Euro 2024

Είναι... «Ιπτάμενοι» οι Ολλανδοί, πάτησαν τη Ρουμανία (3-0) και έκλεισαν θέση στα προημιτελικά! (video)

Είναι... «Ιπτάμενοι» οι Ολλανδοί, πάτησαν τη Ρουμανία (3-0) και έκλεισαν θέση στα προημιτελικά! (video)

Έχοντας τον Κόντι Χάκπο σε μεγάλα κέφια, η Ολλανδία πέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Ρουμανίας, επικράτησε με 3-0 (02/07) και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2024! Τρομερό γκολ και πανέξυπνη ασίστ από τον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ που έχει βαλθεί να οδηγεί τους «οράνιε» στη φετινή διοργάνωση.

Σε ένα ματς με πολλές ευκαιρίες, αλλά μόλις δύο γκολ, η Ολλανδία ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του EURO 2024 νικώντας τη Ρουμανία με 3-0. Η Ρουμανία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά οι «οράνιε» ισορρόπησαν γρήγορα, πήραν το προβάδισμα και πάτησαν... γκάζι, για να φτάσουν τελικά σε μία δίκαιη και άνετη πρόκριση.


Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους Ρουμάνους, με το σουτ του Μαν να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βερμπρούγκεν στο 14ο λεπτό. 


Η απάντηση της Ολλανδίας ήταν άμεση. Έξι λεπτά αργότερα, οι «οράνιε» πήραν το προβάδισμα με τον Χάκπο, ο οποίος σκόραρε το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση. Από πλάγια θέση επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, νίκησε τον Νίτα και έκανε το 1-0. 


Οι Ολλανδοί πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι, άρχισαν να ελέγχουν σιγά-σιγά το ματς κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα και βρέθηκαν κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ντε Φράι στο 26’ πέρασε για λίγο άουτ. 


Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέα χαμένη ευκαιρία για το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν, καθώς ο Σίμονς καθυστέρησε από πλεονεκτική θέση, κλείστηκε και τελικά το σουτ του πέρασε άουτ.

Η Ολλανδία συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μέρος. Απανωτές οι ευκαιρίες για την ομάδα του Κούμαν, με τους Ντεπάι, Φαν Ντάικ και Χάκπο να απειλούν την εστία του Νίτα. Στο 63’, οι «οράνιε» βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχναν, αλλά το τέρμα του Χάκπο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. 


Ο χρόνος περνούσε με τους Ολλανδούς να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς, αλλά χωρίς ωστόσο να «κλειδώνουν» την υπόθεση πρόκριση. Ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου προσπάθησε με τις αλλαγές του να πάρει κάτι από το ματς, όμως η Ολλανδία ήταν αποφασισμένη να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τη φάση των «8».

Η νίκη «σφραγίστηκε» στο 83ο λεπτό, με τον Μάλεν να γίνεται ο αποδέκτης της υπέροχης ατομικής προσπάθειας του Χάκπο στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και την Ολλανδία στην επόμενη φάση.


Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε και ο Μάλεν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά απόάψογη αντεπίθεση στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. 


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρουμανία (Έντ. Ιορντανέσκου): Νίτα, Ραίου, Ντραάγκουσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38’ Ρακοβιτσάν), Μ. Μάριν (72' Τσικαλντάου), Μαν, Ρ. Μάριν, Στάντσιου (88' Ολάρου), Χάτζι (72' Αλίμπεκ), Ντράγκους (72' Μιχάιλα)

Ολλανδία (Ρ. Κούμαν): Βερμπρούγκεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69' Φαν ντε Φεν), Ρέιντερς, Σχάουτεν (69' Φέρμαν), Μπέρχβαϊν (46’ Μάλεν), Σίμονς, Χάκπο (85' Βέχορστ), Ντεπάι (92' Μπλιντ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης