Euro 2024

Back-to-back χαμένοι τελικοί στο ίδιο μεγάλο «ραντεβού» εθνικών ομάδων; Αγγλία, δεν είσαι η μόνη! (video)

Back-to-back χαμένοι τελικοί στο ίδιο μεγάλο «ραντεβού» εθνικών ομάδων; Αγγλία, δεν είσαι η μόνη! (video)

Η Αγγλία έφτασε έως τον τελικό της ίδιας μεγάλης διοργάνωσης, για δεύτερη σερί φορά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ποιοι άλλοι την έχουν «πάθει» έτσι;

Ούτε τώρα. Η Ισπανία «χτύπησε» την Αγγλία στο 86' κι ενώ έμοιαζε να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι. Ο Ογιαρθάμπαλ «έγραψε» το 2-1 ως σκορ στον μεταξύ τους τελικό του EURO 2024, ο Όλμο έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή και έτσι, στο τέλος της βραδιάς, το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν θα γράψει το όνομα της Αγγλίας.

Δεύτερος σερί χαμένος τελικός της ίδιας μεγάλης διοργάνωσης, μετά από εκείνον του 2020, κι όσο δύσκολο κι αν μοιάζει, έχει ξαναγίνει!

Συγκεκριμένα, τελευταία φορά συνέβη στη Δυτική Γερμανία το 1982 και το 1986, αλλά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην πρώτη περίπτωση είχε ηττηθεί με 3-1 από την Ιταλία, ενώ στη δεύτερη, με 3-2 από την Αργεντινή.





Νωρίτερα, το είχε πάθει και η Ολλανδία, στα Μουντιάλ του 1974 και 1978, με τη Δυτική Γερμανία να «χαμογελά» στο πρώτο, νικώντας με 2-1, και την Αργεντινή στο δεύτερο, με 3-1 στην παράταση.





Αν αναζητά κανείς, ωστόσο, κάτι θετικό από αυτό το αρνητικό κατά τα άλλα στατιστικό, είναι πως η Δυτική Γερμανία, δηλαδή η τελευταία που της συνέβη κάτι τέτοιο, έβγαλε αντίδραση και το 1990, στον 3ο σερί τελικό της ίδιας διοργάνωσης, στον οποίο έφτασε δηλαδή, «σήκωσε» το τρόπαιο. 

Ποιος ξέρει; Ίσως στο EURO 2028, να γίνει πράξη το «It's coming home».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης