Euro 2024

Φαν Ντάικ vs Στόουνς: Οι απροσπέλαστοι «βράχοι» του EURO συναντιούνται και ένας θα... στενοχωρηθεί! (video)

Φαν Ντάικ vs Στόουνς: Οι απροσπέλαστοι «βράχοι» του EURO συναντιούνται και ένας θα... στενοχωρηθεί! (video)

Ολλανδία και Αγγλία είναι έτοιμες να βρεθούν αντιμέτωπες στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του EURO 2024 (10/07, 22:00) με τους Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Τζον Στόουνς να είναι έτοιμοι να παραδώσουν ένα ξεχωριστό, αμυντικό σεμινάριο με… αέρα Premier League!

Τα «τρία λιοντάρια» μπορεί να μην έχουν εντυπωσιάσει με τις έως τώρα εμφανίσεις τους στη διοργάνωση αλλά το γεγονός είναι ένα: βρίσκονται μια νίκη μακριά από άλλον έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Εκεί θα βρουν τους «οράνιε» που παρά την μη πειστική εμφάνιση στους ομίλους, φάνηκε να «ρεφάρουν» στα νοκ άουτ, διαθέτοντας και έναν εξαιρετικό Κόντι Χάκπο.

Οι δύο ομάδες ωστόσο έχουν το προνόμιο να διαθέτουν στα ρόστερ τους και τους μοναδικούς (δύο) παίκτες που δεν τους έχει ντριμπλάρει ακόμη κανείς στη διοργάνωση! Ο λόγος φυσικά για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και τον Τζον Στόουνς.

Ο αρχηγός της Ολλανδίας και της Λίβερπουλ, πέραν αυτού του στατιστικού έχει… και άλλες επιτυχίες στο τουρνουά. Κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις εναέριες μονομαχίες με 86% και 18 κερδισμένες.

Μάλιστα, στην ανατροπή με 2-1 κόντρα στην Τουρκία, ο 33χρονος Ολλανδός αμυντικός, είχε περισσότερες κερδισμένες εναέριες μονομαχίες (επτά) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο γήπεδο. «Ιπτάμενος Ολλανδός» όνομα και πράμα!

Ταυτόχρονα, ο αμυντικός των «τριών λιονταριών» μπορεί να μην έχει αφήσει αντίπαλο παίκτη να τον περάσει, αλλά είναι και σημαντικός και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, μοιάζει αρκετά ακριβής με τις πάσες του έχοντας ποσοστό 94%, όντας τέταρτος στο τουρνουά. Όσον αφορά τις επιτυχημένες μακρινές μπαλιές του ανά παιχνίδι, το «κοντέρ» γράφει 4,8 ποσοστό, πράγμα που τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση.  

Στην επιστροφή των Ολλανδών σε ημιτελικό EURO για πρώτη φορά από το 2004, και των Άγγλων για δεύτερο συνεχόμενο EURO, οι δύο αντίζηλοι αποτελούν εγγύηση για τα μετόπισθεν. Άραγε θα βρεθεί κάποιος να «εκθέσει» τα «βουνά» της άμυνας των δύο ομάδων; 

Πάντως ένα είναι σίγουρο, κάποιος από τους δύο θα στενοχωρηθεί.

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης