Face to Face

Ο Βαγγέλης Σάμιος στο BN Sports: «Επιβράβευση για την σκληρή δουλειά μας το πρωτάθλημα – Τα παιδιά είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού»

Ο Βαγγέλης Σάμιος στο BN Sports: «Επιβράβευση για την σκληρή δουλειά μας το πρωτάθλημα – Τα παιδιά είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού»

Το BN Sports παρακολούθησε από κοντά την τελετή στέψης του Πρωταθλητή Ελλάδος κ19, Παναθηναϊκό, και συνομίλησε με τον… μαέστρο της ομάδας Βαγγέλη Σάμιο.

Ο Βαγγέλης Σάμιος, προπονητής της κ19 του Παναθηναϊκού, αλλά και τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του συλλόγου, κατάφερε να φτάσει την ομάδα νέων του «τριφυλλιού» στην κατάκτηση της Super League U19.

Με πολύ… μεράκι, πολύ αγάπη για τη δουλειά του, μα πάνω από όλα για τα παιδιά με τα οποία δουλεύει, ο Έλληνας τεχνικός πλέον είναι ανακουφισμένος, αφού κατάφερε να συνεισφέρει στην κατάκτηση αυτού του τίτλου, μετά από 10 χρόνια αποχής. Το BN Sports βρέθηκε στην τελετή της φιέστας στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, Γεώργιος Καλαφάτης και συνομίλησε με τον ίδιο.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φεραδούρο

Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την επιτυχία της ομάδας;
«Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά για τον τρόπο που δουλέψανε, για τον τρόπο που προπονηθήκανε και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν όλη τη χρονιά. Θεωρώ πως κάναμε κάτι πολύ όμορφο, το οποίο ήρθε μέσα από τη σκληρή δουλειά και αυτή τη στιγμή η επιβράβευση, όχι μόνο με την κούπα, αλλά και την επόμενη μέρα των παιδιών. Νιώθω μόνο περηφάνια».

Ποιο ήταν το μέταλλο της ομάδας;
«Ξέρεις κάτι; Είμαστε οικογένεια, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήμασταν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Μέσα στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο. Από εκεί και πέρα η σκληρή δουλειά και η ταπεινότητα που προσεγγίσαμε όλη την διαδικασία. Τόσο την αγωνιστική όσο και την εκπαιδευτική. Αυτά τα στοιχεία, αλλά και η αγωνιστική μας συμπεριφορά, η οποία θεωρώ πως ήταν υψηλού επιπέδου, ήταν πραγματικά αυτά που μας έκαναν να ξεχωρίσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και πως τις διαχειριστήκατε;
«Οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν είχαν να κάνουν με κάποιους τραυματισμούς σε καίρια σημεία της σεζόν. Σίγουρα ο Covid δεν ήταν σύμμαχος μας, καθώς ήρθαν πολλά κρούσματα μαζεμένα και ήταν σε δύσκολο σημείο του πρωταθλήματος. Αλλά πραγματικά επειδή είμαστε «οικογένεια», τα παιδιά που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά σταθήκαν επάξια ήταν σημείο που κάποια άλλη ομάδα θα είχε λυγίσει. Εμείς όμως, μείναμε ζωντανοί, σταθήκαμε στα πόδια μας, δεν απογοητευτήκαμε στο δύσκολο διάστημα και συνεχίσαμε μέχρι το τέλος όπως ακριβώς έπρεπε να πάμε».

Το πιο κομβικό σημείο της χρονιάς;
«Ήταν τα τρία παιχνίδια στα οποία είχαμε άσχημα αποτελέσματα, όμως σταθήκαμε στα πόδια μας. Η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) στο γήπεδο μας, μετά πήγαμε στη Θεσσαλονίκη και χάσαμε 3-0 και τέλος η ισοπαλία (0-0) πάλι εντός έδρας με τη Λαμία. Όπως καταλαβαίνεται από αυτά τα τρία παιχνίδια θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει εννέα βαθμούς και πήραμε μόνο έναν. Η βαθμολογική διαφορά που είχαμε χτίσει υπερκαλύφθηκε από τους αντιπάλους μας. Εκεί όμως, δεν υπήρχε χώρος και χρόνος για απογοήτευση. Δεν λυγίσαμε, σταθήκαμε στα πόδια μας, συνεχίσαμε τις καλές προπονήσεις, συνεχίσαμε να έχουμε μια καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να κάνουμε το 6/6 στη συνέχεια του πρωταθλήματος, δείχνοντας πως η ομάδα μας έχει μέταλλο».

Βλέπεις κάποιους παίκτες από αυτή την ομάδα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο μέλλον τον Παναθηναϊκό;
«Σίγουρα, υπάρχει πολύ ταλέντο. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανένα από τα παιδιά, αλλά είμαι σίγουρος πως θα μπορέσουν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο και να βοηθήσουν την αντρική ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0