Euro 2024

Πώς γίνεται να… αμφισβητεί κάποιος την Ισπανία; Επτά ματς, επτά νίκες και δίκαια πολυνίκης του EURO!

Πώς γίνεται να… αμφισβητεί κάποιος την Ισπανία; Επτά ματς, επτά νίκες και δίκαια πολυνίκης του EURO!

Το πήρε. Το άξιζε. Τους κέρδισε όλους. Απέκλεισε κάθε λογής αντίπαλο. Τη Γαλλία, τη Γερμανία και στον τελικό, «λύγισε» και την Αγγλία. Έκανε επτά νίκες. Δεν είχε συμβεί ποτέ και παράλληλα, σημείωσε ρεκόρ παραγωγικότητας. Είναι δυνατόν να την αμφισβητούμε ακόμη;

Αυτό ήταν. «Πάει» και η Αγγλία. Η Ισπανία το έκανε. Την κέρδισε. Με τον δυσκολότερο τρόπο που θα μπορούσε. Προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, όλα έδειχναν… παράταση, αλλά η «φούρια ρόχα» ήταν αποφασισμένη να το κάνει. Με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τα κατάφερε, απέναντι στη Γαλλία.

Εκεί, είχε βρεθεί από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά ήταν εξαιρετική για ένα δεκάλεπτο, στο πρώτο ημίχρονο: τόσο χρειάστηκε για να βγάλει φάσεις, να απειλήσει, να έχει τους τρικολόρ» μονότερμα και να γυρίσει το ματς.

Ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των EURO και ισοφάρισε με απίθανο τρόπο, για να έρθει ο Ντάνι Όλμο και να αποδείξει πως η «φούρια ρόχα» έχει λύσεις… Ο Πέδρι χτύπησε, ο Όλμο τον αντικατέστησε και στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν εξαιρετικός.

Από εκεί και πέρα, η Ισπανία όφειλε να διαχειριστεί την κατάσταση. Και το έπραξε άψογα. Διατήρησε το 2-1 υπέρ της, απειλήθηκε ελάχιστα και βρέθηκε δικαίως στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναδεικνύοντας τον λόγο που η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού υποστηρίζει πως παράγει την καλύτερη μπάλα στο τρέχον τουρνουά.

Και φτάνουμε στο «σήμερα». Ένας τελικός, μικρότερο ρόστερ από την Αγγλία, αλλά το σύνολο του Ντε λα Φουέντε απέδειξε ξανά για ποιον λόγο θεωρήθηκε το κορυφαίο του τουρνουά. Προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, δεν πτοήθηκε, κυνηγούσε τη νίκη. Και την πήρε, φτάνοντας τις επτά διαδοχικές στο EURO 2024 και τα 15 γκολ σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! Όσα καμία άλλη εθνική ομάδα, ξεπερνώντας τα 14 της Γαλλίας του Πλατινί, εν έτει 1984 (με πέντε ματς, βέβαια).

Κάπως έτσι, η «φούρια ρόχα» έγινε η πρώτη ομάδα ιστορικά στο EURO, που καταφέρνει να πανηγυρίσει επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις! Και φαντάζει… λογικό και δίκαιο. Ήταν πειστικότατη, απέδιδε εκπληκτικά ως ομάδα, δεν βασιζόταν μόνο στις εμπνεύσεις των Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ, που αδιαμφισβήτητα είναι εκ των πρωταγωνιστών της. Ήταν καθοριστικός ο Ρόδρι, έκανε αμέτρητα πράγματα μέσα στο γήπεδο ο Άλβαρο Μοράτα, ήταν σταθερός ο Σιμόν, πραγματοποίησε τουρνουά «αναγέννησης» ο Μαρκ Κουκουρέγια.

Και για τον λόγο αυτόν, η «φούρια ρόχα» είναι δίκαια η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Πώς θα μπορούσε να μην είναι; Μετρά επτά διαδοχικές νίκες, δεν το είχε κάνει ουδείς ποτέ. Είναι δυνατόν να υπάρξει αμφισβήτηση;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης