Euro 2024

«Το τελευταίο μου EURO...»: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε μία σπάνια κατάθεση ψυχής

«Το τελευταίο μου EURO...»: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σε μία σπάνια κατάθεση ψυχής

Μετά το παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία, το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του στον τελευταίο σταθμό της καριέρας του με τη φανέλα της Εθνικής.

Η Πορτογαλία προκρίθηκε στους «8» του EURO 2024 μετά από μια σκληρή μάχη απέναντι στη Σλοβενία. Το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι καθώς καμία από τις δύο ομάδες δε μπόρεσε να βρει δίχτυα μέχρι το 120’.

«Μοιραίος», θα έλεγε κανείς, ο αρχηγός Κριστιάνο Ρονάλντο που αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 105’. Παρ’ όλα αυτά, στη διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας» οι Πορτογάλοι με τρεις εύστοχες εκτελέσεις πήραν το πολυπόθητο «εισιτήριο» κι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την Γαλλία.

Ο 39χρονος σουπερστάρ σε δηλώσεις στου στο RTP έκανε κατάθεση ψυχής.

«Είναι ποδόσφαιρο, αυτοί που αποτυγχάνουν είναι και αυτοί που προσπαθούν. Προφανώς είναι απογοητευτικό όταν δεν μπορούμε να σκοράρουμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το έχω ήδη ξεχάσει γιατί το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό, κερδίσαμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να σκοράρω πέναλτι, έχω σκοράρει περισσότερα από 200 στην καριέρα μου, μερικές φορές είναι χάος που βάζεις (την μπάλα), είτε δεξιά, είτε αριστερά, στη μέση... αλλά έχασα δύο φορές φέτος στα πέναλτι, Σήμερα κέρδισα, νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μερικές φορές πρέπει να είναι δίκαιο και σήμερα ήταν δίκαιο γιατί πιστεύω ότι η Πορτογαλία άξιζε να κερδίσει», ανέφερε αρχικά.

Για τα συναισθήματά του και την οικογένειά του:

«Όταν σκέφτομαι την οικογένειά μου, συγκινούμαι γιατί είναι μοναδικές στιγμές που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια, είναι άνθρωποι που αγαπώ, θαυμαστές που είναι πάντα μαζί μας και ειδικά μαζί μου και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Όσο για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Γαλλία:

«Έχουμε τώρα ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Γαλλία, που είναι το φαβορί για να κερδίσει το τουρνουά, μαζί με τη Γερμανία και την Ισπανία, αλλά θα πάμε σε πόλεμο, αυτό είναι ποδόσφαιρο. Η ομάδα είναι μια χαρά, αυτό ήταν ένα «συν» ενέργειας που η ομάδα είχε και θα παλεύουμε μέχρι τέλους, θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για αυτή τη φανέλα, είτε μου λείπει είτε όχι, και αυτό θα κάνω σε όλη μου τη ζωή, το κάνω εδώ και 20 χρόνια. Όπως είδες, έχασα το πέναλτι, αλλά ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα σκοράρει, αλλά πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη όταν πρέπει να το κάνει η ομάδα να το πάρεις σωστά, μερικές φορές δεν το κάνω, αλλά η παραίτηση είναι κάτι που δεν θα με ακούσεις ποτέ να λέω.

Είναι σίγουρα το τελευταίο EURO, φυσικά. Αλλά δεν με συγκινεί αυτό, με συγκινεί όλα όσα περιλαμβάνει το ποδόσφαιρο, από τον ενθουσιασμό που έχω για το παιχνίδι, τον ενθουσιασμό που βλέπω στους οπαδούς, την οικογένειά μου εδώ. Το πάθος του κόσμου, η στοργή που τρέφουν για μένα, τους ίδιους τους συμπαίκτες μου, δεν είναι επειδή φεύγω από το ποδόσφαιρο... Γιατί ο Κριστιάνο χρειάζεται να κάνει περισσότερα ή να κερδίσει περισσότερα; Δεν θα συνοψιστεί σε ένα παραπάνω ή σε ένα λιγότερο γκολ, το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το ταξίδι στο οποίο έχω κάνει είναι ο ενθουσιασμός που έχω ακόμα να είμαι εδώ για 20 χρόνια με την εθνική ομάδα και να παίζω, φέρνοντας χαρά στον κόσμο, την οικογένειά σας, τα παιδιά σας, αυτό είναι που με παρακινεί περισσότερο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης