Euro 2024

Ξεκινά σε τελικό EURO, χωρίς ματς ως βασικός στο τουρνουά; Ο Σο κάνει «βουτιά» 24 χρόνια πριν, για να βρει έναν… σκόρερ! (video)

Ξεκινά σε τελικό EURO, χωρίς ματς ως βασικός στο τουρνουά; Ο Σο κάνει «βουτιά» 24 χρόνια πριν, για να βρει έναν… σκόρερ! (video)

Δεν έπαιξε ούτε ένα ματς ως βασικός στο EURO 2024, αλλά ξεκινά στον τελικό κόντρα στην Ισπανία! Ο Λουκ Σο δηλώνει «παρών» για την Αγγλία, χωρίς να έχει αγωνιστεί ξανά στο αρχικό σχήμα στο φετινό τουρνουά, αλλά δεν είναι ο πρώτος που το πραγματοποιεί!

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Ισπανία και Αγγλία θα «μονομαχήσουν» για μία θέση στην κορυφή της Ευρώπης, στο Βερολίνο!

Κι αν ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε, δεν έδειξε διάθεση για πειραματισμούς, επιλέγοντας τους γνωστούς 11 ποδοσφαιριστές που τον έφεραν ως εδώ, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποφάσισε να… ανακατέψει λίγο την τράπουλα.

Ο Λουκ Σο μπορεί να μην είχε καταγράψει συμμετοχή ως βασικός μέχρι στιγμής στα γήπεδα της Γερμανίας, ωστόσο την πιο μεγάλη ώρα, θα είναι εκεί!

Μοιάζει παράξενο, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν! Αρκεί να επιστρέψουμε 24 χρόνια πίσω, στο EURO 2000 στην Ολλανδία.

Τότε, στο Ρότερνταμ η Γαλλία πάλευε απέναντι στην Ιταλία, με τον Ντίνο Τζοφ που βρισκόταν τότε στον πάγκο της «σκουάντρα ατζούρα», να δίνει φανέλα βασικού στον Μάρκο Ντελβέκιο. Χωρίς να έχει αγωνιστεί... ενδεκαδάτος προηγουμένως στο τουρνουά!

Το αποτέλεσμα; Όχι μόνο έπαιξε, αλλά βρήκε και δίχτυα στο 55ο λεπτό, δίνοντας το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του! Αν και στο φινάλε, δεν μπόρεσε τελικά να χαμογελάσει, αφού ο Βιλτόρ έστειλε το ματς στην παράταση, με… buzzer-beater στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, για να τον διαδεχθεί εκεί ο Τρεζεγκέ και να χαρίσει, με το «χρυσό» γκολ, το τρόπαιο στην παρέα του Ζινεντίν Ζιντάν!

Θα μπορέσει ο Λουκ Σο να επαναλάβει την ιστορία; Άγνωστο, ωστόσο εάν λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός πως είχε βρει δίχτυα και στον αντίστοιχο τελικό του EURO 2020, κόντρα στην Ιταλία, μάλλον δεν είναι καθόλου απίθανο!

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή, που έχει βρει δίχτυα σε τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης, σε εθνικό επίπεδο, σε αμφότερες τις ενδεκάδες!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης