Face to Face

Ο Νταμίρ Κάναντι στο BN Sports: «Η ΑΕΚ θα προκριθεί εύκολα - Εγώ δεν είχα πληροφορίες για την Ίντερ ντ' Εσκάλδες!» (video)

Ο Νταμίρ Κάναντι στο BN Sports: «Η ΑΕΚ θα προκριθεί εύκολα - Εγώ δεν είχα πληροφορίες για την Ίντερ ντ' Εσκάλδες!» (video)

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει από... πρώτο χέρι την Ίντερ ντ' Εσκάλδες, ενώ είναι και γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ο Νταμίρ Κάναντι! Αντιμετώπισε την αντίπαλο της ΑΕΚ στoν 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League ως προπονητής της Βελέζ Μόσταρ και μιλώντας στο BN Sports, τόνισε πως η «Ένωση» θα προκριθεί δίχως προβλήματα, ενώ σχολίασε τι πήγε λάθος για τη δική του ομάδα!

Συνέντευξη στην Όλγα Μανιώτη

Πλήρη εικόνα της Ίντερ ντ' Εσκάλδες, έχουν λίγοι έως... ελάχιστοι! Μεταξύ αυτών, όμως, είναι κι ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, που άφησε το στίγμα του στον Ατρόμητο!

Ο Νταμίρ Κάναντι, πρώην προπονητής των Περιστεριωτών, είχε τη διάθεση και βρήκε τον χρόνο να μιλήσει στο BN Sports για το εμπόδιο από την Ανδόρρα, που καλείται να ξεπεράσει το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο Αυστριακός προετοίμασε τη Βελέζ Μόσταρ -ομάδα που αποκλείστηκε από την Ίντερ ντ' Εσκάλδες- μέσα σε πολύ λίγες ημέρες από τη στιγμή που ανέλαβε και όπως αποκάλυψε, «δεν είχε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ομάδα!».

Παρά τον αποκλεισμό που βίωσε εκείνος και η ομάδα του, με συνολικό σκορ 2-6, είναι σίγουρος πως η «Ένωση» θα περάσει στην επόμενη φάση και μάλιστα, εύκολα!



Πώς ζήσατε τους δύο αγώνες με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες; Ο αποκλεισμός και ειδικά το σκορ της ρεβάνς, ήταν μεγάλη έκπληξη!

«Δεν γνωρίζαμε κάτι ιδιαίτερο γι' αυτήν την ομάδα. Δεν είχαμε βίντεο, δεν είχαμε πληροφορίες. Ήταν πολύ δύσκολο.

Έχουν νέο προπονητή και νέους παίκτες και δεν μπορούσαμε να βρούμε πληροφορίες για να τους διαβάσουμε. Είναι μια πολύ φυσιολογική ομάδα, αλλά με πολύ καλή νοοτροπία.

Η αλήθεια είναι ότι το σκορ δεν λέει την αλήθεια. Αν δει κανείς τα ματς θα το καταλάβει... Αυτή η ομάδα έχει ταβάνι. Εμείς είχαμε προβλήματα, γιατί δημιουργούμε κάτι καινούργιο με πολλούς νέους παίκτες και ακόμα περιμένουμε μεταγραφές.

Εγώ ήρθα στη Βελέζ μια εβδομάδα πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Ίντερ. Η Βελέζ είχε άλλον προπονητή στην προετοιμασία».



Τι δεν πήγε καλά στα δικά σας παιχνίδια;

«Ήμασταν καλύτεροι από εκείνους στο πρώτο παιχνίδι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε καλές τοποθετήσεις, είχαμε την κατοχή, αλλά μας χτύπησαν στις αντεπιθέσεις τους με τους καλούς εξτρέμ. Ο δεξιός εξτρέμ τους είναι πολύ καλός, πολύ ποιοτικός.

Προσπαθούν να παίξουν με μεγάλες μπάλες για να βγουν από πιεστικές καταστάσεις για να τρέξουν μπροστά. Αυτό μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα.

Στο δεύτερο μέρος αντιμετωπίσαμε μία ίδια κατάσταση, αλλάξαμε κάποια πράγματα και πάλι ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Χάσαμε κι ένα πέναλτι και αυτό ήταν καθοριστικό και για την ψυχολογία μας. Αντί να προηγηθούμε ξαφνικά βρεθήκαμε με δύο γκολ πίσω στο σκορ και πήγαν εκείνοι με το αβαντάζ στην ανάπαυλα.

Δεχθήκαμε δύο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους. Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό. Κάθε τελική τους πήγαινε στα δίχτυα. Πρέπει να το αποδεχθούμε τώρα πια».



Τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να πάρει την πρόκριση;

«Η ΑΕΚ δεν θα έχει προβλήματα απέναντι στην Ίντερ ντ' Εσκάλδες. Έχει ποιότητα η ομάδα του Αλμέιδα. Θεωρώ ότι θα είναι πολύ εύκολο για την ΑΕΚ.

Ασφαλώς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και κάθε ομάδα. Έχει οργάνωση η Ίντερ, παίζει πολύ καλά τις αντεπιθέσεις. Έχουν ψηλούς παίκτες. Και ο επιθετικός τους είναι πολύ ψηλό παιδί. Είναι και πολύ καλοί στις στατικές φάσεις. Αλλά και πάλι θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ίντερ πολύ εύκολα. Αρκεί να σεβαστεί το εμπόδιο αυτό που της προέκυψε».

Ξέρω ότι βρίσκεστε στη Βελέζ Μόσταρ λίγο χρονικό διάστημα, αλλά έχετε έστω και σαν σκέψη μια πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα;

«Μου άρεσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, το λέω συνέχεια, μου άρεσε η Ελλάδα. Τώρα είμαι εδώ και δουλεύω ένα μεγάλο πρότζεκτ σε ένα μεγάλο κλαμπ εδώ στη Βοσνία, με μεγάλη δύναμη.

Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα όλο αυτό που ζω και είμαι χαρούμενος. Αλλά πραγματικά θα είναι ευχάριστο αν ποτέ επιστρέψω στην Ελλάδα».

damir_canadi.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0