Face to Face

Η Βασιλική Γιαννακά στο BN Sports: «Χρόνια ονειρευόμουν μία τέτοια μεταγραφή, οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι!» (video)

Η Βασιλική Γιαννακά στο BN Sports: «Χρόνια ονειρευόμουν μία τέτοια μεταγραφή, οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι!» (video)

Κατάφερε τόσα και τόσα, εντός ελληνικών συνόρων, και πλέον, «πετάει» για άλλες πολιτείες! Η Βασιλική Γιαννακά είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της σουηδικής Växjö DFF και παίρνει τον «δρόμο», για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου στο ποδόσφαιρο γυναικών! Μιλώντας στο BN Sports, στάθηκε στο κεφάλαιο του ΠΑΟΚ, της Εθνικής Ελλάδας, τους επόμενους στόχους, αλλά και τον FIFA Agent, Αχιλλέα Χατζηνικολάου, που την εκπροσωπεί και θεωρεί κομβικό, στις έως τώρα επιτυχίες της.

Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Ακόμη δεν έχει «κλείσει» τα 20 της χρόνια, αλλά ήδη, έχει ζήσει τόσα στην καριέρα της. Πρωταθλήματα, κύπελλα, νταμπλ, Champions League και τώρα, ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο!

Η Βασιλική Γιαννακά είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της σουηδικής Växjö DFF και παίρνει τον «δρόμο», για ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου στο ποδόσφαιρο γυναικών!

Μετά από τρεις σεζόν στον ΠΑΟΚ, ισάριθμα πρωταθλήματα (2022, 2023, 2024) κι ένα νταμπλ (2024), έφτασε η ώρα για το επόμενο, μεγάλο βήμα. Άλλωστε, γνωρίζει καλά από τέτοια, έχοντας φύγει από το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή καταγωγής της, το Αγρίνιο, πριν γίνει καλά-καλά 17!

Όπως λέει και το γνωστό κλισέ, η ηλικία για μερικούς ανθρώπους, είναι απλώς ένας αριθμός. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της Βασιλικής Γιαννακά, που πέρυσι «χάρισε» στον ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών, ευστοχώντας στο τελευταίο και πιο κρίσιμο πέναλτι, ενώ πριν «κλείσει» τα 20 της τον ερχόμενο Οκτώβρη, έχει καταγράψει 20 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας!

Οι διακρίσεις, βέβαια, για τη διεθνή μπακ-εξτρέμ, δεν σταματούν εκεί, μιας και η κορυφαία στιγμή της καριέρας της, σε προσωπικό επίπεδο, ήταν η ανάδειξή της από τον ΠΣΑΠΠ. ως κορυφαία ποδοσφαιρίστρια στην Ελλάδα για το 2023!

Τα καλύτερα, όμως, είναι μπροστά για τη Βασιλική Γιαννακά. Και όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της στο BN Sports, γνωρίζει πολύ καλά, τι είδους ευκαιρία της παρουσιάζεται, μέσω της Växjö DFF.

1000024099.jpg
*Η Βασιλική Γιαννακά, πλάι στον εκπρόσωπό της, FIFA Agent, Αχιλλέα Χατζηνικολάου.


Τι σημαίνει για εσένα, αυτή η μεταγραφή, σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο;

«Είναι κάτι που το ονειρευόμουν από μικρή ηλικία. Το μόνο σίγουρο, είναι πως θα αφοσιωθώ στη μοναδική αυτή ευκαιρία που μου δίνεται. Να είναι η αρχή, για κάτι πολύ μεγαλύτερο!»

Τι αλλαγές θα φέρει στη ζωή σου;

«Σίγουρα είναι ένα νέο ξεκίνημα, μετά από εκείνο στα 16 μου, όταν έφυγα από το Αγρίνιο για να έρθω στην Θεσσαλονίκη, να μείνω μόνη μου και να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ!

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, δεν θα φοβηθώ να πάρω το ρίσκο να προχωρήσω, να εξελίξω το ταλέντο μου και τα ποδοσφαιρικά μου όνειρα!»

Πώς νιώθεις που στα 19,5 χρόνια σου, θα γίνεις επαγγελματίας;

«Δικαίωση και ικανοποίηση. Ότι οι κόποι μου, δεν πήγαν χαμένοι! Είναι τεράστια η χαρά μου, που θα γίνω επαγγελματίας σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, με φοβερές γηπεδικές εγκαταστάσεις, επαγγελματική οργάνωση και ένα γήπεδο 15.000 θέσεων, που γεμίζει σε κάθε εντός έδρας αγώνα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου, πλέον;

«Πρωταρχικός μου στόχος, είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πρωταγωνιστήσει φέτος, στο πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έπειτα, να βελτιωθώ ατομικά, και όπως λέει και ο ατζέντης μου, Αχιλλέας Χατζηνικολάου, να βάζω κάθε μέρα νέους μικρούς στόχους και να τους πετυχαίνω. Έχουμε βάλει και στοίχημα μεταξύ μας, να μάθω σουηδικά τον επόμενο χρόνο!»

Όσον αφορά στο κομμάτι της Εθνικής Ελλάδας;

«Η Εθνική Γυναικών είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Είναι η ύψιστη τιμή να αγωνίζομαι με το εθνόσημο. Μάλιστα, φέτος καταφέραμε και την άνοδο στην υψηλότερη κατηγορία και θέλω να τονίσω, την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον προπονητή μας, κ. Αλέξανδρο Κατηκαρίδη, και όλη την ομάδα του. Θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό και πλέον, ακόμα περισσότερο τώρα, που θα εκπροσωπώ την Ελλάδα, στο κυρίαρχο σουηδικό πρωτάθλημα!»

Τα συναισθήματά σου για τον ΠΑΟΚ;

«Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, για την ευκαιρία που μου έδωσε να πετύχω σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' σε όσους προπονητές συνεργάστηκα, τη διοίκηση, αλλά πάνω από όλα, στις συμπαίκτριές μου, που χωρίς αυτές, δεν θα είχα πετύχει και πολλά. Χωρίς τον ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσα να εκπληρώσω τα όνειρα μου. Έχω μόνο καλά λόγια για τον ΠΑΟΚ!»



Η προσαρμογή στο νέο περιβάλλον πιστεύεις πως θα είναι εύκολη;

«Σίγουρα, θα δυσκολευτώ τον πρώτο καιρό να προσαρμοστώ. Μην ξεχνάμε ότι είναι μια χώρα της βόρειας Ευρώπης, με άλλη κουλτούρα και κλιματολογικές συνήθειες. Όμως, μην ξεχνάμε πως εκεί δεν πάω για τουρισμό, αλλά με στόχο να παίξω ποδόσφαιρο και να πετύχω ακόμη περισσότερα. Από την πρώτη στιγμή, η νέα μου ομάδα έχει σταθεί δίπλα μου. Μου δίνει την αίσθηση ότι θα είναι κοντά μου και θα διευκολύνει την προσαρμογή μου».

Ένα μήνυμα, για το τέλος της συνέντευξης;

«Θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια με εκπροσωπεί και με συμβουλεύει: τον FIFA Agent, Αχιλλέα Χατζηνικολάου, που σε πολλές και κρίσιμες στιγμές, άμα δεν τον άκουγα, δεν θα είχα φθάσει στο να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία, και φυσικά, να ψηφιστώ από τον ΠΣΑΠΠ, που πάντα είναι δίπλα μου, ως η καλύτερη Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια στη χώρα μου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω και μία παράκληση.

Ας γίνει επιτέλους το ελληνικό πρωτάθλημα επαγγελματικό, γιατί ακόμη είμαστε αρκετά πίσω, σε σύγκριση με τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0