Face to Face

Ο Κάιλ Γκάι στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη μία από τις πιο δεμένες ομάδες που έχω παίξει»

Ο Κάιλ Γκάι στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη μία από τις πιο δεμένες ομάδες που έχω παίξει»

«Πρωτάρης» στην EuroLeague, μα πανέτοιμος για κάθε νέα πρόκληση. Ο Κάιλ Γκάι ανυπομονεί για την έναρξη της σεζόν με τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν έκρυψε μιλώντας στο BN Sports, στο πλαίσιο της Media Day των «πρασίνων».

Δηλώσεις στον Τάσο Φαραό

Ο Εργκίν Αταμάν τον ξεχώρισε σχεδόν αμέσως. Κατά τη διάρκεια της Media Day του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας σεζόν, ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» ονόμασε τον Κάιλ Γκάι ως τον παίκτη που τον εντυπωσίασε περισσότερο στην προετοιμασία. «Έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά και με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Η αλήθεια είναι ότι αγωνίζεται για πρώτη φορά στο επίπεδο της EuroLeague, ωστόσο μας έδωσε πολλά πράγματα στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος".»

Γρήγορος, καλός σουτέρ, που δείχνει να προσαρμόζεται άμεσα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί μόλις τη δεύτερη ομάδα του Αμερικανού γκαρντ στη «γηραιά ήπειρο», έπειτα από την Μπανταλόνα την περασμένη σεζόν. Στην EuroLeague θα είναι rookie, όμως αυτό, όπως δήλωσε στο BN Sports, δεν τον επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο.

Ο Κάιλ Γκάι «διψά» για επιτυχίες και εμφανίζεται πανέτοιμος για τις απαιτήσεις της χρονιάς που ακολουθεί. Από το επιθετικό παιχνίδι του «τριφυλλιού» που τον ιντριγκάρει, έως το «δέσιμο» της ομάδας και τον κόουτς Αταμάν, που παρέχει στους παίκτες την ελευθερία που χρειάζονται.  

guy_enth.jpg

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έναρξη της σεζόν, όπου σε βρίσκει σε μία νέα ομάδα. Είσαι ενθουσιασμένος για την επικείμενη αρχή σου στον Παναθηναϊκό;

«Ναι, πραγματικά ανυπομονώ. Ήταν ωραίο που πήρα μια μικρή γεύση από το ΟΑΚΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο για το τουρνουά ‘Παύλος Γιαννακόπουλος’, κερδίζοντας μάλιστα και το τρόπαιο. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε στην preseason, εξακολουθεί να σημαίνει κάτι

Θα είναι η πρώτη σου σεζόν στην EuroLeague. Το γεγονός αυτό σε αγχώνει περισσότερο;

«Όχι, κάθε άλλο. Νομίζω ότι η πίεση προέρχεται περισσότερο απ’ έξω. Είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου, τόσο ως παίκτη, αλλά και για εμάς ως ομάδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την έναρξη της σεζόν.»

Πώς είναι τα πράγματα με τους νέους συμπαίκτες σου; Γνώριζες κάποιον προσωπικά πριν έρθεις εδώ;

«Ναι, ήξερα κάποιους ανθρώπους στην ομάδα και είχα παίξει ενάντια σε μερικούς από αυτούς, οπότε σίγουρα με βοήθησε. Ειλικρινά, αυτή είναι ήδη μία από τις πιο ‘δεμένες’ ομάδες στις οποίες έχω συμμετάσχει και χαίρομαι πάρα πολύ.»

Πόσο διαφορετικό είναι το μπάσκετ μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης;

«Διαφέρει κατά πολύ είναι η αλήθεια. Οι κανόνες είναι διαφορετικοί, το μέγεθος του γηπέδου είναι άλλο. Έτσι την περασμένη σεζόν νομίζω ότι άρχισα να βρίσκω τον ρυθμό μου προς το τέλος της χρονιάς, μόλις ξεκίνησε να νιώθω άνετα με τα πάντα. Οπότε φέτος, ελπίζω να προσαρμοστώ πιο γρήγορα.»

Γκάι_Ενθ.jpg

Ως παίκτης έχεις δείξει ότι σου αρέσει η επίθεση. Φέτος, ο Παναθηναϊκός, καθώς φαίνεται, θα αποτελέσει μία ομάδα που θα ρίξει το βάρος της στον επιθετικό τομέα. Άρα σε ιντριγκάρει αυτό;

«Οπωσδήποτε, δίχως αμφιβολία! Ο Αταμάν είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, ενώ έχουμε και μια πολύ καλή ομάδα, όπου σε κάθε ματς θα μπορούσε να είναι η βραδιά οποιουδήποτε. Ίσως το ένα βράδυ να σκοράρω εγώ 25 πόντους, το άλλο ο Τζέριαν να έχει 18 και το επόμενο ο Χουάντσο να έχει 30. Οπότε πρόκειται να είναι μια ισορροπημένη ομάδα και έχουμε αρκετό βάθος στο ρόστερ μας. Θεωρώ πως θα τα πάμε καλά.»

Πώς είναι να δουλεύεις με τον κόουτς Αταμάν;

«Είναι πολύ ωραίο. Έχει δημιουργήσει πολύ καλή επίθεση και συνεχώς εξασκούμαστε. Μας δίνει αρκετή ελευθερία ως προς τα σουτ, αρκεί φυσικά να είναι οι σωστές επιλογές και να παίζουμε ως ομάδα. Οπότε αυτό μου αρέσει.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0