Euro 2024

Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση από το EURO 2004 που στέλνει την Ολλανδία στον τελικό!

Η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση από το EURO 2004 που στέλνει την Ολλανδία στον τελικό!

Ολλανδία και Αγγλία θα μονομαχήσουν για μια θέση στον τελικό του EURO 2024, όπου εκεί βρίσκεται ήδη η Ισπανία. Σύμφωνα με μια παράξενη σύμπτωση, οι «οράνιε» είναι… ήδη εκεί και αυτό οφείλεται στον διαιτητή από τον τελικό του EURO 2020!

Η δεύτερη πράξη των ημιτελικών του EURO 2024, συνεχίζεται απόψε (10/07, 22:00) με τα «τρία λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να ονειρεύονται τον δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό τελικό τους.

Φρένο σε αυτά τα όνειρα πάει να βάλει μια περίεργη συγκυρία που αφορά τους διαιτητές των τελευταίων πέντε τελικών. Σύμφωνα με αυτή, η εθνικότητα του «άρχοντα του αγώνα» είναι η ίδια με μια εκ των δύο χωρών που προκρίνονται στον τελικό. Πάμε να δούμε τα… στοιχεία.

EURO 2004, η σπουδαιότερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου! Η Εθνική Ελλάδας νικά την Πορτογαλία με 1-0 και ο Θοδωρής Ζαγοράκης σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του «Ντα Λουζ».

Ρέφερι του παιχνιδιού, σε μια ομολογουμένως άριστη διαιτησία, ο Γερμανός Μάρκους Μερκ. Ποια χώρα βρέθηκε στον τελικό το 2008; Η Γερμανία!

Εκεί, «έπεσε» πάνω την αρχή της μίνι δυναστείας των Ισπανών, όπου στην τετραετία 2008-2012 κατέκτησαν δύο φορές το EURO και μία το Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρόλο αυτά, ο ορισμός του διαιτητή είχε «προβλέψει» επιτυχώς τον αντίπαλο της «φούρια ρόχα» στον τελικό του 2012, διότι η σφυρίχτρα του τελικού του 2008 ήταν ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέτι.

Σε ένα καθόλου ανταγωνιστικό Ιταλία-Ισπανία, όπως αποδείχτηκε, ο Πέδρο Προένσα ήταν αυτός που ορίστηκε σε αυτό το παιχνίδι. Πορτογάλος ο Προένσα; Η Πορτογαλία στον τελικό του EURO 2016 λοιπόν!

Στην μεγάλη στιγμή του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπου επιτέλους κατακτούσε έναν τίτλο με την Εθνική του, διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο, γνώριμος στην Ελλάδα, Άγγλος Μάρκ Κλάντεμπεργκ «μαρτυρώντας» την παρουσία της Αγγλίας στον τελικό της επόμενης διοργάνωσης.

Φτάνοντας στον πιο πρόσφατο τελικό λοιπόν, αυτόν της Αγγλίας με την Ιταλία για το EURO 2020, ο ρέφερι ήταν Ολλανδός και ήταν ο πολύπειρος Μπιόρν Κάιπερς δίνοντας έτσι έξτρα ελπίδες στην Εθνική του να ονειρεύεται την παρουσία της στον τελικό του Βερολίνου.

Είναι άραγε απλά μια περίεργη σύμπτωση ή οιωνός παρουσίας των «οράνιε» στον τελικό του EURO 2024; Έφτασε η ώρα να το μάθουμε!

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης