Face to Face

Ο Βλάντιμιρ Γκάντζεφ στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά η Μπότεφ έχει αγωνιστικό ρυθμό!» (video)

Ο Βλάντιμιρ Γκάντζεφ στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά η Μπότεφ έχει αγωνιστικό ρυθμό!» (video)

Ανταπόκριση με ΒουλγαρίαΣόφια και Βλάντιμιρ Γκάντζεφ! Ο άλλοτε «πράσινος», μίλησε με λεπτομέρειες για τις «παγίδες» που κρύβει για τον Παναθηναϊκό, η αναμέτρηση με την ιστορική, Μπότεφ Πλόβντιφ (25/07, 21:00) «Πρέπει να προσέξουν πολύ, για να μην την πατήσουν από μία ομάδα που εδώ και έναν χρόνο αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο, με άλλη ψυχολογία!» ανέφερε μεταξύ άλλων, χαρίζοντας πολλές ατάκες για Μαλεζάνι, Ντεσπόντοφ και... Γρηγόρη Παπαβασιλείου!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Τσάκνη

Ο Βλάντιμιρ Γκάντζεφ αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και τους φίλους της ομάδας, καθότι, αν και ποτέ δεν κατέγραψε επίσημη συμμετοχή με τα χρώματα της πρώτης ομάδας, εντούτοις μνημονεύεται ακόμη, όντας ένας από τους ελάχιστους Βούλγαρους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από το «τριφύλλι».

Ο 36χρονος -πλέον- άλλοτε μεσοεπιθετικός των «πρασίνων», αλλά και του ΟΦΗ, μίλησε στο BN Sports και προσέφερε πολλές και «ζουμερές» πληροφορίες για την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό του Europa League, Μπότεφ Πλόβντιφ. Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί.

Μίλησε και για άλλα. Όσα θυμάται από Παναθηναϊκό, για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, τον άνθρωπο που όπως είπε, εκτιμά απεριόριστα, διότι τον βοήθησε πολύ!


Η Μπότεφ έχει αλλάξει επίπεδο…

Συζητώντας και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά για τον Παναθηναϊκό, αποκάλυψε τα μυστικά της Μπότεφ Πλόβντιφ, της ομάδας που προπονεί ο Ντούσαν Κέρκεζ από τον Σεπτέμβριο του 2023 και στα χέρια του οποίου η ομάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο. «Με αυτό τον προπονητή έχει αλλάξει η εικόνα της ομάδας, έχει δυναμώσει, δείχνει πως μπορεί να καταφέρει κάτι σπουδαίο μετά από χρόνια» ήταν τα λόγια του.

«Είναι μία ομάδα που κάνει βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα» συνέχισε ο Βλάντιμιρ Γκάντζεφ. «Έχουν εγκαινιάσει το πιο σύγχρονο γήπεδο στη Βουλγαρία, το νέο Hristo Botev Stadium χωρητικότητας 18.000 ανθρώπων, το οποίο είναι πραγματική έδρα και θα τους βοηθήσει πολύ και στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό γιατί θα είναι γεμάτο» προσέθεσε. Έτσι κι αλλιώς, όπως ο ίδιος μας είπε, τέσσερις είναι οι ομάδες στη Βουλγαρία, οι οποίες διαθέτουν ευρεία βάση φιλάθλων: η ΤΣΣΚΑ, η Λέφσκι και η Λοκομοτίβ Σόφιας και η… αντίπαλος του Παναθηναϊκού, Μπότεφ Πλόβντιφ την οποία χαρακτήρισε ιστορική ομάδα, συγκρίνοντας τον βίο των τελευταίων ετών με εκείνον του Παναθηναϊκού.


Μπότεφ: Σταθερός κορμός, με ποιοτικούς ακραίους μεσοεπιθετικούς!

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό προφίλ της αντιπάλου του «τριφυλλιού» ο Γκάντζεφ τόνισε πως η Μπότεφ είναι μία ομάδα που στηρίζεται σε ένα μείγμα γηγενών και ποιοτικών ξένων παικτών, η παρουσία των οποίων έχει αυξηθεί στο ρόστερ τα τελευταία χρόνια. Ειδικά μνεία έκανε στους ταχύτατους και πολύ επικίνδυνους ακραίους μεσοεπιθετικούς της ομάδας, Ακέρε και Νουατσούκου, ενώ ως εξαιρετική χαρακτήρισε την προσθήκη του κεντρικού επιθετικού, Άντονι Ούτζα, ο οποίος σκόραρε και στα δύο παιχνίδια εναντίον της Μάριμπορ.

«Ο τερματοφύλακας (βλ. Ιγκόνεν) είναι επίσης καλός, αν και στα τελευταία παιχνίδια έχει κάνει κάποια λάθη. Η άμυνα είναι αξιόπιστη, ενώ στη μεσαία γραμμή ξεχωρίζει ο έμπειρος και αρχηγός της ομάδας, Ποπόφ και ο Καμερουνέζος Ετό, ο οποίος κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, τρέχει πολύ και είναι ένα πολύ δυνατό παιδί, θα τον δείτε» αποκρίθηκε για να «χτυπήσει» καμπανάκια στον Ντιέγκο Αλόνσο και τους συνεργάτες του.


«Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, πλεονέκτημα έχει όμως η Μπότεφ»

Γενικά, τόνισε πως η Μπότεφ έχει πιθανότητες να προκριθεί, έχει διατηρήσει τον κορμό της και είναι επικίνδυνη ιδίως αν υποτιμηθεί από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο ο Βλάντιμιρ Γκάντζεφ χαρακτήρισε ως το ξεκάθαρο φαβορί του ζευγαριού. «Εντάξει, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί 100%, ας είμαστε ξεκάθαροι, έχει καλύτερους παίκτες ακόμη και δίχως την μεταγραφική ενίσχυση. Όμως δεν πρέπει να την υποτιμήσει γιατί είναι μία καλή ομάδα και όπως θυμόμαστε, ο ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια είχε αποκλειστεί από μία άλλη βουλγαρική ομάδα, την Λέφσκι, αν και ήταν καλύτερη ομάδα» τόνισε, για να προειδοποιήσει πως οι Βούλγαροι, τη δεδομένη στιγμή διαθέτουν το πλεονέκτημα.

«Η Μπότεφ σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, έχει παίξει τρία επίσημα παιχνίδια και έχει ρυθμό. Στο τελευταίο μάλιστα παιχνίδι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Κέρκεζ έκανε 4-5 αλλαγές προκειμένου να κρατήσει φρέσκια την ομάδα ενόψει του Παναθηναϊκού» συμπλήρωσε.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια εξομολογήθηκε πως δεν έχει παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό. «Διαβάζω κάποια πράγματα, παρακολουθώ κυρίως αποτελέσματα, αλλά δεν έχω δει παιχνίδια. Έχω ακούσει για τον Φώτη Ιωαννίδη, είναι πλήγμα που δεν θα αγωνιστεί για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η ομάδα διαθέτει παίκτες με ποιότητα και πιστεύω πως θα γίνουν καλά παιχνίδια» ανέφερε.


Το στοιχείο που θα κρίνει το νικητή

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία τα οποία θα κρίνουν το νικητή του ζευγαριού, σύμφωνα με τον άλλοτε Βούλγαρο διεθνή μέσο, το κυριότερο από αυτά είναι ο περιορισμός των λαθών. «Όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί. Είναι σημαντικό που υπάρχουν δύο παιχνίδια γιατί εάν κάτι δεν πάει καλά στο πρώτο, μπορεί να διορθωθεί στο δεύτερο» είπε. Ακόμα προσέθεσε πως το πρώτο γκολ δεν έχει κάποια αξία σε αυτό το ζευγάρι και γενικά στην προκριματική φάση των ευρωπαϊκών κυπέλλων, ιδίως έπειτα από την κατάργηση του εκτός έδρας τέρματος.

Vladimir_Gadzhev_2011.jpg


«Θυμάμαι σχεδόν τα πάντα…»

«Ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο κλαμπ. Μιλήσαμε για την ιστορία της Μπότεφ, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ιστορικότερος, με τεράστια αποτελέσματα και στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν κάποια προβλήματα, αλλά έχει τόσους φιλάθλους να τον ακολουθούν, οπότε, αν είναι γεμάτο και το γήπεδο πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρώτο παιχνίδι και το πλεονέκτημα για τη ρεβάνς» απάντησε σε ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνεται το μέγεθος του Παναθηναϊκού για να εξομολογηθεί και ορισμένες, λίγο πιο προσωπικές πτυχές που έχουν να κάνουν με το τι θυμάται από την παραμονή του στην ομάδα στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

«Θυμάμαι σχεδόν τα πάντα. Τα πάντα. Θυμάμαι και τους συμπαίκτες. Θυμάμαι και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, ξέρω πως είναι ακόμη στην ομάδα. Τεράστιος ο Γρηγόρης, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Θυμάμαι τις προπονήσεις. Τότε ήμουν ένα μικρό παιδί που ήρθε σε μία τεράστια ομάδα και στην αρχή δεν ήταν εύκολο γιατί δεν ήξερα τη γλώσσα (βλ. ελληνικά), δεν ήξερα και αγγλικά, αλλά με βοήθησαν. Θυμάμαι την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, που με πήρε μαζί του ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι στην Ιταλία όπου έπαιξα και σε κάποια φιλικά. Σχεδόν τα πάντα θυμάμαι…» προσέθεσε και συμπλήρωσε πως «το ποδόσφαιρο από τότε βέβαια έχει αλλάξει πάρα πολύ, χωρίς χρήματα δεν μπορείς να φτιάξεις μία καλή ομάδα. Βλέπουμε τι κάνει ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ που αγόρασε τον Κίριλ Ντεσπόντοφ που είναι ακριβός παίκτης. Η ΑΕΚ επίσης, έχει χρήματα να διαθέσει, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έρθουν επιτυχίες» σημείωσε, δίχως όμως να μας αποκαλύψει ποια ομάδα θα ήθελε να δει νικήτρια.

Εμείς, βέβαια υποψιαζόμαστε, γιατί επέμεινε να κάνουμε τη συνέντευξη στα ελληνικά!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0