Euro 2024

Η Ιταλία αποκλείστηκε, αλλά στο Αυστρία – Τουρκία παίζει το τελευταίο της… χαρτί! (video)

Η Ιταλία αποκλείστηκε, αλλά στο Αυστρία – Τουρκία παίζει το τελευταίο της… χαρτί! (video)

«Last... chance» απόψε (02/07, 22:00) για την ιταλική εκπροσώπηση στο EURO 2024, καθώς μετά και τον αποκλεισμό του Βελγίου από τη Γαλλία στη φάση των «16», μόνο η Τουρκία και ο Βιντσέντζο Μοντέλα έχουν απομείνει να «μάχονται» για την Ιταλία!

Το φετινό EURO είχε «άρωμα Ιταλίας» με 4 από τις 24 χώρες να εκπροσωπούνται από Ιταλούς προπονητές.

Πρώτη φυσικά η Εθνική Ιταλίας με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι που την ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2023. Ο πρώην τεχνικός της Νάπολι αποδείχθηκε «μοιραίος» για τη «Σκουάντρα Ατζούρα», που έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της από τη φάση των «16» κιόλας.

Ο Σπαλέτι κρίθηκε σκληρά για τη διαχείριση του ρόστερ του στα παιχνίδια, όσο και για την επιλογή των παικτών για τη διοργάνωση. Μετά από αυτή την αποτυχία φαίνεται πως δε θα έχει ευκαιρία να οδηγήσει τους «ατζούρι» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού η ομοσπονδία σκέφτεται ήδη τον διάδοχό του με βασικό υποψήφιο τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Από τους ομίλους κιόλας η εθνική Ουγγαρίας και ο Μάρκο Ρόσι είδαν την πόρτα της εξόδου από το EURO. Τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου της, η Ουγγαρία δεν κατάφερε να μπει ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες ομάδες και να προκριθεί στη φάση των «16».

Ο Ρόσι ανέλαβε χρέη προπονητή τον Ιούνιο του 2018 έχοντας ως καλύτερη στιγμή μέχρι τώρα την πρόκριση στους ομίλους του EURO 2020 σε έναν όμιλο «φωτιά» με Γαλλία (1-1), Γερμανία (2-2) και Πορτογαλία (3-0), όπου και μάζεψε μόνο δύο βαθμούς. Στο Mundial του 2022 δεν κατάφερε να περάσει τα προκριματικά και δεν συμμετείχε.

Τον πιο πρόσφατο και τον πιο «πικρό» αποκλεισμό, θα έλεγε κανείς, πως τον βίωσε το Βέλγιο και ο Ντομένικο Τεντέσκο. Ο 38χρονος τεχνικός ανέλαβε τους «Κόκκινους Διαβόλους» τον Φεβρουάριο του 2023 μετά από ένα χρόνο που πέρασε στον πάγκο της Λειψίας.

Η πορεία της ομάδας δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού τερμάτισε 2η στους ομίλους κάτω από την Ρουμανία προς έκπληξη του ποδοσφαιρικού κόσμου. Αυτή η πρώτη της αποτυχία την οδήγησε στους «16» κόντρα στη Γαλλία, μειώνοντας αμέσως τις πιθανότητές της να συνεχίσει στη διοργάνωση, όπως και συνέβη.


Τώρα είναι η σειρά της Τουρκίας να αποδείξει ότι η ιταλική «συνταγή» είναι δοκιμασμένη και διαχρονική.

Πρώτο εμπόδιο για την ομάδα του Μοντέλα, η Αυστρία με τον Γερμανό, Ραλφ Ράγκνικ, να έχει προετοιμάσει την ομάδα του για μια μάχη μέχρι «τελικής πτώσης», αν κρίνουμε κι από την τελευταία εμφάνισή της στους ομίλους, όπου νίκησε την Ολλανδία, για να κατακτήσει την πρωτιά του γκρουπ!

Όλγα Μανιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης