Euro 2024

«Ο Γιαμάλ το έκανε ξανά»: Το «αστέρι» της Ισπανίας, απάντησε σε Γαλλία και Ραμπιό, με έναν τρόπο που μόνο ο ίδιος ξέρει! (video) 

«Ο Γιαμάλ το έκανε ξανά»: Το «αστέρι» της Ισπανίας, απάντησε σε Γαλλία και Ραμπιό, με έναν τρόπο που μόνο ο ίδιος ξέρει! (video) 
Ο Λαμίν Γιαμάλ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το έναυσμα ανατροπής στην Ισπανία απέναντι στην Γαλλία (2-1, 09/07), χάρη στο απίθανο γκολ που πέτυχε. Με τον νεαρό σταρ να επαναλαμβάνει ό,τι έκανε απέναντι στους «τρικολόρ» έναν χρόνο πριν στο EURO U17!

Η Ισπανία τα κατάφερε και θα βρεθεί σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! Μπορεί η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε να έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, όμως οι παίκτες του δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να πάρουν μία παλικαρίσια πρόκριση. 

Φυσικά, ο αγώνας απέναντι στην Γαλλία (2-1, 09/07) μπορεί να είχε τελείως διαφορετική τροπή αν ο Λαμίν Γιαμάλ δεν πετύχαινε ένα φοβερό γκολ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης!

Μάλιστα, έγραψε και ιστορία αφού προσπέρασε τον Πελέ και έγινε ο νεότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε έναν ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης, με την φανέλα της πατρίδας του.

Ο Ραμπίο μία μέρα πριν από τον ημιτελικό είχε δηλώσει χαρακτηριστικά για τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα: «Προφανώς και θα είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει σε έναν ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης. Αν θέλει να φτάσει στον τελικό του EURO θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής!»  

Φαίνεται πως ο μέσος της Γιουβέντους δεν ήξερε την ιστορία του Γιαμάλ, μιας και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο μεσοεπιθετικός της Ισπανίας ηγήθηκε της εθνικής του απέναντι στους «τρικολόρ»!

Συγκεκριμένα, ένα χρόνο πριν αγωνιζόταν στο EURO U17, όπου και κατάφερε να φτάσει μία «ανάσα» από τον μεγάλο τελικό. Στους «4» ήρθε αντιμέτωπος ξανά με την Γαλλία. Μπορεί η εθνική του να μην τα κατάφερε και να αποκλείστηκε, αλλά ο Ισπανός κατάφερε να ξεχωρίσει πετυχαίνοντας ένα γκολ παρόμοιο με αυτό στον χθεσινό (09/07) ημιτελικό!

Και κάπως έτσι, το νέο «αστέρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έδωσε την δικιά του απάντηση σε Ραμπιό και Γαλλία, με έναν τρόπο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα!

Διονύσης Καλαϊζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης