Euro 2024

«Ο Όμπλακ φόρεσε τα... γάντια του Ντιέγκο Άλβες»: Τι κοινό έχουν σε αποκρούσεις πέναλτι οι δύο τερματοφύλακες; (video)

«Ο Όμπλακ φόρεσε τα... γάντια του Ντιέγκο Άλβες»: Τι κοινό έχουν σε αποκρούσεις πέναλτι οι δύο τερματοφύλακες; (video)

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Γιαν Όμπλακ με τον Ντιέγκο Άλβες, εκτός φυσικά από τα γάντια του τερματοφύλακα; Και οι δύο έχουν αποκρούσει πέναλτι των δύο εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών… 

Μπορεί η Σλοβενία να αποκλείστηκε από το EURO 2024, ο Όμπλακ όμως πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα που μόνο ένας έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Από το βράδυ της Δευτέρας (1/7) , ο Σλοβένος γκολκίπερ γίνεται ο δεύτερος τερματοφύλακας που έχει αποκρούσει πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι.

Ο Ντιέγκο Άλβες είναι αυτός που άνοιξε τη συγκεκριμένη λίστα, η οποία για πάνω από μία δεκαετία περιείχε μόνο το όνομά του. Ο πρώην παίκτης της Φλαμέγκο εξουδετέρωσε τον Ρονάλντο τον Δεκέμβρη του 2009 κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος όταν αγωνιζόταν με την Αλμερία. Τον Φεβρουάριο του 2012 στο Κόπα ντελ Ρέι βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Μέσι, όπου και τον απέτρεψε να σκοράρει από τη άσπρη βούλα, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο (1-1).

Συνολικά, σε ολόκληρη την καριέρα του, ο Βραζιλιάνος έχει αποκρούσει 28 πέναλτι, ενώ έχει δεχτεί 42.

Όσο για τον Όμπλακ; Ο 31χρονος γκολκίπερ τον Ιανουάριο του 2015, για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης, κατάφερε εξαρχής να «διαβάσει» τον Αργεντινό σταρ, που βρήκε τα δίχτυα στην επαναφορά. Φέτος, στο EURO ο Σλοβένος κέρδισε τον Ρονάλντο στην παράταση δίνοντας ελπίδα για την πολυπόθητη πρόκριση της χώρας του στους «8» της διοργάνωσης. Στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» δε στάθηκε το ίδιο τυχερός, αφού ο Πορτογάλος δεν αστοχεί δεύτερη φορά.

Ο Όμπλακ στη μέχρι τώρα καριέρα του έχει αποκρούσει 16 πέναλτι και έχει δεχτεί 50. Ένα ποσοστό που θα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει στο μέλλον.

Ένα είναι το σίγουρο. Δύσκολα θα βρεθεί άλλος τερματοφύλακας σε αυτή τη λίστα, αφού Ρονάλντο και Μέσι ολοκληρώνουν σιγά-σιγά την ποδοσφαιρική τους πορεία και οι στιγμές που χάνουν κάποιο πέναλτι σπανίζουν.

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης