EUROLEAGUE FINAL-4 2023

Μαζί στο Κάουνας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (video)

Μαζί στο Κάουνας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (video)

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να λάβει μέρος στο Final-4 της EuroLeague, όμως η εφηβική του ομάδα θα βρεθεί στο Κάουνας, μέσω wild card, για να συμμετάσχει στο Adidas Next Generation Tournament.

Δεν θα είναι αποκλειστικά μία η ελληνική παρουσία στο Κάουνας. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής στη δύσκολη, όπως αποδείχθηκε, σειρά των playoffs με τη Φενέρμπαχτσε και έτσι «κλείδωσε» τη θέση του στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της φετινής EuroLeague. Μαζί του στη Λιθουανία, όμως, θα βρεθεί και ο… Παναθηναϊκός.

Φυσικά όχι για την τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν τη συνέχεια με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, θα βρεθεί στη Λιθουανία μέσω της εφηβικής του ομάδας.

Το Adidas Next Generation Tournament διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια, με τη συμμετοχή αρκετών «εκκολαπτόμενων» αστέρων. Το τουρνουά λαμβάνει χώρα την ίδια περίοδο και στο ίδιο μέρος, όπου διοργανώνεται και το Final-4 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

angt_1.jpg

Απαρτίζεται από 8 ομάδες. Οι 4 κερδίζουν το εισιτήριο τους από τα ισάριθμα τουρνουά που γίνονται μέσα στη χρονιά, σε διαφορετικές πόλεις. Φέτος, νικήτριες ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπανταλόνα, η Μπαρτσελόνα και η Μέγκα. Εν συνεχεία, δίνονται 3 wild cards σε ομάδες προκειμένου να συμπληρώσουν το παζλ.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε και ο Παναθηναϊκός να πάρει μέρος στη διοργάνωση, όπως και ο Ερυθρός Αστέρας και η Ζαλγκίρις. Η τελευταία ομάδα ονομάζεται «EuroLeague Next Gen Select Team» και περιλαμβάνει παίκτες από ομάδες που συμμετείχαν στα 4 τουρνουά μέσα στη σεζόν, αλλά δεν προκρίθηκαν για το ANGT στο Κάουνας.

angt_2.jpg

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα και τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0