Euro 2024

«Campeones στο αίμα τους»: Στα EURO, σαν την Ισπανία καμία, με… εκκίνηση 60 χρόνια πριν! (video)

«Campeones στο αίμα τους»: Στα EURO, σαν την Ισπανία καμία, με… εκκίνηση 60 χρόνια πριν! (video)

Η Ισπανία είναι ξανά στην κορυφή της Ευρώπης! Στον θρόνο, που κάθισε για πρώτη φορά, το μακρινό 1964!

Το άξιζε, το πάλεψε και το έκανε δικό της! Η Ισπανία ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του EURO 2024, πέταξε εκτός Γερμανία και Γαλλία στα νοκ-άουτ και στον τελικό «λύγισε» και την Αγγλία!

Είχε τον έλεγχο, βρήκε πρώτη γκολ με τον Νίκο Γουίλιαμς και παρά την αντίδραση των «Τριών Λιονταριών» που ισοφάρισαν, είπε την… τελευταία λέξη!

Ο Ογιαρθάμπαλ πέτυχε το «χρυσό» 2-1 στο 86ο λεπτό, ο Όλμο έσωσε πάνω στη γραμμή στο 90’ και κάπως έτσι, η ιστορία γράφτηκε! Η «φούρια ρόχα» πανηγύρισε το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και έγινε η χώρα με τις περισσότερες κατακτήσεις στον θεσμό!

Η αρχή έγινε πριν από 60 χρόνια, στο «σπίτι» της, όταν είχε φτάσει μέχρι το τρόπαιο, επικρατώντας στον τελικό της Σοβιετικής Ένωσης με 2-1!

Έπειτα, χρειάστηκε να περιμένει αρκετά. Αλλά όταν θα επέστρεφε, θα φρόντιζε να κυριαρχήσει απόλυτα! Στο EURO 2008, ο Φερνάντο Τόρες ήταν ο απόλυτος ήρωας, σκοράροντας το μοναδικό τέρμα κόντρα στην Γερμανία.

Σε εκείνο που ακολούθησε, το 2012, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Ισπανοί έστησαν… πάρτι απέναντι στην Ιταλία, κέρδισαν με 4-0 και ήταν εκ νέου πρωταθλητές Ευρώπης!

Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Ογιαρθάμπαλ θα φρόντιζε να γράψει ιστορία για την χώρα του. Με ένα γκολ στο 86ο λεπτό. Και ποιος ξέρει; Ίσως δούμε ξανά μία ισπανική κυριαρχία…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης