Euro 2024

Οι γερμανικές καρδιές σταματούν να «χτυπούν» πάντα στο τέλος: Το γκολ του Μερίνο στο 119’ ξύπνησε εφιάλτες… Φαν Μπάστεν και 1988! (video)

Οι γερμανικές καρδιές σταματούν να «χτυπούν» πάντα στο τέλος: Το γκολ του Μερίνο στο 119’ ξύπνησε εφιάλτες… Φαν Μπάστεν και 1988! (video)

Αυτή η διαβολική σύμπτωση θα πρέπει μάλλον να βάλει σε σοβαρές σκέψεις τους Γερμανούς και το εάν θα πρέπει να διοργανώσουν ξανά ένα EURO. Ο Μερίνο «πάτησε» στο δρόμο που άνοιξε ο Φαν Μπάστεν πριν από 36 χρόνια, όταν με δικό του γκολ στο 88’ «ξέρανε» τη Δυτική Γερμανία των πολλών φιλοδοξιών!

Το EURO εντός έδρας τείνει να γίνει μία καταραμένη υπόθεση για τους Γερμανούς, οι οποίοι στο 119’ πληγώθηκαν θανάσιμα από το γκολ του Μικέλ Μερίνο, έπειτα από υπέροχη δημιουργία του Ντάνι Όλμο. Το τέρμα αυτό ήρθε να «στοιχειώσει» τα όνειρα των Γερμανών, οι οποίοι σαν από κάποια ειρωνεία της τύχης έχουν πιει ακριβώς το ίδιο ποτήρι, γεμάτο πίκρα στο EURO του 1988, το πρώτο που διοργανώθηκε ποτέ στα γερμανικά γήπεδα.

Τότε, ήταν το Αμβούργο είχε μετατραπεί σε χώρο μαρτυρίου για να ακολουθήσει σήμερα (05/07/24) η Στουτγκάρδη.



Τότε η ομαδάρα των Φραντς Μπεκενμπάουερ, Λόταρ Ματέους, Αντρέας Μπρέμε και Γιούργκεν Κλίσμαν έδειχνε πραγματικά ασύγκριτη. Είχε περάσει πρώτη τον όμιλο με Ιταλία, Ισπανία και Δανία έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία. Όπως ακριβώς συνέβη και στη σημερινή διοργανώτρια Γερμανία του Νάγκελσμαν με δύο νίκες επί των Σκωτσέζων και των Ούγγρων και μία ισοπαλία με την Ελβετία.

Το ταξίδι συνεχίστηκε και ανακόπηκε κάπως άδοξα και τραυματικά στον ημιτελικό του Αμβούργου το βράδυ της 21ης Ιουνίου όταν οι φανταστικοί Ολλανδοί, με πρωτεργάτη τον νυν προπονητή τους, Ρόναλντ Κούμαν ολοκλήρωσαν μία επική ανατροπή και με γκολ του Μάρκο Φαν Μπάστεν στο 88’ σταμάτησαν τις περίπου 45.000 γερμανικές καρδιές που βρέθηκαν στο στάδιο του μεγάλου γερμανικού λιμένα στον Βορρά.

Το déjà vu είναι τρομερό, καθώς με διαφορά 36 ετών,  οι Γερμανοί ως διοργανωτές ηττήθηκαν και στις δύο περιπτώσεις, με το ίδιο σκορ, δεχόμενοι... ψυχρολουσία στα τελευταία λεπτά με τους Ολλανδούς και Ισπανούς να μετατρέπονται σε τέλειους εκτελεστές της «νασιοναλμανσάφτ».

Όπως και να έχει, η παραπάνω συγκυρία δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει τον αφορισμό πως στο τέλος… κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί, καθώς όπως φαίνεται υπάρχει τρόπος και παράδοση που τους θέλει να χάνουν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης