Face to Face

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο BN Sports: «Νιώθω δικαιωμένος - Κάθε παίκτης φέρνει το δικό του ταλέντο!»

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο BN Sports: «Νιώθω δικαιωμένος - Κάθε παίκτης φέρνει το δικό του ταλέντο!»
Μία Εθνική ομάδα με δυναμική, ταυτότητα, χαμόγελα και έναν κοινό στόχο. Την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μέλος αυτού του πολύ αξιόλογου συνόλου δεν γινόταν να μην είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος, που «μάγεψε» άπαντες μετά την εκπληκτική του χρονιά με τη φανέλα του Άρη. Μιλώντας στο BN Sports ο 28χρονος γκαρντ μίλησε για τους στόχους της Εθνικής και για την συνεργασία με τους συμπαίκτες του.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Η Εθνική ομάδα υπό το βλέμμα του Βασίλη Σπανούλη προετοιμάζεται για τα τρία φιλικά που θα δώσει λίγο πριν το σημαντικό Προολυμπιακό τουρνουά για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» έχει συγκεντρώσει όλα τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ετοιμάζεται να κάνει μία μεγάλη προσπάθεια ενόψει των αγώνων που έπονται.

Φυσικά στο σχήμα της «επίσημης αγαπημένης» έχει ενταχθεί και ο Βασίλης Τολιόπουλος που πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά με τη φανέλα του Άρη και όπως είπε μιλώντας στην κάμερα του BN Sports ανυπομονεί να βοηθήσει.

6256187.jpg

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω κληθεί να βρίσκομαι εδώ και να βοηθάω την ομάδα. Σίγουρα ο στόχος της Εθνικής είναι να είναι έτοιμη η ομάδα, όταν ξεκινήσει το Προολυμπιακό και να καταφέρει να κατακτήσει το τουρνουά που είναι εδώ στην Αθήνα, ώστε να βρεθούμε ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σαφώς, η χρονιά που πραγματοποίησε αγωνιζόμενος για τον Άρη είναι με διαφορά η καλύτερή του γι' αυτό και ο κόουτς Σπανούλης τον συμπεριέλοαβε και στις κλήσεις με την Εθνική. Αυτή είναι μία μικρή δικαίωση για τον Έλληνα γκαρντ που βλέπει τους κόπους του να ανταμοίβονται.

«Σίγουρα νιώθω δικαιωμένος , που έχω κάνει μεγάλη χρονιά και που έμεινα στον Άρη που με βοήθησε τόσο πολύ να ανέβω παικτικά. Από εκεί και πέρα θέλω απλά να βοηθήσω την χώρα μου. Αυτό έχει σημασία τώρα. Να είμαι στην ομάδα κι όσο μου ζητηθεί να βοηθήσω. Εγώ θα δώσω τα πάντα για να καταφέρουμε τον στόχο μας», είπε με σιγουριά ο Τολιόπουλος.



Η φετινή ομάδα της Εθνικής ενισχύεται από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα είναι στο ΣΕΦ για να βοηθήσει την «γαλανόλευκη» στην προσπάθειά της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα, είναι ένας σταρ που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως για τον Βασίλη Τολιόπουλο κάθε παίκτης προσφέρει κάτι ξεχωριστό.

«Ο κάθε παίκτης φέρνει το δικό του ταλέντο και την δική του προσωπικότητα. Σίγουρα ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και θέλουμε όλοι να βρίσκεται στην ομάδα, αλλά από εκεί και πέρα ο καθένας θα δώσει το 100% του, για να μπορεί η Εθνική να πετύχει».

6256159.jpg

Το κεφάλαιο «Εθνική ομάδα» ενώνει για έναν κοινό σκοπό, σαν γροθιά, παίκτες με ισχυρές προσωπικότητες που όλη την χρονιά ανταγωνίζονται, όμως στο τέλος για την ομάδα της χώρας τους γίνονται ένα για να πετύχουν τον στόχο τους.

«Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε, είτε έχουμε υπάρξει συμπαίκτες παλιά, είτε ξέρουμε ο ένας τον άλλον μέσα από το μπάσκετ, οπότε δεν είναι καθόλου δύσκολο να είμαστε συμπαίκτες. Όλοι έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας, οπότε τώρα το να είμαστε όλοι μαζί, μια γροθιά για να βοηθήσουμε την Εθνική μας να ξανά πετύχει είναι κάτι που το χαιρόμαστε όλοι», δήλωσε ο 28χρονος γκαρντ.

6256163.jpg

Στο τέλος, ο Βασίλης Τολιόπουλος δεν γινόταν να μη μα δώσει τις δικές του προβλέψεις για την πορεία της Εθνικής, όπως εκείνος την έχει ζήσει αυτές τις πρώτες μέρες στην προετοιμασία.

«Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα θα είναι πολύ δυνατή και σίγουρα θα πάει καλά. Είναι ακόμα οι πρώτες μέρες προετοιμασίας κι έχουμε άλλες δέκα μέρες μπροστά μας για να βελτιώσουμε μέσα από τα φιλικά την εικόνα μας. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι για το Προολυμπιακό και θα καταφέρουμε να το κερδίσουμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0