Face to Face

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς στο BN Sports: «Ο Κέντρικ Ναν είναι φοβερός – Ο Παναθηναϊκός άξιζε την EuroLeague!»

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς στο BN Sports: «Ο Κέντρικ Ναν είναι φοβερός – Ο Παναθηναϊκός άξιζε την EuroLeague!»

Απολαυστικός, επαγγελματίας και γνώστης της EuroLeague. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς μίλησε στο BN Sports αποκαλύπτοντας την ομάδα που υποστηρίζει στην Ευρώπη, ενώ ανάλυσε και τον Παναθηναϊκό που παρακολούθησε αρκετά φέτος ξεχωρίζοντας τον αγαπημένο του παίκτη. Φυσικά δεν παρέλειψε να δηλώσει κιόλας πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Το NBA τελικά είναι ένας εντελώς άλλος κόσμος. Η πειθαρχία, η παιδεία και ο επαγγελματισμός ξεχωρίζουν. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που διέπουν τον Νίκολα Βούτσεβιτς, τον πρωταγωνιστή του Μαυροβουνίου που η Ελλάδα φιλοξένησε στο ΣΕΦ για τη φιλική μεταξύ τους αναμέτρηση στο Aegean Acropolis Tournament.

Μπορεί η ομάδα του να γνώρισε βαριά ήττα από το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη που υπερίσχυσε με σχεδόν 30 πόντους διαφορά (86-57), ωστόσο ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς είναι με μία λέξη επαγγελματίας.

6259585.jpg

Μετά τη λήξη της θριαμβευτικής για την Ελλάδα αναμέτρησης, ο Βούτσεβιτς περίμενε στη μεικτή ζώνη τους δημοσιογράφους λες και δεν είχε μόλις χάσει η ομάδα του. Ήξερε πως οι δημοσιογράφοι αυτόν θα ήθελαν, πως είναι στο επίκεντρο κι έκανε με τον πιο ευγενικό και ταπεινό τρόπο την δουλειά του.

Έτσι το BN Sports κατάφερε να συνομιλήσει μαζί του και αυτό που μένει από αυτή την συζήτηση είναι η διάθεσή του να απαντήσει σε κάθε ερώτηση κι όχι απλά, λιτά και μονολεκτικά, αλλά αναλύοντας κάθε τι που σκεφτόταν.

Δεν γινόταν να μην ξεκινήσουμε με την αναμέτρηση που μόλις είχε λήξει με την ερώτηση να επικεντρώνεται στα λάθη που έκανε το Μαυροβούνιο σε αυτή την εμφάνιση, αλλά και στην εικόνα που αποκόμισε ο 33χρονος σέντερ από την «γαλανόλευκη» ομάδα.

«Πιστεύω ότι έπαιξε περισσότερο ρόλο το τι έκανε η Ελλάδα σωστά, παρά το τι κάναμε εμείς λάθος. Είχαν πολύ καλό ποσοστό στο σουτ και πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα. Ήταν πολύ καλοί στην άμυνα, πήραν πολλά ριμπάουντ και ειδικά τα επιθετικά. Για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι και πολλοί συμπαίκτες μου δεν έχουν τόσα ματς στα πόδια τους αυτή την σεζόν και για μερικούς πάει λίγος καιρός απ’ όταν έπαιξαν το τελευταίο τους παιχνίδι. Πάντως πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες της EuroLeague από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και κάποιοι από αυτούς έχουν κερδίσει την EuroLeague. Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς, αλλά δεν παύει να είναι ένα χρήσιμο τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να βελτιώσουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν κακό, αλλά όχι όσο δείχνει οπότε θα το δουλέψουμε από αυτό το σημείο», ήταν τα λόγια του Μαυροβούνιου σταρ.

6259359.jpg

Ως ένα μεγάλο όνομα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού που αγωνίζεται στους Μπουλς καταλαβαίνει πλήρως την βαρύτητα που έχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την Εθνική ομάδα, αλλά και την ποιότητα που μπορεί να της παρέχει. Ωστόσο και χωρίς αυτόν τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

«Σίγουρα η Εθνική θα είναι ακόμη πιο δυνατή με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και φέρνει εξαιρετική και εντελώς διαφορετική ποιότητα στην ομάδα. Σε όλη την σεζόν δοκιμάζεται και μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικός στην άμυνα και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα με όλους τους γκαρντ που έχει η Ελλάδα. Είχε σίγουρα μια δύσκολη σεζόν, αλλά στην Ελλάδα ο Γιάννης προφανώς μπορεί να κάνει την ομάδα ακόμη καλύτερη. Ήδη φάνηκε απόψε ότι η ομάδα είναι καλή με εξαιρετικούς παίκτες. Έχουν πολλές πιθανότητες για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάθε φορά που ένας NBAer έρχεται σε επαφή με την Ευρώπη, η ερώτηση είναι μία. Θα σκεφτόταν να αγωνιστεί για ομάδα της EuroLeague; Με την απάντηση να είναι σχεδόν κατηγορηματική.

«Δε νομίζω πως θα έπαιζα για κάποια ομάδα της EuroLeague γιατί βρίσκομαι στο NBA για 13 χρόνια τώρα. Έχω άλλα δύο χρόνια στο συμβόλαιό μου με τους Μπουλς για να δω αργότερα που θα συνεχίσω κι αν θα είμαι σε άλλη ομάδα. Στον δικό μας κόσμο αν μπορείς να μείνεις στο NBA για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται είναι το ιδανικό κι αυτό θέλω να κάνω αν μπορώ. Αν δε με θελήσουν πλέον εκεί θα πρέπει να εξετάσω τις επιλογές μου. Παραμένω ο ίδιος παίκτης κι αν χρειαστεί η απόφαση θα την πάρω. Προς το παρόν δεν έχω τέτοια πλάνα».

6259568.jpg

Μπορεί ο Νίκολα Βούτσεβιτς να ζει στον «μαγικό» κόσμο του NBA, όμως έχει πλήρη επαφή με τα ευρωπαϊκά δρώμενα μιας και παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια της EuroLeague αποκαλύπτοντας και την ομάδα που υποστηρίζει.

«Παρακολουθώ EuroLeague και όλα τα παιχνίδια. Έχω και την εφαρμογή και βλέπω τα παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα γιατί είναι η ομάδα που υποστηρίζω. Είδα και το Final Four ήταν μια εξαιρετική σεζόν».

Σαφώς και το ενδιαφέρον θα πήγαινε στα ελληνικά δρώμενα, αφού ο Μαυροβούνιος είναι… γνώστης και φυσικά στην κατάκτηση της EuroLeague από τον Παναθηναϊκό. Ο Βούτσεβιτς είχε πλήρη εικόνα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν και ανέλυσε την πορεία των «πράσινων» προς τον τίτλο, καθώς και το παιχνίδι των τελικών ξεχωρίζοντας, μάλιστα, τον παίκτη που του έκανε εντύπωση.

«Ο Παναθηναϊκός τα πήγε πολύ καλά. Μπορεί να μην ξεκίνησε τόσο δυναμικά στην σεζόν, αλλά όσο προχωρούσε βελτιωνόταν ώστε να πάρει και τον τίτλο. Ο Κέντρικ Ναν έπαιξε φοβερά και στο Final Four έπαιξαν πολύ καλά και ειδικά στον τελικό που απέκλεισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Είναι πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες και τον Αταμάν που είχε ήδη δύο τίτλους, οπότε ήταν  ένα εξαιρετικό comeback και άξιζαν να κερδίσουν», ήταν τα σχόλια του Μαυροβούνιου σέντερ για το «Τριφύλλι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0