Euro 2024

Ο Γιαμάλ πρόλαβε τον Πελέ και έγινε ο νεότερος που στήνει «παιδικό» πάρτι απέναντι στους Γάλλους! (video)

Ο Γιαμάλ πρόλαβε τον Πελέ και έγινε ο νεότερος που στήνει «παιδικό» πάρτι απέναντι στους Γάλλους! (video)

Λαμίν Γιαμάλ νεότερος σκόρερ σε EURO ετών 16! Θύμα: Γαλλία. Κι όμως, έχει στηθεί ξανά «παιδικό» πάρτι απέναντι στους Γάλλους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας το 1958, όταν ο 17χρονος Πελέ έκανε χατ-τρικ και έστελνε τη Βραζιλία στον τελικό!

Ο Γιαμάλ έχει αρπάξει μολύβια, στυλό και πένες και καθαρογράφει την ποδοσφαιρική ιστορία! Όπως περίπου έκανε και ο Πελέ απέναντι στους Γάλλους 66 χρόνια νωρίτερα.

36028966_2295361937146307_2025452730788610048_n.jpg

Το παιδί – θαύμα του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι εδώ και δείχνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Το αποδεικνύει και στην αναμέτρηση του ημιτελικού απέναντι στους Γάλλους το επιβεβαίωσε και πάλι. Εμφατικά. Με το αριστουργηματικό γκολ που θύμισε τον συμπατριώτη του εικαστικό, Πάμπλο Πικάσο τόσο σε έμπνευση, όσο και σε κάλλος, ο προσεχώς 17άρης Γιαμάλ θα έχει την ευκαιρία στο Βερολίνο και στον τελικό της Κυριακής (22:00, ΕΡΤ1) να ολοκληρώσει τη σύνθεση του δικού του παραμυθιού.

Ο Λαμίν Γιαμάλ με την αποψινή ζωγραφιά, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ του EURO σε ηλικία 16 ημερών και 362 ημερών.

 

Ισοφάρισε δηλαδή κατά κάποιο τρόπο, το ρεκόρ του μεγάλου Πελέ, ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα ο νεαρότερος παίκτης που έχει σκοράρει σε μία άλλη μεγάλη διοργάνωση. Σε Mundial και πιο συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας το 1958.

Τότε, ο Βραζιλιάνος «θρύλος» τα κατάφερε σε ένα παιχνίδι ενάντια στην Ουαλία. Ήταν να μην κάνει την αρχή, καθώς μόλις τέσσερις μέρες μετά η Βραζιλία συνάντησε στον ημιτελικό τους… Γάλλους, με τον Πελέ να κάνει παιδικό πάρτι και να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Η Γαλλία είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο και η ηλικία στην οποία οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν επιτύχει τα ρεκόρ αποτελεί «προάγγελο» ποδοσφαιρικής επιτυχίας για το αστεράκι της Ισπανίας.

Πάντως, όταν ο Πελέ συνέθετε αυτό το ρεκόρ και στη συνέχεια «πλήγωνε» τη Γαλλία, στο τέλος της διαδρομής είχε κατορθώσει να χαμογελάσει. Για να δούμε τι μπορεί να κάνει και η Ισπανία.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης