Euro 2024

Με τέτοια παράδοση, δεν φοβάται: Το απόλυτο ρεκόρ των διοργανωτών, που στέλνει τη Γερμανία στους «4» του EURO! (video)

Με τέτοια παράδοση, δεν φοβάται: Το απόλυτο ρεκόρ των διοργανωτών, που στέλνει τη Γερμανία στους «4» του EURO! (video)

Η προημιτελική φάση του EURO 2024 είναι προ των πυλών με το Γερμανία - Ισπανία να «κάνει ποδαρικό». Οι Ισπανοί καλούνται να ξεπεράσουν, όχι απλά μια εκπληκτική ομάδα όπως είναι το σύνολο του Νάγκελσμαν, αλλά και… την παράδοση που κουβαλάνε.

Η Ισπανία έχει διαγράψει έως τώρα, φοβερή πορεία στο EURO 2024 και με το ταλαντούχο δίδυμο των Γιαμάλ και Γουίλιαμς να την οδηγεί, θέτει δυνατή υποψηφιότητα για να κατακτήσει το τρόπαιο.   

Στο δρόμο της βρίσκεται η διοργανώτρια Γερμανία, η οποία εκτός του ότι έχει τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης Μουσιάλα με τρία γκολ (μαζί με Χάκπο, Μικαουτάτζε και Σρανζ) και την καλύτερη επίθεση του EURO με δέκα γκολ, διαθέτει και… κάτι άλλο.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ως διοργανώτρια του φετινού EURO, μπορεί να αποτελέσει μέρος μια ευρωπαϊκής παράδοσης που προβλέπει πως, κάθε οικοδέσποινα χώρα περνάει στους ημιτελικούς!

Από το EURO 1996, όπου και πήραν μέρος πρώτη φορά 16 ομάδες αντί για 8, αν η διοργανώτρια χώρα είχε προκριθεί στους «8» τότε σε κάθε περίπτωση κατάφερνε να προκριθεί και στους «4»!

Η πρώτη περίπτωση που συναντάμε είναι το 1996, όπου και η Αγγλία νίκησε την Ισπανία με 4-2 στα πέναλτι, στο Γουέμπλεϊ. Μάλιστα αυτή ήταν και η μόνη φορά που τα «τρία λιοντάρια» νικάνε σε διαδικασία των πέναλτι στο EURO!

Στην επόμενη διοργάνωση το 2000, οι Ολλανδοί δεν χρειάστηκαν τα πέναλτι, ούτε καν την παράταση και αυτό γιατί «διέλυσαν» τη Σερβία-Μαυροβούνιο με 6-1, με τον Πάτρικ Κλάιφερτ να σημειώνει χατ τρικ!

Συνεχίζοντας στο EURO 2004, ταξιδεύουμε στον αξέχαστο προημιτελικό της Πορτογαλίας με την Αγγλία, με 2-2 σκορ κανονικής περιόδου και 6-5 στα πέναλτι.

Iconic στιγμές από εκείνο το παιχνίδι το κακοχτυπημένο πρώτο πέναλτι από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ρικάρντο που αποκρούει το τελευταιο πέναλτι των Άγγλων χωρίς να φοράει γάντια, σκοράροντας μάλιστα και το τελευταίο της ομάδας του.

Τέταρτη και τελευταία περίπτωση, αυτή της Γαλλίας στο EURO 2016. Οι «τρικολόρ» κόντρα στην έκπληξη του τουρνουά Ισλανδία, δεν αστειεύτηκε και την «φιλοδώρησε» με πέντε γκολ, στο τελικό 5-2 του «Σταντ ντε Φράνς».

Είναι η πρώτη φορά μετά τον τελικό του 2008 που οι δύο ομάδες συναντιούνται σε EURO! Με τους Ισπανούς να θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο και την Γερμανία να έχει σύμμαχο την παράδοση, αναμένεται ένας εξαιρετικός προημιτελικός!

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης