Euro 2024

Οριστικό: «Τέλος» ο Σάουθγκεϊτ από την Αγγλία!

Οριστικό: «Τέλος» ο Σάουθγκεϊτ από την Αγγλία!

Πήρε... φωτιά το Twitter! Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας!

«Ήταν τιμή μου» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στο μήνυμα με το οποίο αποχαιρέτησε την εθνική ομάδα της Αγγλίας, μετά την παραίτησή του, έπειτα από οκτώ χρόνια και 102 ματς.

Ο τελικός του EURO 2024, υπήρξε το τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο των «Τριών Λιονταριών», από τον οποίο αποχωρεί έχοντας οδηγήσει την Αγγλία έως δύο φορές έως τον τελικό EURO (2021, 2024), μία έως τα ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (2018) και μία έως τους «8» (2022).

Η κριτική προς το πρόσωπό του υπήρξε τεράστια στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κρίνοντας από το μήνυμά του, αποχωρεί κατ' επιθυμία του.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε:

«Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή της ζωής μου να παίζω για την Αγγλία και να προπονώ την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Σήμαινε τα πάντα για μένα, και τα έχω δώσει όλα.

Αλλά είναι ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο εναντίον της Ισπανίας ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής της Αγγλίας.

Μπήκα στην FA το 2011, αποφασισμένος να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σε εκείνο το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ ετών ως προπονητής ανδρών της Αγγλίας, με υποστήριξαν μερικοί λαμπροί άνθρωποι που τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Δεν θα μπορούσα να είχα κάποιον καλύτερο δίπλα μου από τον Steve Holland. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του και υπήρξε πολύ σημαντικός για εμένα.

Είχα το προνόμιο να οδηγήσω μια μεγάλη ομάδα παικτών σε 102 παιχνίδια. Καθένας από αυτούς ήταν περήφανος που φορούσε τα τρία λιοντάρια στη φανέλα του.

Η ομάδα που πήγαμε στη Γερμανία είναι γεμάτη από συναρπαστικά νεαρά ταλέντα και μπορούν να κερδίσουν το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαι τόσο περήφανος γι' αυτούς και ελπίζω να μείνουμε στο πλευρό των παικτών και της ομάδας. 

Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μου απευθύνονται στο προσωπικό που παρείχε στους παίκτες και σε εμένα αδιάκοπη υποστήριξη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους με ενέπνεαν κάθε μέρα και τους είμαι τόσο ευγνώμων - τη λαμπρή «ομάδα πίσω από την ομάδα».

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, και η υποστήριξή τους σημαίνει τα πάντα για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και θα είμαι πάντα.

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να γιορτάσω καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις και να συνδέσουν και να εμπνεύσουν το έθνος όπως ξέρουμε ότι μπορούν.

Ευχαριστώ, Αγγλία - για όλα.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης