Euro 2024

Η Ολλανδία επέστρεψε από την «κόλαση», λύγισε την Τουρκία (2-1) και πάει για το... θαύμα! (video)

Η Ολλανδία επέστρεψε από την «κόλαση», λύγισε την Τουρκία (2-1) και πάει για το... θαύμα! (video)

Η Ολλανδία κατάφερε να «λυγίσει» την… σκληρά μαχόμενη Τουρκία και με μία τρομερή ανατροπή, μέσα σε μόλις έξι λεπτά, πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του EURO 2024 (06/07, 2-1), εκεί όπου την περιμένει ήδη η Αγγλία.

Ένας ημιτελικός για… γερά νεύρα. Η Ολλανδία βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο με την πλάτη στον «τοίχο», με τον Ακαϊντίν αν γίνεται ο ήρωας της Τουρκίας.

Όμως ένα 6λεπτο στο δεύτερο μισό του παιχνιδίου, ήταν αρκετό για να έρθουν τα πάνω κάτω. Με μία ανεπανάληπτη ανατροπή, οι «οράνιε» πέταξαν για τα ημιτελικά (06/07, 2-1) και πλέον κανείς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει να ονειρεύονται.

Δυναμικά ξεκίνησε η Ολλανδία, με τον Ντεπάι να σουτάρει από καλή θέση στο 2ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ.

Ο Οζκάν επιχείρησε να απαντήσει, αλλά το μακρινό σουτ, του Τούρκου χαφ, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του αντίπαλου κίπερ στο 11ο λεπτό.

Ο Ακαϊντίν με εξαιρετική κεφαλιά στο 35ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος άψογα την σέντρα του Γκιουλέρ, «πάγωσε» τους Ολλανδούς και έκανε το 1-0.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή του ματς, με τους Τούρκους στο Βερολίνο να προκαλούν… χαμό.  

Τρομερή εκτέλεση φάουλ από τον «πιτσιρικά» της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γκιουλέρ επιχείρησε να απειλήσει από πολύ μακριά, με τον Φερμπρούγκεν να στέλνει με δυσκολία την μπάλα στο δοκάρι και απευθείας κόρνερ.

Ο Ντεπάι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γκιουνόκ, με ένα σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο όμως ήταν αρκετά αδύναμο.

Φοβερή ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη για την Τουρκία στο 65ο λεπτό. Ο Γιλντίζ βρέθηκε μόνος του έξω από την περιοχή των Ολλανδών, όπλισε και… εκτέλεσε, αλλά ο αντίπαλος κίπερ έδιωξε με δυσκολία.

Ο Βέργκχορστ προσπάθησε να νικήσει από δύσκολη γωνία τον τερματοφύλακα της Τουρκία, με τον Γκιουνόκ να διώχνει σε κόρνερ.

Οι «οράνιε» πλήγωσαν την Τουρκία, με δημιουργό τον Ντεπάι. Με μία τέλεια σέντρα η μπάλα πήγε «συστημένη» στο κεφάλι του Ντε Φράι και αυτός χωρίς δεύτερη σκέψη την έστειλε στα δίχτυα του Γκιουνόκ, για το 1-1, στο 70ο λεπτό.

Στο 76’, ο Ντούμφρις γέμισε από δεξιά, με κατεύθυνση στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί, βρέθηκε ο Χάκπο, που έβαλε το πόδι του μαζί με τον Μουλντούρ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, για την ολική ανατροπή των Ολλανδών!

Φοβερή ευκαιρία για την ισοφάριση είχε η Τουρκία στο 85ο λεπτό. Ο Τσελίκ βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πρόσωπο με τον Βερμπρούγκεν. Κατάφερε να νικήσει τον Ολλανδό κίπερ, όμως ο Φαν ντε Βεν, δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει, διώχνοντας την μπάλα, πάνω στην γραμμή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Ρ. Κούμαν): Βερμπρούγκεν, Ντάμφρις, Ντε Βριλ, Φαν Ντάικ, Άκε, Σούτεν, Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέργκβαϊν, Ντεπάι, Γκάκπο

Τουρκία (Β. Μοντέλα): Γκιουνόκ, Καντίογλου, Μπουρντακσί, Ακαϊντί, Μουλντούρ, Αϊχάν, Όζκαν, Γιλντίζ, Τσαλχάνογλου, Γιλμάζ, Γκιουλέρ

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης