Euro 2024

Σύμπτωση μετά από 33 χρόνια ή ιστορία για... σενάριο; Ο Μερίνο πέτυχε «χρυσό» γκολ και μιμήθηκε τον πατέρα του στο ίδιο γήπεδο! (video)

Σύμπτωση μετά από 33 χρόνια ή ιστορία για... σενάριο; Ο Μερίνο πέτυχε «χρυσό» γκολ και μιμήθηκε τον πατέρα του στο ίδιο γήπεδο! (video)

Μία ακόμη απίθανη ιστορία «γεννήθηκε» στο EURO 2024 και στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ισπανία. Αυτή τη φορά, πρόκειται για μία οικογενειακή υπόθεση, ή μάλλον, για έναν… οικογενειακό πανηγυρισμό με διαφορά 33 ετών και μία απίθανη σύμπτωση!

Ο Μικέλ Μερίνο έγινε από το βράδυ της Πέμπτης (06/07) σύνθημα στα χείλη των Ισπανών, καθώς ήταν αυτός που έστειλε τη χώρα του στα ημιτελικά του EURO 2024. Στον προημιτελικό με την οικοδέσποινα Γερμανία και μόλις ένα λεπτό πριν από τη λήξη της παράτασης, σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Ντάνι Όλμο.

Άφησε «άγαλμα» τον Μάνουελ Νόιερ και… ξέρανε τους Γερμανούς, στέλνοντας παράλληλα την Ισπανία για δεύτερο συνεχόμενο EURO στους «4». Ο Μερίνο, πάντως, επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να πανηγυρίσει το «χρυσό» γκολ. Αφού χάθηκε αρχικά στην αγκαλιά των συμπαικτών του, έκανε τα… δικά του με «κομπάρσο» ένα σημαιάκι του κόρνερ! 


Αυτό αρκούσε για να προσφέρει άλλη μία μοναδική ιστορία στο φετινό EURO! Κι αυτό, γιατί τον ίδιο πανηγυρισμό κάπου τον έχουμε ξαναδεί. Όπως και ο Μικέλ Μερίνο, αφού τον εμπνεύστηκε από τον πατέρα του!

Όμως, ποιο είναι το πιο απίστευτο στο όλο συμβάν; Η σύμπτωση που κρύβεται από πίσω. Γιατί, όταν το μακρινό 1991 ο Άνχελ Μερίνο είχε σκοράρει πανηγυρίζοντας χορευτικά μαζί με το σημαιάκι του κόρνερ, αυτό έγινε και πάλι στην MHPArena της Στουτγκάρδης, όταν φυσικά ο Μικέλ ήταν ακόμη αγέννητος.


Τότε, για ένα ματς του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1991/1992, ο Άνχελ Μερίνο είχε σημειώσει το δεύτερο γκολ της Οσασούνα στην αναμέτρηση με τη Στουτγκάρδη, στη ρεβάνς του 0-0 της Ισπανίας για τον δεύτερο γύρο, με την Οσασούνα να προκρίνεται με τελικά με 3-2.

Πατέρας και γιος, με διαφορά 33 χρόνων, πανηγύρισαν στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ίσως η μόνη διαφορά να είναι η σπουδαιότητα του γκολ, με τον υιό Μερίνο να δίνει μία τεράστια πρόκριση στην Ισπανία μέσα στο… σπίτι των Γερμανών!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης