Face to Face

Ο Βαλί Ντιούφ των Βερσαλλιών στο BN Sports: «Απίστευτο το συναίσθημα όταν ευστόχησα και προκριθήκαμε – Θα έπαιζα στην Ελλάδα» (video)

Ο Βαλί Ντιούφ των Βερσαλλιών στο BN Sports: «Απίστευτο το συναίσθημα όταν ευστόχησα και προκριθήκαμε – Θα έπαιζα στην Ελλάδα» (video)

Μπορεί οι Βερσαλλίες να συμμετέχουν στην τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας, όμως αυτό δεν τις απαγορεύει να ονειρεύονται την κατάκτηση του κυπέλλου Γαλλίας. Ο σκόρερ που έστειλε τον γαλλικό σύλλογο στα ημιτελικά, Βαλί Ντιούφ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την ιστορική στιγμή της ομάδας του αλλά και όσα έζησε την ώρα που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το κύπελλο Γαλλίας μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες… εκπλήξεις. Κάθε χρόνο βλέπουμε και κάτι αξιοσημείωτο που μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Πέρσι το έκανε η Ρουμιγί Βαλιέρ, με τον Λιόνγκο Αρμέλ να μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για αυτή την επιτυχία αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας.

Φέτος, το έκαναν οι Βερσαλλίες, οι οποίες απέκλεισαν την Μπερζεράκ Περιγκόρ και βρέθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου Γαλλίας. Ο γαλλικός σύλλογος τα κατάφερε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι να πάρει την πρόκριση και να βρεθεί απέναντι στη Νις του Κριστόφ Γκαλτιέ με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Ο άνθρωπος που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, Βαλί Ντιούφ, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την συγκεκριμένη επιτυχία, τους στόχους στο κύπελλο αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας. Παράλληλα, μοιράστηκε τις εικόνες από την ιστορική πρόκριση, τους προσωπικούς στόχους αλλά και το άνοιγμα προς την Ελλάδα.

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς νιώθεις που θα παίξεις στα ημιτελικά του κυπέλλου Γαλλίας;

«Είναι πραγματικά τρελό. Προς το παρόν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα. Είναι απίστευτο και δεν το πιστεύω πως είμαστε ένα παιχνίδι μακριά από έναν μεγάλο τελικό. Θα παίξουμε απέναντι σε παίκτες τεράστιας κλάσης και ανυπομονούμε»

  • Τι σημαίνει για την ομάδα σας αυτή η επιτυχία;

«Είναι απλό. Σημαίνει τα πάντα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε εδώ και αξίζαμε να βρεθούμε στα ημιτελικά. Τα δώσαμε όλα και το συνδυάσαμε με τον αγώνα που κάνουμε για άνοδο στην τρίτη κατηγορία»

  • Όταν σημείωσες το τελευταίο πέναλτι πώς ένιωσες; Τι θυμάσαι;

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις αυτή τη στιγμή. Δεν έχω ξανανιώσει κάτι παρόμοιο. Νιώθεις πως έγινες μέρος της ιστορίας ενός συλλόγου αλλά και ολόκληρου του γαλλικού ποδοσφαίρου, οπότε είναι κάτι ανεκτίμητο»

  • Πιστεύεις ότι η ομάδα σου μπορεί να φτάσει στον τελικό και γιατί;

«Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο κόντρα στη Νις. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στη Γαλλία που κέρδισε την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μαρσέιγ πριν. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα στοχεύσουμε μόνο την πρόκριση»

  • Είναι εκείνη η στιγμή η καλύτερη της καριέρας σου και γιατί;

«Σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Όμως, δεν ξέχασα την αίσθηση να παίζω και για τη χώρα μου τη Σενεγάλη. Τότε ήταν η κορυφαία μου στιγμή και δεν την αλλάζω»

  • Μίλησέ μου για σένα. Ποιο είναι το είδωλό σου και γιατί;

«Δεν έχω είδωλα. Δεν μου προτιμούσε ποτέ να έχω. Ήθελα να φτιάξω τον δικό μου δρόμο αλλά μου αρέσουν αρκετά στόπερ όπως οι Βίντιτς, Κομπανί και Φέρντιναντ.»

  • Έπαιξες στην ακαδημία της Παρί Σεν Ζερμέν και της Λιόν. Έπαιξες και για τη Λεγανιές. Γνωρίζεις το επαγγελματικό επίπεδο. Τι πάει στραβά και τώρα είσαι στην 4η κατηγορία;

«Αυτή είναι η ζωή και το σχέδιο του Θεού, αλλά συνεχίζουμε. Ποτέ δεν απογοητεύτηκα και ο στόχος είναι να πάω ακόμα ψηλότερα για να αποδείξω την αξία μου»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

«Η προσωπική μου βελτίωση και να πιάνω τους στόχους μου με την κάθε ομάδα. Αυτό σκέφτομαι πλέον και βλέπω πως με κάνει καλύτερο μέρα με τη μέρα.»

  • Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτέχνη στη Γαλλία; Μπορεί ένας ερασιτέχνης παίκτης να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Ναι, νομίζω ότι ένας πολύ καλός «ερασιτέχνης» μπορεί να παίξει σε επαγγελματικά τμήματα στη Γαλλία. Είναι όλα σχετικά με τις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει μεγάλο χάσμα, για αυτό και βλέπουμε κάθε χρόνο ομάδες από χαμηλές κατηγορίες, να προχωράνε στο κύπελλο»

  • Τι γνωρίζετε για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν αρκετοί Σενεγαλέζοι και Γάλλοι παίκτες. Είναι γνωστό γενικά στη Γαλλία αλλά παρακολουθούμε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και τους αγώνες τους»

  • Οι παίκτες από τη Γαλλία που έρχονται στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, «φτιάχνουν» τα ονόματά τους. Για παράδειγμα οι Σισέ, Μπα, Καμαρά, Φαντιγκά κλπ. Εσύ θα ήθελες να παίξεις στην Ελλάδα για αυτόν τον λόγο;

«Γιατί όχι; Είναι μία χώρα που όπως είπα πριν παρακολουθώ το ποδόσφαιρό της και φυσικά, τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν πως ταιριάζει σε εμάς. Οπότε θα το ήθελα να αγωνιστώ κάποια στιγμή»

  • Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας σου για να φτάσει στον τελικό;

«Δεν υπάρχει μυστικό! Για να είμαι ειλικρινής, δουλέψαμε σκληρά και είχαμε αφοσίωση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν το κάτι παραπάνω στις προσπάθειές μας»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0