Face to Face

Τεντόγλου και Πομάσκι στο BN Sports: «Το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς εκεί – Σε κάθε γειτονιά τέτοιοι αγώνες» (video)

Τεντόγλου και Πομάσκι στο BN Sports: «Το να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς εκεί – Σε κάθε γειτονιά τέτοιοι αγώνες» (video)

Νικητής για δεύτερη χρονιά αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Piraeus Street Long Jump, μερικές εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στις δηλώσεις του, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης στάθηκε στη δυσκολία του να διατηρείσαι στην κορυφή, ενώ ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, έδωσε το δικό του μήνυμα ενόψει του Παρισιού.

Δηλώσεις στην Άρτεμη Κλεφτάκη

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Piraeus Street Long Jump μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (23/06) και φυσικά εκεί βρέθηκε και το BN Sports για άλλη μία χρονιά.

Ο φοβερός Μίλτος Τεντόγλου, μόλις μερικές ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, απέδειξε ξανά γιατί είναι ο κορυφαίος αθλητής στο άλμα εις μήκος.

τεντογλου_3.jpg


Παρότι ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως ο ίδιος θα ήθελε, ωστόσο χάρη στην πρώτη του προσπάθεια στα 8.06μ. κατάφερε να μείνει πρώτος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Γι’ αυτό, στις δηλώσεις που παραχώρησε στο BN Sports και σε όσους εκπροσώπους του Τύπου έδωσαν το «παρών», ήταν αρκετά συγκρατημένος.

«Ήταν ένας περίεργος αγώνας, δεν τον ευχαριστήθηκα και πολύ. Δυσκολεύομαι πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις, τα street είναι τα πιο δύσκολα ‘’στάδια’’ από όλα. Ήθελα να κάνω άλμα στα 8.20 και θα ήμουν ευχαριστημένος με ένα ρεκόρ αγώνα (σ.σ. 8.24μ. πέρυσι). Δεν βγήκε, μετά το τέταρτο άλμα γλίστρησα, κάτι που μου συμβαίνει τελευταία, και μετά δεν μπορούσα να κάνω άλλο άλμα. Θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω, αλλά δεν ήταν η μέρα μου σήμερα».

Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και σε μία «κακή» μέρα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο ήταν ξανά ο νικητής, μην αφήνοντας την κορυφή ούτε για ένα… λεπτό!

«Είναι δύσκολο να παραμένεις πρώτος, πολλοί δεν το καταλαβαίνουν. Να φτάσεις στην κορυφή είναι πιο εύκολο από το να κρατηθείς εκεί. Δεν γίνεται πάντα να βγαίνεις νικητής».

τεντογλου_6_1.jpg


Πλήθος κόσμου που, παρά την πολλή ζέστη, βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Μίλτου Τεντόγλου έμεινε σαφώς ικανοποιημένος, ενώ πολλοί μικροί φίλοι του σπουδαίου Έλληνα αθλητή πήραν τα πολυπόθητα αυτόγραφα, μετά τη λήξη του αγώνα.

«Έχω έναν νόμο: εάν υπογράψω ένα αυτόγραφο, πρέπει να τα υπογράψω όλα. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήρθε να με δει με τόση ζέστη και ελπίζω να άρεσε σε όλους αυτό που είδαν».  

Και, φυσικά, στο τέλος έδωσε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας της προετοιμασίας του για το Παρίσι:

«Συνεχίζουμε, πανελλήνιο ρεκόρ την επόμενη εβδομάδα»!

Με τη σειρά του, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, μίλησε για τον αγώνα εξηγώντας ότι ο λόγος που ο Τεντόγλου δεν έχασε την πρωτιά, οφείλεται στο ότι μιλάμε για τον… Μίλτο:

«Ο Μίλτος κράτησε την κορυφή, γιατί είναι… ο Μίλτος και αν κάποιος τον πέρναγε θα ήταν διαφορετικός στο έκτο άλμα! Πάντα ένας αγώνας κρύβει εκπλήξεις, με τον Μίλτο ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσει άλλους δύο αγώνες πριν το Παρίσι. Σε αυτή τη φάση, όσοι δεν πήγαν καλά συνεχίζουν να κυνηγάνε την επίδοση για να συμμετάσχουν στους αγώνες. Οπότε, εκεί μπορεί κάποιος να κάνει αυτή την έκπληξη».

τεντογλου_4.jpg


Το Piraeus Street Long Jump διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του World Athletics Continental Tour και ανήκει στην κατηγορία Silver, για το άλμα εις μήκος ανδρών και γυναικών, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να «κυνηγούν» το πολυπόθητο ranking για να βρεθούν στο Παρίσι.

Στη μεγάλη σημασία που έχει η διεξαγωγή ενός τέτοιου event στη χώρα μας στάθηκε ο Γιώργος Πομάσκι, λέγοντας:

«Χαρά μας να έχουμε τέτοιες διοργανώσεις, να μπορούν να παιδιά να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους. Όλο αυτό εξελίσσεται σε θεσμό και εμείς θα είμαστε εδώ και του χρόνου. Πολλοί αθλητές θέλουν να παίρνουν μέρος και θα είμαι πανευτυχής άμα πιο πολλά παιδιά πάνε καλά, να τα καλέσουμε στην Ελλάδα και να κάνουν ακόμη καλύτερους αγώνες εδώ. Αν μπορούσαμε σε κάθε γειτονιά να κάνουμε τέτοιους αγώνες θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Την επόμενη φορά θα προτείνω όλη μέρα τα παιδιά του Πειραιά να κάνουν αγώνες και μετά να γίνει το μήκος των πρωταθλητών».

τεντογλου_6.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0