Euro 2024

«Κάτι παραπάνω από ένα EURO»: Ο Γιαμάλ διεκδικεί... τρία τρόπαια απέναντι στην Αγγλία! (video)

«Κάτι παραπάνω από ένα EURO»: Ο Γιαμάλ διεκδικεί... τρία τρόπαια απέναντι στην Αγγλία! (video)

Ισπανία και Αγγλία μετράνε αντίστροφα για την μεγαλύτερη στιγμή του EURO 2024 και όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στον νεαρότερο παίκτη που θα έχει παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης: τον Λαμίν Γιαμάλ. Και οι λόγοι, είναι παραπάνω από ένας.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μια μέρα πριν τον τελικό γιόρτασε τα 17α γενέθλιά του με τους συμπαίκτες του και η ευχή του ήταν μία: να κερδίσει την Αγγλία και να κατακτήσει το πρώτο του EURO.

Κι όμως, σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ο νεαρός Ισπανός έχει πιθανότητες να κερδίσει άλλες δύο διακρίσεις! Αν και την πρώτη την έχει στο «τσεπάκι», καθώς κανένας δε μπορεί να τον συναγωνιστεί. Τα νούμερα αυτά είναι σταθερά και στο τέλος του τελικού, ο Γιαμάλ θα είναι ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει σε τελικό ΕURO.



Το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη σε EURO, ξεκίνησε να δίνεται στη διοργάνωση το 2016 με τον Ρενάτο Σάντσες να γίνεται ο πρώτος που το παίρνει σε ηλικία τότε 19 χρονών, ενώ το 2020 δόθηκε στον 18χρονο τότε Πέδρι.

Όσον αφορά το βραβείο του MVP, που ξεκίνησε το 1996, το 2016 το παρέλαβε ο Γκριεζμάν και το 2020 ο Ντοναρούμα, με τις αξέχαστες επεμβάσεις του στο τελικό απέναντι στην Αγγλία.

Ο 17χρονος Γιαμάλ έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ο πρώτος που θα λάβει και τα δύο βραβεία, μετά την αποψινή (14/07) αναμέτρηση, ειδικά σε περίπτωση κατάκτησης του EURO από την Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός εξτρέμ, μέχρι και τον ημιτελικό κόντρα στη Γαλλία, είχε σημειώσει 1 γκολ και 3 ασίστ.


Όλγα Μανιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης