Euro 2024

Με έξι νίκες και ένα ρεκόρ σε όλα τα EURO, μπορείς να το χάσεις; «Ναι, αν ΔΕΝ είσαι… Ισπανία!»

Με έξι νίκες και ένα ρεκόρ σε όλα τα EURO, μπορείς να το χάσεις; «Ναι, αν ΔΕΝ είσαι… Ισπανία!»

Από τον Γιαμάλ στον Νίκο Γουίλιαμς, από τον Κουκουρέγια στον Ρόδρι και από τον Νάτσο στον Καρβαχάλ. Η Ισπανία του 2024 είναι απολαυστική. Κατέρριψε κάθε ρεκόρ. «Έσπασε» κάθε λογής στατιστικό που έχουμε δει ιστορικά στα EURO. Πάει… μόνο για την κατάκτηση του τουρνουά. Ναι, μπορεί να το κάνει. Οι αριθμοί δεν «μιλούν», σύμφωνοι. Αλλά είναι… αλλιώς να παίζεις στη «φούρια ρόχα»!

Αυτό ήταν. «Πάει» και η Γαλλία. Η Ισπανία το έκανε. Την απέκλεισε. Με τον δυσκολότερο τρόπο που θα μπορούσε. Με ανατροπή.

Βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά ήταν εξαιρετική για ένα δεκάλεπτο, στο πρώτο ημίχρονο: τόσο χρειάστηκε για να βγάλει φάσεις, να απειλήσει, να έχει τους «τρικολόρ» μονότερμα και να γυρίσει το ματς.

Ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των EURO και ισοφάρισε με απίθανο τρόπο, για να έρθει ο Ντάνι Όλμο και να αποδείξει πως η «φούρια ρόχα» έχει λύσεις… Ο Πέδρι χτύπησε, ο Όλμο τον αντικατέστησε και στα δύο τελευταία παιχνίδια είναι εξαιρετικός.

Από εκεί και πέρα, η Ισπανία όφειλε να διαχειριστεί την κατάσταση. Και το έπραξε άψογα. Διατήρησε το 2-1 υπέρ της, απειλήθηκε ελάχιστα και βρίσκεται δικαίως στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αναδεικνύοντας τον λόγο που η πλειοψηφία του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού υποστηρίζει πως παράγει την καλύτερη μπάλα στο τρέχον τουρνουά.

Ωστόσο, το επιχείρημα αυτό τεκμηριώνεται με αριθμούς. Διότι με τη νίκη της απέναντι στη Γαλλία, η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα ιστορικά στο EURO, που καταφέρνει να πανηγυρίσει έξι νίκες. Τόσο έξι νίκες αθροιστικά, όσο και έξι διαδοχικές επικρατήσεις.

Το έχει κάνει από το ξεκίνημα μέχρι και σήμερα. Είναι πειστικότατη, αποδίδει εκπληκτικά, είναι ομάδα, δεν βασίζεται μόνο στις εμπνεύσεις των Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ, που αδιαμφισβήτητα είναι εκ των πρωταγωνιστών της. Είναι καθοριστικός ο Ρόδρι, κάνει αμέτρητα πράγματα μέσα στο γήπεδο ο Άλβαρο Μοράτα, είναι σταθερός ο Σιμόν, πραγματοποιεί τουρνουά «αναγέννησης» ο Μαρκ Κουκουρέγια.

Προσθέστε σε όλα αυτά όσα προσφέρουν με την εμπειρία τους ο Νάτσο και ο Καρβαχάλ και έχετε μπροστά της την Ισπανία του 2024.

Μπορεί λοιπόν αυτή η ομάδα να πάρει το τρόπαιο; Ναι, μπορεί. Ανεξαρτήτως αν απέναντί της, την Κυριακή, στις 14 Ιουλίου, θα βρεθεί η Αγγλία ή η Ολλανδία. Το ρεκόρ από μόνο του δεν «λέει» τίποτα. Εκτός αν είσαι ή αν παίζεις στην Ισπανία…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης