Euro 2024

«Όμπλακ, δεν ήξερες;»: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπενθύμισε στο σλοβένικο τείχος, ποιος είναι ο χειρότερος εφιάλτης του! (video)

«Όμπλακ, δεν ήξερες;»: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υπενθύμισε στο σλοβένικο τείχος, ποιος είναι ο χειρότερος εφιάλτης του! (video)
H Πορτογαλία αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στην Σλοβενία (0-0, 01/07) κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του EURO 2024. Σε ένα ματς που οι τερματοφύλακες «έκλεψαν» την παράσταση, με τον Ντιόγο Κόστα να πραγματοποιεί μία «μυθική» εμφάνιση και τον Γιαν Όμπλακ να κερδίζει ακόμα και τον χειρότερο «εφιάλτη» του, αλλά ακόμα και αυτό δεν... ήταν αρκετό!

Μπορεί Πορτογαλία και Σλοεβενία να μην κατάφεραν να σκοράρουν σε 120' λεπτά (0-0, 01/07), αλλά αυτό οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στους τερματοφύλακες των δύο ομάδων!

Ο Ντιόγο Κόστα ήταν πραγματικά ανίκητος, αφού πραγματοποίησε μία εμφάνιση που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί. Ο τερματοφύλακας της Πόρτο, όχι μόνο δεν δέχτηκε γκολ σε 120’ λεπτά, αλλά έπιασε και τρία πέναλτι σε ισάριθμες εκτελέσεις, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε διοργάνωση EURO!

Ενώ είχε και μία πολύ μεγάλη επέμβαση, όταν βρέθηκε ένας εναντίον ενός με τον Σέσκο στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης!

Φυσικά, απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν όσα έκανε και o Γιαν Όμπλακ, που κατάφερε να κερδίσει ακόμα και τον χειρότερο «εφιάλτη» του! Ο Σλοβένος πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, κάνοντας έξι επεμβάσεις με τις πέντε να προέρχονται από σουτ εντός περιοχής!  

Σίγουρα όμως, η στιγμή που θα μείνει αξέχαστη στον ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι όταν απέκρουσε την προσπάθεια του Ρονάλντο από τα 11 βήματα, καθώς έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει ακόμα και τον ποδοσφαιριστή που τον έχει «πληγώσει» περισσότερο από κάθε άλλο!

Συγκεκριμένα, ο Κριστιάνο έχει σκοράρει συνολικά 11 φορές απέναντι στον Όμπλακ και είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει αναγκάσει τις περισσότερες φορές τον 31χρονο τερματοφύλακα να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του!

Και αυτό γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστούμε πως τρεις φορές έχει σκοράρει χατ-τρικ απέναντι στον Σλοβένο! Σε ό,τι αφορά τις μονομαχίες τους από τα 11 βήματα, αν εξαιρέσουμε την χθεσινή (01/07), έχουν βρεθεί μόλις δύο φορές αντιμέτωποι, σε κανονική διάρκεια αγώνα, με τον Πορτογάλο σταρ να είναι εύστοχος και στις δύο περιπτώσεις!

Ωστόσο, μπορεί ο Όμπλακ να ήταν ο νικητής στην μεταξύ τους μονομαχία στην παράταση, αλλά ο Κριστιάνο δεν θα το άφηνε έτσι. Ο 39χρονος ήταν ο πρώτος εκτελεστής της Πορτογαλίας στην διαδικασία των πέναλτι και υπενθύμισε στον Σλοβένο ποιος έχει το πάνω χέρι στην μεταξύ τους κόντρα σημαδεύοντας σωστά αυτή την φορά!

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτήν ήταν η δεύτερη φορά που στάθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλον σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία, αφού στον τελικό του UEFA Champions League το 2016 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτηςο CR7 με δικιά του εκτέλεση είχε χαρίσει το τρόπαιο στην Ρεάλ Μαδρίτης!


*Πατήστε εδώ για να δείτε τους αγώνες που σκόραρε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Όμπλακ να υπερασπίζεται την αντίπαλη εστία.

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης