EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022 Daily Blog: Η Ελίσα (που τρώει καρότα) και η άλλη

EuroBasket 2022 Daily Blog: Η Ελίσα (που τρώει καρότα) και η άλλη
Αν το σημερινό #EuroBasket2022 blog ήταν επεισόδιο στα Φιλαράκια θα είναι τίτλο «The one Vasiliki met Elisa».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο ΜΙΛΑΝΟ: Βασιλική Καραμούζα

Φεύγοντας λοιπόν περιχαρής από το «Mediolanum Forum» μετά την πολύ μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Ιταλίας, έπρεπε να βιαστώ αρκετά για να προλάβω το τελευταίο μετρό. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τόσο κόσμο (αρκετές εκατοντάδες!) μαζεμένο για ώρα πίσω από τα κάγκελα περίφραξης του γηπέδου να περιμένει υπομονετικά για ένα αυτόγραφο, μία selfie, ένα βλέμμα έστω της Νο1 ατραξιόν του Ευρωμπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο έχασα λίγο χρόνο και το κατάλαβα λίγο αργότερα ότι έπαιζα με τη φωτιά.

6_44.jpg

2_155.jpg

4_87.jpg

Φτάνοντας λοιπόν στην πλησιέστερη στάση του μετρό μερικά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα βλέπω μια κόκκινη κορδέλα μπροστά από τις κυλιόμενες σκάλες και έντρομη ρωτάω μια κοπέλα που βρίσκεται δίπλα μου αν το μετρό έχει κλείσει. Με καθησυχάζει ότι ακόμα είναι ανοιχτό και τότε παρατηρώ ότι φοράει μπλούζα της Εθνικής Ιταλίας με το όνομα του απόντα λόγω τραυματισμού Γκαλινάρι στην πλάτη. Δεν διστάζω να της ζητήσω να την φωτογραφίσω και κάπως έτσι πιάνουμε τη συζήτηση, μιας και βλέπει τη διαπίστευση που κρατούσα στο χέρι μου και καταλαβαίνει ότι με κάποιο τρόπο δουλεύω για το EuroBasket.

1_154.jpg

Η Ελίσα λοιπόν είναι 27 ετών και δουλεύει ως καθηγήτρια αγγλικών σε παιδάκια και ως σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο. Δεν ζει στο Μιλάνο, αλλά στην Ανκόνα μαζί με το αγόρι της, ήρθε όμως να μείνει σε κάτι θείους της για δύο μέρες ώστε να μπορέσει να δει το παιχνίδι ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα. Βλέπετε η νέα μου φίλη έπαιζε μπάσκετ για 10 χρόνια, αλλά κάτι ένας τραυματισμός, κάτι η ελλιπής οικονομική αποκατάσταση στις μικρές κατηγορίες, την ανάγκασαν να σταματήσει πρόωρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έπαψε να αγαπάει την πορτοκαλί θεά.

Όσο προχωρούσε η κουβέντα μας άρχισα να ενθουσιάζομαι όλο και περισσότερο, οπότε της εξομολογούμαι ότι θα της αφιερώσω το επόμενο πόνημά μου. Κάπου εκεί ανταλλάσσουμε Instagram και μου λέει «That’s me Karotten», την κοιτάζω λίγο περίεργα και μου εξηγεί ότι μία περίοδο που έμενε στην Καρλσρούη στη Γερμανία (σσ. είχε πάει για Erasmus και αποφάσισε να παραμείνει εκεί για άλλον έναν χρόνο μετά το πέρας του προγράμματος) για ένα διάστημα το μόνο πράγμα που μπορούσε να αντέξει οικονομικά ήταν τα καρότα και κάπως έτσι εθίστηκε σε αυτά!

5_59.jpg

Η κουβέντα ξεπηδάει από ένα θέμα στο άλλο. Τα ταξίδια μας στο εξωτερικό, το επαγγελματικό μας μέλλον, το πόσο δύσκολο είναι να σταθείς οικονομικά στα πόδια σου και να ανεξαρτητοποιηθείς σε αυτή την ηλικία, το πόσο μαγικό είναι να βλέπεις live έναν αγώνα του φαινόμενου Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέχρι και το μυστικό της νεότητάς μου! Ναι, μη γελάτε, μου είπε ότι μικροδείχνω αρκετά και ήθελε να μάθει το κόλπο. Τα λεπτά της αναμονής και της διαδρομής πέρασαν σαν αέρας και κάπου εκεί φτάνοντας στη στάση «Romolo» έπρεπε να αποχαιρετήσω την νέα μου φίλη. Ποιος ξέρει, ίσως η ζωή τα φέρει έτσι και συναντηθούμε ξανά σε κάποιο γήπεδο ή κάποιο σταθμό του μετρό.

Για μπάσκετ θα τα πούμε ξανά από αύριο. Σήμερα έχει day off για τις ομάδες του ομίλου οπότε ευκαιρία να ανακαλύψω τις περιβόητες ομορφιές του Μιλάνο. Scala, Piazza Duomo, Galleria Vittorio Emanuele. Τα τυχερά του επαγγέλματος...

Ζηλέψτε ελεύθερα, ciao!

Βασιλική

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0