Euro 2024

Ο «άγνωστος πρώτος σκόρερ» του EURO 2024 και τα αυτογκόλ του 2021, που στο τέλος ίσως μοιάζουν λίγα! (video)

Ο «άγνωστος πρώτος σκόρερ» του EURO 2024 και τα αυτογκόλ του 2021, που στο τέλος ίσως μοιάζουν λίγα! (video)
Είκοσι αυτογκόλ, μόνο στις δύο τελευταίες διοργανώσεις! Σχεδόν το 70%, από όσα έχουν μπει σε όλα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί ποτέ. Τι συμβαίνει -και- στο EURO 2024;
Κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο από το EURO 2024. Αρκετά γκολ, πάθος και θέληση, εκπλήξεις και δυνατές μονομαχίες, αλλά και ανεξήγητα πολλά, αυτογκόλ!

Ο Κόλο Μουανί φαινόταν πως θα την «γλύτωνε» αρχικά και θα χρεωνόταν σε αυτόν, το νικητήριο γκολ της Γαλλίας απέναντι στο Βέλγιο, όμως η UEFA δεν του έκανε το χατίρι!

Ο Βερτόνγκεν χρεώθηκε το γκολ ως... αυτογκόλ και κάπως έτσι, στο φετινό τουρνουά έφτασαν τα εννιά!

Πώς φτάσαμε, όμως, έως αυτόν τον αριθμό;

Μόλις στην πρώτη αγωνιστική του φετινού EURO, ο Γερμανός αμυντικός, Αντόνιο Ρίντιγκερ, «άνοιξε» την παράσταση, πετυχαίνοντας το πρώτο αυτογκόλ στη διοργάνωση, στο ματς απέναντι στην Σκωτία.

Τρεις ημέρες αργότερα (17/06), ο Μαξιμίλιαν Βέμπερ έδωσε τη λύση στη Γαλλία κόντρα στην Αυστρία.

Από τότε, και για άλλες τρεις σερί ημέρες, είχαμε και από ένα αυτογκόλ: του Ρόμπιν Χράνατς στο Τσεχία - Πορτογαλία (18/06), του Κλάους Γκιασούλα στο Αλβανία - Κροατία (19/06) και του Ρικάρντο Καλαφιόρι στο Ιταλία - Ισπανία (20/06).

Ακολούθησαν αυτά των Ακαϊντίν (Τουρκία - Πορτογαλία, 22/06) και Μάλεν (Ολλανδία - Αυστρία, 25/06), για να κλείσουν τη λίστα οι Λε Νορμάντ (Ισπανία - Γεωργία, 30/06) και Γιαν Βερτόνγκεν, (Βέλγιο - Γαλλία 01/07). Προς το παρόν, τουλάχιστον, γιατί με τη... φόρα που έχουν πάρει στο EURO 2024, ποιος ξέρει πού θα σταματήσει ο αριθμός των αυτογκόλ;

Άλλωστε, ποιος περίμενε πως μετά τα 11 του EURO 2020, θα έχουμε άλλα εννιά στην επόμενη διοργάνωση, χωρίς να έχουμε φτάσει καλά-καλά στα προημιτελικά!

Είκοσι αυτογκόλ, λοιπόν, μόνο στα δύο τελευταία! Κι όλα αυτά, ενώ σε όλα τα EURO που έχουν διεξαχθεί, έχουν μπει συνολικά 29 αυτογκόλ!

 

Χριστίνα Κουλουκούρα
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης