έχουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις».

 

Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από τη σημερινή ομάδα του Άγιαξ;

«Δύσκολο να μιλήσεις για έναν (ποδοσφαιριστή) συγκεκριμένα. Αυτός που είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς, είναι ο Μπράιαν Μπρόμπεϊ. Αν παίξει θα δείτε κι εσείς τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο» αποκρίθηκε.

Πέρυσι, τέτοια εποχή το «τριφύλλι» έκανε την έκπληξη και σόκαρε έναν άλλο μεγάλο αντίπαλο, την Μαρσέιγ, είναι κάτι που έχει στο νου του το προπονητικό επιτελείο του Άγιαξ;

«Το νέο επιτελείο της ομάδας είναι καλά προετοιμασμένο. Έχει όρεξη, διαθέτει πολλή ενέργεια για να δουλέψει και να πετύχει και δίνει μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Ό,τι έγινε πέρυσι είναι κάτι που φαντάζομαι πως το έχουν προσέξει και έχουν προετοιμαστεί γι’ αυτό. Σίγουρα, θα παίξουν ρόλο οι επιλογές που θα κάνουν και στην ομάδα που θα παρατάξουν απέναντι στον Παναθηναϊκό».





Νόρντιν, έχεις παρακολουθήσει καθόλου πρόσφατα παιχνίδια της ομάδας; Έχεις εικόνα από τον Παναθηναϊκό, την ομάδα και το ποδόσφαιρο που παίζει;

«Για να σας είμαι ειλικρινής, δεν έχω πρόσφατα παρακολουθήσει κάποιον αγώνα. Ωστόσο, ανυπομονώ να δω αυτά τα δύο προσεχή παιχνίδια μεταξύ των δύο αγαπημένων μου ομάδων. Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα από τις μέρες μου στην ομάδα, είναι οι οπαδοί. Είναι τρελοί. Είναι πολύ ενθουσιώδεις και η αγάπη τους για την ομάδα είναι ανεπανάληπτη. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα» σημείωσε.

WOOTER.PNG

Τι είναι αυτό που θυμάσαι από το χρόνο που πέρασες στην Ελλάδα; Υπάρχει κάποια ανάμνηση που ξεχωρίζεις;

«Θυμάμαι τη ζωή στην Αθήνα, τη λάτρεψα αυτή τη πόλη και δεν γίνεται να ξεχάσω ποτέ τα όσα έζησα εκεί. Θυμάμαι πως η ομάδα μου είχε παραχωρήσει ένα σπίτι στη Βουλιαγμένη και πως το μέρος αυτό ήταν πανέμορφο».

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη πρώτη συνάντηση (21:00) μεταξύ των δύο ομάδων, ποιο είναι το στοιχείο που πιστεύεις πως θα κάνει τη διαφορά;

«Νομίζω πως σε αυτό το ματσάρισμα, η αμυντική προσήλωση και η αποφυγή των λαθών στην άμυνα θα κάνουν τη διαφορά. Οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και ταλέντο μεσοεπιθετικά, όμως νομίζω πως και τα δύο επιτελεία θα εστιάσουν στον περιορισμό των επθετικών πρωτοβουλιών του αντιπάλου. Όποια πλευρά το καταφέρει καλύτερα, έχει και τον πρώτο λόγο για να προκριθεί» μας είπε.

Τέλος, θα μας δώσεις μία πρόβλεψη για το νικητή του ζευγαριού;

«Θα σας στενοχωρήσω, αλλά βάσει της ιστορικής παράδοσης μεταξύ των δύο ομάδων, ο Άγιαξ θα περάσει» απάντησε ευθαρσώς ο Βόουτερ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0