Euro 2024

Με ρυθμιστή εναέριας κυκλοφορίας τον Ντεμιράλ, η Τουρκία «υπέταξε» την μαχητική Αυστρία (2-1) και έκλεισε θέση στους «8»! (video)

Με ρυθμιστή εναέριας κυκλοφορίας τον Ντεμιράλ, η Τουρκία «υπέταξε» την μαχητική Αυστρία (2-1) και έκλεισε θέση στους «8»! (video)

Τους έκανε ό,τι ήθελε: Σε επίθεση και άμυνα. Ο Μερίχ Ντεμιράλ με το παιχνίδι της ζωής του (2 γκολ με κεφαλιά) και παράσημο το γρηγορότερο γκολ σε φάση νοκ άουτ EURO, τα έβαλε με όλη την Αυστρία και την πέταξε εκτός συνέχειας. Τεράστιο όχι του Γκιουνόκ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων! Επόμενος αντίπαλος η Ολλανδία (06/07, 22:00) στους «8»!

H τελευταία μονομαχία της «φάσης των 16» περιλάμβανε το παιχνίδι της Αυστρίας με την Τουρκία, ένα ζευγάρι αρκετά ανοιχτό και υποψήφιο για προσφορά υψηλού θεάματος, όπερ και εγένετο.

Και μάλιστα με το «καλημέρα», καθώς η αναμέτρηση ξεκίνησε με έναν ρυθμό… φρενήρη και την Τουρκία να ανοίγει το σκορ μόλις στα 57’ δευτερόλεπτα με δράστη τον Μερίχ Ντεμιράλ! Το γκολ του Τούρκου αμυντικού που ανήκει στην Αλ Αχλί είναι και το γρηγορότερο που έχει επιτευχθεί σε φάση νοκ άουτ στην ιστορία του EURO. Ο Γκιουλέρ εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το τουρκικό γκολ.


Ξεπερνώντας το αρχικό «μούδιασμα» η Αυστρία αντεπιτέθηκε με στόχο να φέρει την ισορροπία και είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαουμγκάρτνερ στο 5’ για να τα καταφέρει.

Ο Λίνχαρτ στο 7’ με καλές προϋποθέσεις δεν κατάφερε και πάλι να γίνει ουσιαστικός για την ομάδα του Ράνγκνικ που είχε πλέον αναλάβει την πρωτοβουλία της αναμέτρησης.


Κάπου εκεί ο τρελός ρυθμός υποχώρησε με την Τουρκία να παίρνει μέτρα στο γήπεδο στην προσπάθειά της να προστατέψει το πολύτιμο υπέρ της προβάδισμα. Το παιχνίδι απέκτησε σκληράδα και οι μονομαχίες εντάθηκαν με αμφότερες ομάδες να έχουν παίκτες που έχουν δεχτεί κάρτες. Ρόλο στο χαμήλωμα του ρυθμού διαδραμάτισε και η βροχή που είχε ξεκινήσει να δυναμώνει στη Λειψία.

Η επανέναρξη του αγώνα για το δεύτερο ημίχρονο έφερε νέο γκολ, copy paste του πρώτου με τον Μερίχ Ντεμιράλ. Ο Τούρκος στόπερ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκιουλέρ (και πάλι) νίκησε τους πάντες στον αέρα και μέσα σε καθολική αποθέωση «έγραψε» το 2-0 για την ομάδα του Μοντέλα, βάζοντας γερά θεμέλια πρόκρισης στους «8».

 

Ωστόσο στιγμές αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 66’ ο Γκρέγκοριτς «αναπτέρωσε» τις ελπίδες των Αυστριακών, μείωσε σε 2-1 και απέδειξε πως η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ διαθέτει «μέταλλο», προσωπικότητα και πως θα παλέψει μέχρι τέλους.

 

Η Αυστρία πίεζε και πάλευε με ό,τι δυνάμεις είχαν απομείνει προκειμένου να βρει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, ενώ η Τουρκία στον αντίποδα άφησε μέτρα στην αντίπαλό της.

Ωστόσο, παρά τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες εκατέρωθεν, τίποτα δεν άλλαξε. Με τους Τούρκους και τους Αυστριακούς να ξοδεύουν τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε για ένα ακόμη γκολ. Τρομερή, ασύλληπτη, φανταστική η επέμβαση του Γκιουνόκ στο 94’ απέναντι στον Μπαουμγκάρντνερ. Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τους Τούρκους να παίρνουν μία ιστορική πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης, όπου τους αναμένει η Ολλανδία για ένα παιχνίδι «όλα τα λεφτά» (06/07, 22:00).


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης