Euro 2024

Και στο τέλος, κερδίζουν οι… Ισπανοί: Ο Μερίνο έστειλε τη «φούρια ρόχα» στα ημιτελικά, με buzzer beater στο 119’! (video)

Και στο τέλος, κερδίζουν οι… Ισπανοί: Ο Μερίνο έστειλε τη «φούρια ρόχα» στα ημιτελικά, με buzzer beater στο 119’! (video)
Όλα έδειχναν πως οι... διαφορές της Ισπανίας με τη Γερμανία θα λυθούν στη διαδικασία των πέναλτι, όμως ο Μικέλ Μερίνο είχε διαφορετική άποψη! Στο φινάλε της παράτασης, ο μέσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ σκόραρε και έστειλε την «φούρια ρόχα» στα ημιτελικά του EURO 2024 (2-1, 05/07)
 
Με «ήρωα» τον Μικέλ Μερίνο, ο οποίος σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, η Ισπανία νίκησε τη Γερμανία (05/07, 2-1) στη Στουτγκάρδη, απέκλεισε τους «οικοδεσπότες» και προκρίθηκε στην 4άδα του EURO 2024

Οι Ισπανοί «φώναξαν» ότι μπορούν να φτάσουν ως το φινάλε της... διαδρομής, από τη στιγμή που «πέταξαν» εκτός την διοργανώτρια του τουρνουά, «σοκάροντας» τους Γερμανούς. 
 
Άψογη διαχείριση από τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε στην παράταση, με την «φούρια ρόχα» να βρίσκει τη στιγμή της στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και να «κλέβει» την πρόκριση. 
 
Η Ισπανία πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, ο οποίος θα βγει μέσα από το «ζευγάρι» της Πορτογαλίας με τη Γαλλία
 
Όσον αφορά στη Γερμανία, εκείνη βίωσε έναν «σοκαριστικό» - με τον τρόπο που ήρθε - αποκλεισμό, μέσα στο σπίτι της, τη στιγμή που ο Τόνι Κρόος είπε ένα «πικρό» αντίο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ένα «αντίο» που δεν άξιζε. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο, αφού οι Ισπανοί απείλησαν με τον Πέδρι στο 1ο λεπτό, όμως τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειπαν από την «εκκίνηση» του ματς. 
 
Από ένα τέτοιο, τραυματίστηκε και ο Πέδρι, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, έπειτα από φάουλ του Κρόος και στη συνέχεια αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο, με τον Όλμο να περνά στη θέση του στο 7'! 
 
Στο 14' η εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 26ο λεπτό η κεφαλιά του Τα κατέληξε στην αγκαλιά του Σιμόν
 
Σταδιακά οι Γερμανοί πατούσαν καλύτερα, αλλά ο ρυθμός του ματς ήταν πιο χαμηλός από τα πρώτα λεπτά. Παρόλα αυτά, στο 34ο λεπτό, οι «οικοδεσπότες» απείλησαν, όταν ο Τα βρήκε τον Χάβερτς, ο οποίος υποδέχθηκε άψογα την μπάλα και εκτέλεσε, με τον Σιμόν να μπλοκάρει, στην τελευταία πολύ καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο. 
 
Η «φούρια ρόχα» μπήκε καλύτερα στην «επανάληψη» και κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί το καλό της διάστημα, ανοίγοντας το σκορ! Ο Γιαμάλ «σέρβιρε» στον Όλμο στο 51ο λεπτό και εκείνος εκτέλεσε άψογα, για το 1-0 του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος! 

Η Γερμανία φάνηκε να «αφυπνίζεται» από αυτό το γκολ και στη συνέχεια ακολούθησε ένας... μονόλογος από το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν
 
Στο 77ο λεπτό, η Γερμανία έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Φίλκρουγκ σημάδεψε το δοκάρι μέσα από την περιοχή, την ώρα που στο 82' ο Χάβερτς πλάσαρε πάνω από τον Σιμόν, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια. 
 
Εν τέλει, το «χρυσό» γκολ για τους Γερμανούς ήρθε από τα πόδια του Φλόριαν Βιρτς, ο οποίος είδε την μπάλα να του στρώνεται στην περιοχή και σούταρε ιδανικά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και το παιχνίδι στην παράταση! 
 
Στο έξτρα 30λεπτο, ο Βιρτς βρήκε τον τρόπο να απειλήσει εκ νέου, όταν στο 105' εκτέλεσε, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σιμόν, ενώ στο 106' η Γερμανία ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κουκουρέγια, όμως το ματς συνεχίστηκε. 

Το 1-1 παρέμενε και όλα έδειχναν πως το ματς θα οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο η Ισπανία κατόρθωσε να βρει γκολ πρόκρισης στο 119'! Ο Όλμο σέντραρε στην περιοχή, εκεί που ο Μερίνο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «λυτρώνοντας» την «φούρια ρόχα» και στέλνοντάς την στην επόμενη φάση του EURO 2024!  



Οι συνθέσεις των ομάδων 

 
Ισπανία (Λ. Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46' Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (102' Χοσέλου), Πέδρι (7' Όλμο), Γιαμάλ (63' Φ. Τόρες), Μοράτα (80' Ογιαρθάμπαλ), Ν. Γουίλιαμς (80' Μερίνο).
 
Γερμανία (Γ. Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80' Μίλερ), Ράουμ (57' Μίτελσταντ), Κρόος, Τσαν (46' Άντριχ), Μουσιάλα, Γκουντογκάν (57' Φίλκρουγκ), Σανέ (46' Βιρτς), Χάβερτς (91' Αντόν).

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης