Euro 2024

Το γαλλικό ρεσιτάλ από την άσπρη βούλα (3-5 πεν.) «στέρησε» το ευρωπαϊκό όνειρο των υπέροχων Κριστιάνο και Πέπε! (video)

Το γαλλικό ρεσιτάλ από την άσπρη βούλα (3-5 πεν.) «στέρησε» το ευρωπαϊκό όνειρο των υπέροχων Κριστιάνο και Πέπε! (video)
Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ρονάλντο ολοκληρώθηκε εδώ: Λίγο άδοξα, λίγο… όχι όπως θα έπρεπε με τον Φέλιξ να αστοχεί σε κρίσιμο πέναλτι και τους Γάλλους να εκτελούν τον Ντιόγο Κόστα! Πορτογαλία – Γαλλία 0-0 (3-5 στα πεν.) με τους «τρικολόρ» να πηγαίνουν στον ημιτελικό της Τρίτης (09/07, 22:00) με αντίπαλους τους Ισπανούς! Δυνατές εικόνες για τους «βουρκωμένους» Πέπε και Κριστιάνο!

Το κυρίως ποδοσφαιρικό πιάτο μεταξύ Πορτογαλίας και Γαλλίας αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον και αυτό γιατί δύο ομάδες, με μεγάλες βλέψεις που φτάνουν έως την κατάκτηση του τροπαίου έρχονταν αντιμέτωπες. Με όλα τους τα όπλα προτεταμένα (Κιλιάν Εμπαπέ και Κριστιάνο Ρονάλντο) οι δύο μονομάχοι ξεκίνησαν κάπως «μουδιασμένα» αποδίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν.

Σκληρό παιχνίδι, με πραγματικά λιγοστές φάσεις και τα σημεία αναφοράς των ομάδων πλήρως εξουδετερωμένα. Με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Τεό Ερναντέζ στο 20’ το οποίο μάλλον δοκίμασε την ετοιμότητα του Ντιόγο Κόστα, το παιχνίδι δεν είχε να δείξει κάτι άλλο από πλευράς θεάματος και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έδειξαν σφυγμό και διάθεση να απειλήσουν και να πάρουν… μεγαλύτερα ρίσκα. Η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού ανήκε μέχρι εκείνο το σημείο στην Πορτογαλία, με τον Φερνάντες να επιχειρεί δυνατό διαγώνιο σουτ το οποίο όμως απομάκρυνε με δυσκολία ο Μενιάν. Δευτερόλεπτα μετά, ο Κανσέλο ανέκτησε σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η κορυφαία στιγμή ήταν αυτή μέχρι την επόμενη στο 63’ με τον Λεάο να «επελαύνει» από τα αριστερά και να βγάζει στον Βιτίνια. Ο μέσος των Ιβήρων από καλό σημείο σούταρε, αλλά ο Μενιάν ήταν εκεί. Στην επαναφορά ο Ρονάλντο με τακουνάκι πήρε απλώς το κόρνερ.



Στο 66’ ήταν η σειρά της Γαλλίας να «αγγίξει» το γκολ με τον Μουανί να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κόστα και τον Ντίας να παρεμβάλλεται «αρχοντικά», απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 70’ ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία από τον Καμαβινγκά με τον Γάλλο μέσο να μην πιστεύει πως χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Η μπάλα βασανιστικά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Κόστα. Η Γαλλία είχε βρει τις απαντήσεις στο καλό διάστημα των Πορτογάλων.

 

Νέα απειλή με τον Ουσμάν Ντεμπελέ στο 74’ το σουτ του οποίου πήρε περίεργα φάλτσα και μόλις που «έξυσε» το δοκάρι του Κόστα.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν αλλά δίχως αποτέλεσμα να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, όμως η αναμέτρηση κάπως μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση. Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση για την Πορτογαλία που πρόκειται να κριθεί σε διαδικασίες πέραν των 90 λεπτών. Και η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 102’ της παράτασης με τον Λεάο να σουτάρει, προσπάθεια που όμως «έσβησε» πάνω στα σώματα των Γάλλων αμυντικών. Ο Φέλιξ απείλησε εκ νέου στο 107’ με την κεφαλιά που επιχειρεί να καταλήγει άουτ. Ο Μπαρκολά απάντησε με ένα επικίνδυνο σουτ το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

Η Πορτογαλία διέθετε τον έλεγχο της μπάλας, όσο όμως περνούσε η ώρα, δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να έχουν παραδοθεί στον παράγοντα της κόπωσης. O Μέντες στο 120΄είχε μία σπουδαία φάση για να δώσει το παιχνίδι στην ομάδα του, όμως κι αυτός έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις. Η ρουλέτα των πέναλτι έμοιαζε με μονόδρομο, με τους Πορτογάλους να καλούνται μέσα σε διάστημα πέντε ημερών να υπομείνουν ξανά την ψυχοφθόρο διαδικασία, έχοντας στο μανίκι τους καλά κρυμμένο ως άσσο, τον Ντιόγο Κόστα.

Η διακύμανση των πέναλτι:

Ντεμπελέ – γκολ (1-0)

Κριστιάνο – γκολ (1-1)

Φοφανά – γκολ (2-1)

Μπερνάρντο Σίλβα – γκολ (2-2)

Κουντέ – γκολ (3-2)

Φέλιξ – δοκάρι (3-2)

Μπαρκολά – γκολ (4-2)

Μέντες – γκολ (4-3)

Τεό Ερναντέζ (5-3)

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας βρήκε τους Γάλλους νικητές και τους Κριστιάνο και Πέπε με λυγμούς και δάκρυα στα μάτια έχοντας στο νου πως αυτή ήταν μία από τις τελευταίες παραστάσεις τους με το εθνόσημο στο στήθος. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Ντεσάν, η Ισπανία (Τρίτη 09/07, 22:00). 

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης