Face to Face

Η Αναστασία Κωστάκη στο BN Sports: «Το μπάσκετ γυναικών κάνει επανάσταση – Το ευχαριστήθηκα διπλά για τον Παναθηναϊκό!» (video)

Η Αναστασία Κωστάκη στο BN Sports: «Το μπάσκετ γυναικών κάνει επανάσταση – Το ευχαριστήθηκα διπλά για τον Παναθηναϊκό!» (video)

Τα παναθηναϊκά της αισθήματα δε μπορούν να κρυφτούν, όμως η στήριξή της αφορά όλες τις προσπάθειες των ελληνικών ομάδων. Η Αναστασία Κωστάκη, αφού χάρηκε για την κατάκτηση της EuroLeague προτίμησε να εστιάσει στην τεράστια προσπάθεια για αλλαγή που πραγματοποιεί το μπάσκετ γυναικών στην Αμερική με σκοπό να… ανοίξει τα μάτια και στην Ευρώπη.

Αποστολή στην Σύρο: Ευτυχία Οικονομίδου

Η Σύρος κινείται σε ρυθμούς… μπάσκετ μιας και λαμβάνει χώρα στην Ερμούπολη το έκτο Stoiximan Aegeanball Tournament που διοργανώνει ο Γιώργος Πρίντεζης.

Άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού και του θεάματος ρίχνονται στη «μάχη» μέσα στις τέσσερις γραμμές χαρίζοντας απολαυστικές στιγμές.

Μέσα στους εκλεκτούς καλεσμένους τη φετινή χρονιά βρίσκεται και η Αναστασία Κωστάκη, η παλαίμαχη μπασκετμπολίστρια που έχει λάμψει στο εξωτερικό και μίλησε στην κάμερα του BN Sports για την εμπειρία της αλλά και για την χαρούμενη τροπή που παίρνει πλέον το μπάσκετ γυναικών.

«Περνάω υπέροχα, αν και μας το έχει χαλάσει λίγο ο αέρας, όμως πραγματικά είναι όλα τέλεια», ήταν τα λόγια της για την συμμετοχή της στο δημοφιλές τουρνουά.

Πόσο εύκολο είναι για κάποιον επαγγελματία αθλητή να ανταγωνίζεται, όμως άτομα που δεν σχετίζονται με το αντικείμενό του; Η Αναστασία Κωστάκη δεν το βλέπει έτσι καθώς το νόημα είναι στην βοήθεια που προσφέρει ο ένας στον άλλον.

«Όχι εντάξει, αν υπάρχει καλή διάθεση καλά είναι και όλα γίνονται ευχάριστα. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε, οι μεν τους δε, εξάλλου κι εμείς… παίζαμε μπάσκετ. Έχουν περάσει κάποια χρόνια, οπότε δεν είμαι όπως ήμουν».

Ωστόσο, το μπάσκετ γυναικών κάνει πλέον άλματα και ειδικά το WNBA έχει εκτοξευτεί με τη νέα πολλά υποσχόμενη φουρνιά που εμπεριέχει φυσικά και την σταρ, Κέιτλιν Κλάρκ.

«Τα πράγματα στο μπάσκετ γυναικών πάνε προς τα εκεί που πρέπει να πάνε. Σωστά. Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτή την εξέλιξη. Εγώ τα έζησα τα πέτρινα χρόνια ακόμη και στο WNBA. Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω, αλλά είναι μία… επανάσταση που έπρεπε να γίνει! Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί ξέρω πόσο πολύ δουλεύουν τα κορίτσια αυτά και γενικότερα όλες οι αθλήτριες σε όλα τα αθλήματα. Οι γυναίκες κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Μπορεί να έχουμε οικογένεια παράλληλα, να πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό, γι’ αυτό πρέπει να μας στηρίζουν. Οπότε χαίρομαι διπλά και ήρθε η ώρα λοιπόν να επεκταθεί και στην Ευρώπη αυτό το φαινόμενο», είπε η παλαίμαχη μπασκετμπολίστρια για την προβολή και την αλλαγή που πρέπει να επέλθει στο άθλημα και στα μέρη μας.


Σαφώς και βρισκόμαστε ακόμη στα… απόνερα της κατάκτησης της EuroLeague από τον Παναθηναϊκό δεν γινόταν να μην ερωτηθεί η πρώην WNBAer για την πορεία των ελληνικών ομάδων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Είμαι πάρα πάρα πολύ χαρούμενη που επανήλθαμε. Εντάξει είμαι Παναθηναϊκός οπότε το ευχαριστήθηκα διπλά, αλλά είμαι πάντα υπέρ των ελληνικών ομάδων και νιώθω πολύ περήφανη που ήμασταν εκεί», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0