Face to Face

Ο Έργκους Κάτσε στο BN Sports για το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει φαβορί – Αν είχα πρόταση και από τους δύο, θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ»

Ο Έργκους Κάτσε στο BN Sports για το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει φαβορί – Αν είχα πρόταση και από τους δύο, θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ»

Ο Έργκους Κάτσε είναι μία από τις δεκάδες περιπτώσεις, που έκαναν το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη ή το αντίστροφο για χάρη των Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Ο ίδιος, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το ντέρμπι της αγωνιστική.

Έπειτα από 11 χρόνια επαγγελματικής καριέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο (με ένα μικρό διάλειμμα για την Βικτόρια Πλζεν), ο Έργκους Κάτσε αποφάσισε να επιστρέψει στην Αλβανία και να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ομάδα της πατρίδας του. Η Παρτιζάνι τον απέκτησε ως ελεύθερο από τον Άρη αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την πολύτιμη προσφορά που είχε τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Παναθηναϊκό.

Δύο ομάδες, που απόψε (07/11) στις 19:30, κοντράρονται στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Superleague 1. Το ντέρμπι της αγωνιστικής και μία από τις πιο ιστορικές μάχες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς αυτό το ματς θα είναι το υπ’ αριθμόν 150 (!). Ο Αλβανός χαφ είναι μία από τις δεκάδες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που φόρεσαν και τον Δικέφαλο αλλά και το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ο 28χρονος άσος μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε στο εν λόγο παιχνίδι, σκιαγραφώντας και τις δύο ομάδες ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί σε τέτοια παιχνίδια. Τέλος, παραδέχθηκε για ποια ομάδα θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά είπε:

  • Ποιος θεωρείς πως είναι το φαβορί στο σημερινό ντέρμπι;

«Δύσκολα μπορείς να πεις ποιος είναι το φαβορί. Είναι ντέρμπι και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί κατά την διάρκεια του ματς. Από τη μία ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του και από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως έχει καλύτερο σύνολο. Είναι ισορροπημένο ματς»

  • Τι σημαίνει η νίκη για κάθε ομάδα;

«Είναι ντέρμπι γοήτρου και μία νίκη είναι πάντα σημαντική από όλες τις πλευρές. Και στην βαθμολογία, και στην ψυχολογία και στην ηρεμία στα αποδυτήρια. Θα δούμε ένα καλό και δυνατό ματς θεωρώ. Είναι σημαντικό να κερδίζεις ένα τέτοιο ντέρμπι γιατί σου δίνει την δύναμη να συνεχίσεις πιο έτοιμος στα επόμενα παιχνίδια»

  • Ποιες είναι οι δικές μεγάλες στιγμές με τις δύο ομάδες;

«Με τον ΠΑΟΚ είναι το πρώτο μου γκολ με την ομάδα μέσα στην Τούμπα όταν ήμουν 18 χρονών. Ήταν υπέροχη εμπειρία ειδικά όταν πραγματοποιείς το όνειρο σου να παίξεις στην πρώτη ομάδα. Με τον Παναθηναϊκό θα έλεγα το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» που παραλίγο να φεύγαμε με το διπλό»

  • Ποιες είναι οι διαφορές των δύο ομάδων κατά την γνώμη σου;

«Οι διαφορές είναι μικρές. Και οι δύο ομάδες είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει πιο βαριά φανέλα λόγω των πολλών τίτλων αλλά και της τεράστιας πορείας στην Ευρώπη που έχει. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει ανεβεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια και είναι σαφώς καλύτερος του Παναθηναϊκού»

  • Πως βλέπεις την κατάσταση των φετινών ομάδων τους;

«Θεωρώ πως θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά θα πρέπει αν ενισχυθεί στη μεσαία του γραμμή. Πάντως και ο Παναθηναϊκός δείχνει διαφορετικός από άλλα χρόνια»

  • Αν επέστρεφες στην Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, για ποια ομάδα θα γυρνούσες και γιατί;

«Αν ήταν να επιστρέψω και να μου είχαν κάνει πρόταση και οι δύο ομάδες, θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ νομίζω. Είναι αυτός που με ανέδειξε, από εκεί που ξεκίνησα, από εκεί που ανδρώθηκα και δέθηκα. Οπότε ναι, θα επέλεγα τον ΠΑΟΚ»

4124735.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0