Euro 2024

«Γι’ αυτό θα πάρει το EURO η Ισπανία»: Η U19, η U21 και η… διαβολική σύμπτωση του Ντε Λα Φουέντε! (video)

«Γι’ αυτό θα πάρει το EURO η Ισπανία»: Η U19, η U21 και η… διαβολική σύμπτωση του Ντε Λα Φουέντε! (video)

Το… γνώριμο μονοπάτι του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, αποτελεί «οιωνό» επιτυχίας! Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και γι’ αυτόν τον λόγο, η Ισπανία μπορεί να πιστεύει ότι θα κατακτήσει το EURO 2024!

Πειστική, με ωραίο ποδόσφαιρο και μία πραγματική «ομάδα»! Η Ισπανία αποτελεί, κατά γενική ομολογία, το καλύτερο σύνολο στο EURO 2024. Οι έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες άλλωστε, δεν ήρθαν τυχαία.

Η Γαλλία προηγήθηκε, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να… κόψει την φόρα της «φούρια ρόχα». Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, τα πάντα ανατράπηκαν. Πρώτα το ασύλληπτο γκολ του Λαμίν Γιαμάλ, που δεν σταματά να «καταρρίπτει» ρεκόρ, και έπειτα η υπέροχη ενέργεια του Όλμο.

Πέρασαν 12 χρόνια, αλλά οι Ισπανοί είναι ξανά σε τελικό EURO και έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν, ότι φτάσουν στην τέταρτη κατάκτηση της ιστορίας τους. Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος ωστόσο, υπάρχει και κάτι ακόμα που τους κάνει να αισιοδοξούν. Μία… διαβολική σύμπτωση!

Για να την εντοπίσουμε, αρκεί μια «ματιά» στο παρελθόν του Λουίς Ντε Λα Φουέντε. Ο άνθρωπος που «αναγέννησε» το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, φέρνοντας νέες ιδέες, προήλθε από τις «μικρές» Εθνικές της Ισπανίας. Εκεί, που γνώρισε μάλιστα αρκετές επιτυχίες. Μέσω των οποίων πείστηκαν και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, πως είναι ο καταλληλότερος για την θέση.

Ο Ισπανός τεχνικός έφτασε στην κατάκτηση του EURO, τόσο με την U19 (2015), όσο και με την U21 (2019). Αν λάβουμε υπ’ όψιν, ποια ομάδα απέκλεισε στον ημιτελικό, σε εκείνα τα τουρνουά, τότε μάλλον θα… ποντάρουμε πως στο φινάλε της διοργάνωσης στη Γερμανία, θα «χαμογελάσει» η Ισπανία!

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, όπως και το βράδυ της Τρίτης (09/07), η «φούρια ρόχα» απέκλεισε την Γαλλία, για να φτάσει μέχρι τον τελικό! Με παίκτες όπως ο Ρόδρι, ο Μικέλ Μερίνο και ο Ουνάι Σιμόν (ήταν στον πάγκο), που βρίσκονται και τώρα στο ρόστερ των Ισπανών, η U19 επικράτησε με 2-0, για να πάρει το τρόπαιο μετέπειτα κόντρα στη Ρωσία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ντε Λα Φουέντε βρισκόταν στην U21. Μερικοί από τους παίκτες που ξεκίνησαν ως βασικοί κόντρα στους Γάλλους, «ακούν» στα ονόματα των Φαμπιάν Ρουίθ, Ντάνι Όλμο και Μικέλ Οϊαρθάμπαλ! Το αποτέλεσμα; «Πάρτι» με 4-1 και εν τέλει, ανάδειξη της Ισπανίας ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, απέναντι στη Γερμανία!

Επιστροφή λοιπόν, στο καλοκαίρι του 2024 και στα γήπεδα της Γερμανίας. Ο 63χρονος προπονητής έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετούς από τους παίκτες που φορούν το εθνόσημο. Παίρνει το καλύτερο δυνατό από την ομάδα του και για άλλη μια φορά, αποκλείοντας τους «τρικολόρ» με τρίτο διαφορετικό σύνολο της ίδιας χώρας, ετοιμάζεται να διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης!

Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η… παράδοση είναι με το μέρος του. Εκείνος την «έχτισε» άλλωστε. Και σε μερικά βράδια, ίσως πανηγυρίσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του έως τώρα!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης