Euro 2024

Ο Μπουκάγιο Σάκα δηλώνει «παρών» και στέλνει την Ολλανδία στα... βράχια! (video)

Ο Μπουκάγιο Σάκα δηλώνει «παρών» και στέλνει την Ολλανδία στα... βράχια! (video)

Ολλανδία και Αγγλία αναμετρώνται για τα ημιτελικά του EURO 2024 και ο Μπουκάγιο Σάκα θέλει να γράψει ιστορία όπως έκανε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ελβετία.

Σάκα και Εθνική Αγγλίας, μετά το αψεγάδιαστο 5/5 στα πέναλτι κόντρα στους Ελβετούς, μπορεί να μην ξόρκισαν τους κακούς δαίμονες εξ ολοκλήρου, όμως έκαναν ένα σπουδαίο βήμα μπρος στο δρόμο για τη λύτρωση.

Οι πληγές από τον χαμένο τελικό του «Γουέμπλεϊ» το 2021, είναι ακόμα ορατές. Το ίδιο και τα απαράδεκτα ρατσιστικά σχόλια, που ακολούθησαν για τους παίκτες που έχασαν τα πέναλτι εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Επανερχόμενοι στο τώρα, ο εξτρέμ της Άρσεναλ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στο παιχνίδι κόντρα στους «ροσοκροκιάτι», σκοράροντας τόσο στην κανονική διάρκεια (γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση) αλλά και στη διαδικασία των πέναλτι.

Ένα πανέμορφο τέρμα, τυπικό του στυλ παιχνιδιού του -κόψιμο προς τα μέσα από την δεξιά πλευρά και εκτέλεση με το αριστερό- και που έχουμε δει να σκοράρει ουκ ολίγες φορές στην Premier League. Αυτό ήταν το τέταρτο που σημειώνει σε νοκ άουτ EURO και Παγκοσμίου Κυπέλλου, προσπερνώντας έτσι τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που είχε τρία.

Παράλληλα, ο 22χρονος ταλαντούχος εξτρέμ, έγραψε ιστορία και ως παίκτης της Άρσεναλ. Έγινε ο πρώτος «κανονιέρης» που σκοράρει σε αγώνα νοκ άουτ Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ταυτόχρονα ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που «βρίσκει δίχτυα» τόσο σε EURO όσο και σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Μπουκάγιο Σάκα προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με το σύλλογό του και μπορεί να αποτελέσει τον «παίκτη-κλειδί» για το παιχνίδι με τους «οράνιε» και να στείλει τους Άγγλους σε δεύτερο διαδοχικό τελικό EURO.

Ίσως η μοίρα να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, ίσως ο «θεός του ποδοσφαίρου» να του επιτρέψει να εξιλεωθεί.

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης