Euro 2024

Ισπανία – Γαλλία 2-1: Η «ρόχα» του Γιαμάλ το αξίζει και πάει στο Βερολίνο για να το πάρει! (video)

Ισπανία – Γαλλία 2-1: Η «ρόχα» του Γιαμάλ το αξίζει και πάει στο Βερολίνο για να το πάρει! (video)

Γιαμάλ, Γιαμάλ και πάλι Λαμίν Γιαμάλ. Ο πιτσιρικάς έδειξε γιατί είναι ο επόμενος μεγάλος παίκτης που έρχεται. Σήκωσε στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος και με γκολ που θύμισε πίνακα του συμπατριώτη του Πικάσο «υπέγραψε» θρίαμβο. Ο Ντάνι Όλμο το 2-1 της ανατροπής τέσσερα λεπτά μετά. Ο Κόλο Μουανί άνοιξε το σκορ στο 9’ για την Γαλλία που αποκλείστηκε!

Ισπανία εναντίον Γαλλίας ή καλλιτεχνικά «φούρια ρόχα» εναντίον «τρικολόρ» σε μία αναμέτρηση μεγαθηρίων δίχως αύριο. Κάτι που φάνηκε με το «καλησπέρα» καθώς ο Κιλιάν Εμπαπέ, με ανανεωμένο λουκ, και δίχως την μάσκα του, σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κόλο Μουανί μόλις στο 9ο λεπτό για να «παγώσει» τους Ισπανούς και τον Ντε Λα Φουέντε.

 

Όμως το γρήγορο γκολ δεν «πτόησε» ούτε κατέβαλλε τους Ισπανούς, οι οποίοι παρά τις απουσίες τους αντέδρασαν με ψυχραιμία και έδειξαν από τι μέταλλο είναι φτιαγμένοι. Πρώτος, ο Λαμίν Γιαμάλ στο 21’ ισοφάρισε με ένα γκολ που θύμισε πορτρέτο του συμπατριώτη του, Πάμπλο Πικάσο!

 

Μόλις τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο σοκ για τους Γάλλους, ήρθε ο Ντάνι Όλμο για να τους προκαλέσει και δεύτερο. Με πανέμορφη κίνηση μέσα στην περιοχή, ολοκλήρωσε την απόλυτη ανατροπή, με το τέρμα του αρχικά, να πιστώνεται ως αυτογκόλ.

 

Οι Ισπανοί «πετούσαν φωτιές» στον αγωνιστικό χώρο με τους Γάλλους να καλούνται να διαχειριστούν ένα δεύτερο ημίχρονο αποδείξεων.

Το δεύτερο μεγάλο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Γάλλους να προσπαθούν να επιτεθούν για να βρουν ένα τέρμα ισοφάρισης.

Παρά τις μαζεμένες αλλαγές του Ντεσάν και τους «φρέσκους» Καμαβινγκά, Μπαρκολά και Γκριεζμάν, οι «τρικολόρ» αδυνατούσαν να εντοπίσουν κάποιο αδύνατο σημείο στην ισπανική άμυνα, με την επιθετική τους προσέγγιση να αναλώνεται κυρίως σε γεμίσματα εντός της αντίπαλης περιοχής, τα οποία όμως δεν έφεραν κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Η πιο μεγάλη στιγμή για τους Γάλλους παρήχθη από τον Τεό Ερναντέζ ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας σε καλό σημείο, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ουνάι Σιμόν, με το σουτ που επιχειρεί όμως να είναι επιεικώς απογοητευτικό.

Ο Ζιρού πέρασε τον αγωνιστικό χώρο στο 79’ με τον Ντιντιέ Ντεσάν να παίζει τα ρέστα του με αυτή τη κίνηση, καθώς η ομάδα του βρισκόταν για πρώτη φορά στο φάσμα του αποκλεισμού από ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 1996 και τον ημιτελικό του EURO απέναντι στη Τσεχία.

Νέα ανεπανάληπτη και τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Κιλιάν Εμπαπέ στο 86’ μία τελική προσπάθεια από αυτές που… δεν συνηθίζει να χάνει ο Γάλλος παικταράς, ο οποίος ακούσιά του έσωσε την Ισπανία.

Η κλεψύδρα άδειαζε συνεχώς για τους Γάλλους με τους Ισπανούς να εμφανίζονται ένα βήμα από τον μεγάλο τελικό της 14ης Ιουλίου (22:00, ΕΡΤ1) στο Βερολίνο. To σφύριγμα της λήξης, όπως ήταν αναμενόμενο έφερε πανζουρλισμό στον ισπανικό πάγκο και τους φίλους των Ιβήρων στην εξέδρα.

Η Ισπανία σε τελικό EURO για πρώτη φορά από το 2012!

σπανια.PNG

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης