Euro 2024

«Κόντρα στον Καντέ, δεν σκοράρεις»: Η Ισπανία έχει το γκολ, αλλά για να πάρει το EURO, πρέπει να «σπάσει» ένα ρεκόρ! (video)

«Κόντρα στον Καντέ, δεν σκοράρεις»: Η Ισπανία έχει το γκολ, αλλά για να πάρει το EURO, πρέπει να «σπάσει» ένα ρεκόρ! (video)

Γαλλία και Ισπανία έρχονται αντιμέτωπες (09/07, 22:00) στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του EURO 2024. Φυσικά, η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε είναι αυτή που έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της. Eνδεικτικό αυτού είναι πως μαζί με την Γερμανία έχει σκοράρει μέχρι στιγμής τα πειρσσότερα γκολ στην διοργάνωση (11). Πώς θα μπορέσουν να μην δεχθούν γκολ οι «τρικολόρ»; Την απάντηση την έχει ο Ενγκολό Καντέ χάρη στο απίστευτο ρεκόρ του!

Η Γαλλία χωρίς να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις της κατάφερε και βρίσκεται στα ημιτελικά του EURO 2024. Απέναντί της θα βρεθεί ίσως η ομάδα που έχει δείξει το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στην διοργάνωση, μέχρι στιγμής.

Η Ισπανία θέλει να βρεθεί στον μεγάλο τελικό μετά από 12 χρόνια και την τελευταία κατάκτηση της ομάδας, φυσικά κύριο «όπλο» της είναι η επιθετική γραμμή της, με τους Λαμίν Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς να κάνουν απίθανα πράγματα!

Τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός πως η ομάδα του Λουίς ντε λα Φουέντε έχει σκοράρει μαζί με την οικοδέσποινα Γερμανία τα περισσότερα γκολ (11) στην διοργάνωση και πλέον έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει.

Από την άλλη η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν έχει βρει τον τρόπο να μην δέχεται γκολ, κόντρα σε όλους τους αντιπάλους της. Πώς το καταφέρνει αυτό; Απλά με το να βρίσκεται ο Ενγκολό Καντέ στον αγωνιστικό χώρο!

Πολλοί μετά την μεταγραφή του στην Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ θεωρούσαν πως δεν θα καταφέρει να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ωστόσο, ο 33χρονος διέψευσε τους πάντες και πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα της εθνικής του.

Ενδεικτικό αυτού, είναι πως η Γαλλία δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ όσο αγωνίζεται ο Καντέ! Κάτι που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστούμε πως έχει βρεθεί 451’ λεπτά στον αγωνιστικό χώρο στα γήπεδα της Γερμανίας!

Μοναδική φορά που ο Μενιάν μάζεψε την μπάλα από το βάθος της εστίας του ήταν στον αγώνα απέναντι στην Πολωνία (1-1, 25/06) στο 79ο λεπτό, αλλά ο συμπαίκτης του είχε γίνει αλλαγή στο 61ο!


Φυσικά, αυτή η επίδοση αποτελεί και ρεκόρ τόσο στις διοργανώσεις του EURO, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Μένει να φανεί, αν ο Καντέ θα διευρύνει αυτό το απίθανο στατιστικό ή θα πέσει «θύμα» των ορέξεων των «φούριας ρόχας»!

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης