Euro 2024

Η σχέση αγάπης της Γαλλίας με… τα αυτογκόλ: Πώς έχει ωφεληθεί από αυτά σε EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο;

Η σχέση αγάπης της Γαλλίας με… τα αυτογκόλ: Πώς έχει ωφεληθεί από αυτά σε EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο;
Η Γαλλία μπορεί να βρίσκεται στα προημιτελικά του EURO 2024, χωρίς όμως να έχει πραγματοποιήσει πειστικές εμφανίσεις. Μάλιστα είναι η ομάδα που έχει ωφεληθεί, περισσότερο από κάθε άλλη, από τα αυτογκόλ!

Η φάση των «16» του EURO 2024 αποτελεί πλέον ποδοσφαιρική ιστορία και οι «τρικολόρ» περιμένουν στον προημιτελικό τους Πορτογάλους για μια ρεβάνς του τελικού του 2016!

Παρότι ο δρόμος τους έως εκεί, δεν ήταν και ο πιο δύσβατος, οι Γάλλοι έδειξαν μια δυσκολία στο σκοράρισμα. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τέσσερα ματς που έχουν δώσει έως τώρα σκόραραν μόλις τρία γκολ.

Ο τρόπος που τα πέτυχαν, επίσης δεν εντυπωσιάζει καθώς ήταν δύο αυτογκόλ, ένα του Βέμπερ με Αυστρία και ένα του Βερτόνχεν με Βέλγιο. Το μόνο… κανονικό γκολ που έχουν πετύχει έως τώρα, είναι το πέναλτι του Εμπαπέ κόντρα στην Πολωνία.

Οι «τρικολόρ» φαίνεται πως είναι η Εθνική που έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτογκόλ. Πέντε φορές σε EURO, οι αντίπαλοι της βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να σκοράρουν στην εστία τους. Καμία άλλη χώρα δεν έχει «ευνοηθεί» περισσότερο στη διοργάνωση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η… τύχη των Γάλλων δεν σταματάει εδώ. Ο αριθμός αυτός μεγαλώνει όταν μιλάμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί, οι «les bleus» με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, έχουν δεχτεί το… «κέρασμα» έξι αυτογκόλ από τους αντιπάλους τους, το οποίο είναι επίσης ρεκόρ.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο προπονητής της, ο Ντιντιέ Ντεσάν, είναι έτοιμος στο παιχνίδι με την Πορτογαλία να γίνει ο δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία των EURO με 16! Αυτοί που θα ξεπεράσει, είναι ο Φερνάντο Σάντος (Ελλάδα, Πορτογαλία) και ο Λαρς Λάγκερμπεκ (Σουηδία, Ισλανδία). Ο μόνος που απομένει για να ξεπεράσει είναι ο Γιόακιμ Λεβ με τις 21 συμμετοχές του για λογαριασμό της Γερμανίας.

Όπως και να έχει, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και οι Γάλλοι από αυτά που μας δείχνει η προϊστορία,  κατέχουν… μπόλικη από αυτή! Ο δρόμος προς την καταξίωση όμως απαιτεί εκτός από τύχη,

Γιάννης Παππάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης