Face to Face

Ο Στόγιαν Βράνιες στο BN Sports: «Ο Όγκνιεν μου είπε για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ - Ακόμα αγαπάει τρελά την ΑΕΚ!»

Ο Στόγιαν Βράνιες στο BN Sports: «Ο Όγκνιεν μου είπε για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ - Ακόμα αγαπάει τρελά την ΑΕΚ!»
Ο απόλυτος στόχος του ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση στο league stage του Champions League. Πρώτο εμπόδιο στο δρόμο του η βοσνιακή Μπόρατς Μπάνια Λούκα του Στόγιαν Βράνιες, ενός ζωντανού θρύλου της ομάδας και αδερφού του Όγκνιεν Βράνιες, γνωστό σε όλους από τα περάσματά του στην ΑΕΚ. Ο Βόσνιος φορ μίλησε στο BN Sports ενόψει της αναμέτρησης, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιες προτάσεις που είχε λάβει στο παρελθόν από ελληνικές ομάδες.

Συνέντευξη στον Γιάννη Παππά

Μπορεί η Μπάνια Λούκα να μη θυμίζει πολλά στους Έλληνες φίλαθλους, ωστόσο πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα που την χρονιά που ολοκληρώθηκε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Βοσνίας και έμελλε να είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ηγετική της μορφή, ο Στόγιαν Βράνιες. Πρόκειται για τον παίκτη ο οποίος κατέχει ρεκόρ συμμετοχών (211) με την Μπάνια Λούκα, ενώ ταυτόχρονα είναι και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της με 75.

Μια ισχυρή παρουσία τόσο στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια, κάτι το οποίο είναι αναγκαίο για όποια ομάδα στοχεύει ψηλά.

Ο Στόγιαν Βράνιες μίλησε στο BN Sports για τον επερχόμενο αγώνα της Μπάνια Λούκα με τον ΠΑΟΚ, δίνοντάς μας μια πρόγευση για το τι να περιμένουμε από το παιχνίδι.

Πώς νιώθεις που υπάρχει πιθανότητα, η Μπόρατς να προκριθεί σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της;

«Είναι τρομερό συναίσθημα και μεγάλη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε εδώ που έχουμε φτάσει, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Το μόνο που σκεφτόμαστε τώρα, είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

Πώς σκέφτεστε να προσεγγίσετε το παιχνίδι; Πιο αμυντικά ή πιο επιθετικά; Τι πιστεύει ο προπονητής;

«Δεν μπορώ να σου πω πολλά για το πλάνο που θα ακολουθήσουμε στο παιχνίδι, αλλά ο προπονητής έχει κάνει τα πάντα για να μας προετοιμάσει ώστε να παίξουμε καλά».

Ποιο πιστεύεις πως είναι το σημαντικότερο στοιχείο που θα κρίνει την έκβαση του αγώνα;

«Το σημαντικό στοιχείο νομίζω πως είναι η συγκέντρωση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα δύο αυτά 90λεπτα και να μην κάνουμε κάποιο λάθος που να μας κοστίσει».


Πιστεύεις ότι η, όχι και τόσο καλή, εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά έως τώρα, θα τον επηρεάσει αρνητικά στο παιχνίδι και ως εκ τούτου θετικά εσάς;

«Το ελπίζουμε, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι μια σπουδαία ομάδα και ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με διακύβευμα την πρόκριση στον επόμενο γύρο, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Συν τοις άλλοις, στα φιλικά δοκιμάζονται διάφορα πράγματα, όλοι οι παίκτες παίρνουν χρόνο συμμετοχής, οπότε δεν σχετίζονται τόσο».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ομάδας σου;

«Το μεγαλύτερό μας πλεονέκτημα είναι το ομαδικό πνεύμα που έχουμε καθώς και η νοοτροπία νικητή που κουβαλάμε από την προηγούμενη σεζόν».

Για τον ΠΑΟΚ, ποιο πιστεύεις ότι είναι το δικό του δυνατό «όπλο»; Ξεχωρίζεις κάποιον παίκτη;

«Η επιθετική του γραμμή! Έχει παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά, ειδικά στο ένας εναντίον ενός. Τάισον, Ντεσπότοφ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, δεν ξεχωρίζω κάποιον, όλοι όσοι αγωνίζονται εκεί, είναι εξίσου επικίνδυνοι».

Ο αδερφός σου ο Όγκνιεν, τον αντιμετώπισε (τον ΠΑΟΚ) πολλές φορές στο παρελθόν, όντας παίκτης της ΑΕΚ. Σίγουρα ο η σημερινή ομάδα είναι διαφορετική από αυτή που εκείνος έπαιξε κόντρα, αλλά σου έδωσε κάποια συμβουλή για το τι πρέπει να προσέξεις απέναντι στον ΠΑΟΚ;

«Όλοι ξέρουμε ότι ο Όγκνιεν έπαιξε πολλές φορές κόντρα στον ΠΑΟΚ, μου έδωσε έτσι κάποιες πληροφορίες κυρίως για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσω, αν και της ΑΕΚ ήταν καλύτερη (γέλια). Μου είπε πως θέλει πολλή προσοχή η αρχή του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ να πιέζει έντονα.

Υ.Γ. Ακόμα αγαπάει τρελά την ΑΕΚ».

 

 Είχες ποτέ κάποια πρόταση από ελληνική ομάδα και αν ναι από ποια;  

«Πριν πολλά χρόνια είχα έρθει σε επαφή με κάποιους συλλόγους, όχι όμως με κάποιον από τους «μεγάλους». Δεν χρειάζεται να πω ποιος, δεν είναι σημαντικό τώρα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0