Face to Face

Ο Τόμας Ουόκαπ στο BN Sports: «Τρομερή, μοναδική η στήριξη από τον κόσμο μας!»

Ο Τόμας Ουόκαπ στο BN Sports: «Τρομερή, μοναδική η στήριξη από τον κόσμο μας!»

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το νέο έτος με τους καλύτερους… οιωνούς, αφού δεν επικράτησε απλώς επί της Αρμάνι Μιλάνο με άλλη μία πειστική εμφάνιση, αλλά ανέβηκε και στην πρώτη θέση της EuroLeague. Ο Τόμας Ουόκαπ αποτέλεσε και πάλι έναν εκ των πρωταγωνιστών των «ερυθρολεύκων» και το BN Sports βρέθηκε στο ΣΕΦ και συνομίλησε με τον Αμερικανό γκαρντ.

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά με νίκη; Μα φυσικά να τη συνδυάσεις με την άνοδο στην κορυφή της βαθμολογίας! Αυτό ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο για την 17η αγωνιστική της EuroLeague, με την οποία ολοκληρώθηκε και ο πρώτος γύρος της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» με… όπλο τους την άμυνα, δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους παίκτες του Ετόρε Μεσίνα. Δεχόμενοι μόλις έξι πόντους κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, επικράτησαν τελικά με 82-66 και πλέον ετοιμάζονται για την «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί, με τα εκτός έδρας ματς απέναντι σε Μονακό και Βίρτους Μπολόνια.

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν για άλλη μία φορά ένας από τους διακριθέντες της ομάδας του Πειραιά. Τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, αλλά και 4 κλεψίματα, αποδεικνύοντας ξανά ότι αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» της σωστής αμυντικής λειτουργίας του συλλόγου. Το BN Sports έδωσε το «παρών» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και συνομίλησε με τον Αμερικανό γκαρντ τόσο για το παιχνίδι, όσο και για τη φετινή διοργάνωση αλλά και την υποστήριξη που λαμβάνουν από τους οπαδούς.

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Άλλη μία σπουδαία νίκη σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο. Τώρα βρίσκεστε πια στην κορυφή της EuroLeague. Πώς αισθάνεσαι;

«Είναι όλα καλά. Όχι τόσο λόγω της συνολικής κατάστασης, αλλά κυρίως επειδή πήραμε τη νίκη απόψε. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Βγήκαμε εδώ και παίξαμε ένα πολύ καλό αμυντικά ματς. Αν θυμάμαι καλά το σκορ στο τέλος, νομίζω ότι δεχθήκαμε περίπου 60 πόντους και έτσι ήταν πραγματικά μία πολύ καλή αμυντική απόδοση. Αυτό σίγουρα είναι κάτι για το οποίο χαιρόμαστε!»

Οπότε θεωρείς ότι η άμυνα αποτέλεσε το «κλειδί» για τη νίκη;

«Ναι, οπωσδήποτε ήταν η άμυνα. Θέλω να πω, πραγματικά τους κλειδώσαμε, ιδιαίτερα προς το τέλος της τρίτης περιόδου και στις αρχές της τέταρτης. Ξέρω πως ήδη είχαμε βρει καλό ρυθμό στο παιχνίδι μας, αλλά όλα ξεκίνησαν από την άμυνα και έτσι τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.»

Αυτή είναι μία από τις πιο απρόβλεπτες σεζόν στην ιστορία της EuroLeague. Πιστεύεις πως υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός νικών, που όταν τις φτάσετε θα μπορείτε να πείτε με σιγουριά ότι θα βρίσκεστε στην πρώτη τετράδα, στο τέλος της κανονικής διάρκειας;

«Όχι, πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει. Όπως είπες, είναι απρόβλεπτη. Νομίζω ότι η διοργάνωση έχει αρκετό δρόμο ακόμα και είναι πολύ ανταγωνιστική αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι δύσκολο να βάλεις έναν αριθμό σχετικά με το πόσες νίκες θα πίστευα ότι χρειάζονταν για να τερματίσεις στην πρώτη θέση, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει σε οποιαδήποτε δεδομένη αγωνιστική. Χθες (5/1), ήταν μια τρελή βραδιά στην EuroLeague. Δεν έχω πληροφορηθεί για τα σκορ απόψε (6/1) ακόμα, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάπως έτσι θα είναι κάθε βράδυ.»

Ακόμα ένα sold-out πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πώς σου φαίνεται η υποστήριξη που δείχνουν οι οπαδοί στην ομάδα;

«Είναι τρομερή! Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν, πώς αντιδρούν, αλλά και η υποστήριξη που λαμβάνουμε. Υπήρχαν στιγμές απόψε (6/1) που έπεφτε η απόδοσή μας και μας επανέφεραν αμέσως πίσω. Έχω την αίσθηση ότι ήταν όταν βρισκόμασταν 15 πόντους μπροστά, αλλά μας έφτασαν στους τέσσερις. Τότε τρελάθηκαν, χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν και άλλα τέτοια πράγματα και αλήθεια μας εμψύχωσαν. Δεν είναι απλώς ότι μετέτρεψαν το γήπεδο σε εχθρικό περιβάλλον για τον αντίπαλο, αλλά πολύ περισσότερο το σημαντικό είναι ότι στηρίζεις την ομάδα σου. Και το πλεονέκτημα του να είμαστε γηπεδούχοι ήταν εκπληκτικό απόψε

Walkup.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0