Euro 2024

«Σάουθγκεϊτ στην Αγγλία ακόμα και αν won’t come home»: Η «λύτρωση» ενός προπονητή που... άκουσε πολλά, αλλά κατάφερε να είναι ξανά σε τελικό!

«Σάουθγκεϊτ στην Αγγλία ακόμα και αν won’t come home»: Η «λύτρωση» ενός προπονητή που... άκουσε πολλά, αλλά κατάφερε να είναι ξανά σε τελικό!

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει στον πάγκο της Αγγλίας ακόμα και αν το τρόπαιο δεν γυρίσει «σπίτι». Φυσικά, η Ομοσπονδία της χώρας έδειξε εμπράκτως την εμπιστοσύνη της σε έναν προπονητή που έχει κατακριθεί πολλές φορές, αλλά έφερε ξανά την ομάδα σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων!

Έχει κριθεί πολλές φορές. Για πράγματα που έκανε, για κινήσεις που αποδείχθηκαν λανθασμένες, ακόμα και για το αγωνιστικό πρόσωπο της Αγγλίας. Ισχύει, τα «Τρία Λιοντάρια» δεν έχουν θέλξει με τις εμφανίσεις του, αλλά κατάφεραν να βρίσκονται και πάλι στον μεγάλο τελικό του EURO.

Έμειναν πίσω στο σκορ ουκ ολίγες φορές στην φετινή διοργάνωση. Και όλες έδειξαν χαρακτήρα και πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Αυτή η επιτυχία πιστώνεται και στον Σάουθγκεϊτ. Μπορεί να έχει «ακούσει» πολλά, σε αυτά τα σχεδόν οκτώ χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της Αγγλίας, αλλά ο ίδιος κατάφερε να «κλείσει» τα αυτιά του, όντας προσηλωμένος στον στόχο του! Φυσικά, για να το πετύχει πρέπει να κερδίσει και την Ισπανία στον μεγάλο τελικό (14/07, 22:00).

Ωστόσο, ήδη έχει καταφέρει ό,τι δεν έκανε κανένας προκάτοχός του, έχει πάει την Αγγλία, σε δύο τελικούς μεγάλων διοργανώσεων! Μπορεί να μην είναι Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά το EURO είναι αυτό για το οποίο «διψάει» ο κόσμος της ομάδας.

Πλέον, έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να το κατακτήσουν και να ξεχάσουν τον τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στην Ιταλία (1-1, 3-2 πεν.). Γνωρίζουν τι πρέπει να αποφύγουν και πως είναι ένας τελικός μεγάλης διοργάνωσης και αν κάνουν πράξη το «It’s coming home» θα είναι η απόλυτη δικαίωση του Σάουθγκεϊτ.

Η αγγλική Ομοσπονδία φαίνεται πως αναγνωρίζει στο έπακρο την συνεισφορά του 53χρονου τεχνικού και είναι έτοιμη να του προσφέρει νέο συμβόλαιο, γιατί γνωρίζει πως οι τελικοί ήταν μία λέξη «άγνωστη» από το 1966 και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου.  

Πολλοί θα πουν ότι οι παίκτες με την ποιότητά τους είναι αυτοί που κρατούν τον προπονητή στον πάγκο. Πόσοι ποδοσφαιριστές με μεγάλες καριέρες και πολλούς τίτλους δεν έζησαν την «αίγλη» ενός τελικού με την εθνική τους; Σχόουλς, Ρούνεϊ, Τζέραρντ, Λάμπαρντ μερικοί από αυτούς.

Ο Σάουθγκεϊτ και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά ότι έχουν μία μοναδική ευκαιρία να φέρουν χαρά σε ένα ολόκληρο έθνος και σε λίγα βράδια θα γνωρίζουμε αν τελικά θα έρθει η «λύτρωση» ή τα «τρία λιοντάρια» θα συνεχίσουν να ονειρεύονται για άλλη μία φορά με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο τους!

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης