Euro 2024

Το δεκάλεπτο που ο Ντιόγο Κόστα θα αρνούνταν γκολ και στον ίδιο τον «Θεό!» (video)

Το δεκάλεπτο που ο Ντιόγο Κόστα θα αρνούνταν γκολ και στον ίδιο τον «Θεό!» (video)

Ξεχάστε τον Οτσόα και τώρα υποκλιθείτε τον «εξαδάκτυλο» Κόστα: Ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων «ύψωσε τείχος» και είπε όχι τρεις διαδοχικές φορές στη διαδικασία των πέναλτι, βάζοντας την Πορτογαλία στην οκτάδα του EURO 2024! Βραδιά ρεκόρ για τον 24χρονο Πορτογάλο που δεν θα ήταν δυνατό να δεχτεί γκολ ούτε από κάποια θεϊκή δύναμη!

Η μεγάλη και αγχωτική πρόκριση των Πορτογάλων επί της Σλοβενίας (0-0, 3-0 πεν.) φέρει «φαρδιά – πλατιά» την υπογραφή του Ντιόγο Κόστα, με το νεαρό κίπερ της Πόρτο να ντύνεται «τιραμόλα» και να βγάζει ό,τι πέναλτι (και όχι μόνο) ερχόταν προς την εστία του. Ίλισιτς, Μπάλκοβετς και Βέρμπιτς είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον «κέρβερο» της Πορτογαλίας, μία… γεύση από τον οποίο είχε πάρει ήδη λίγο νωρίτερα ο Μπένιαμιν Σέσκο, ο οποίος είδε τον Κόστα να του αρνείται το γκολ σε ένα πραγματικά αδιανόητο τετ-α-τετ.

Τα επιτεύγματα του Κόστα έφεραν στο νου θύμησες από… Ρικάρντο στον αλησμόνητο τελικό μεταξύ της Πορτογαλίας και της Αγγλίας, 20 χρόνια πριν, το 2004. Τότε, σε μία iconic σκηνή ο Ρικάρντο είχε πιάσει το πέναλτι του Βασέλ δίχως τα γάντια του, για να ευστοχήσει αμέσως μετά και να στείλει τους Ίβηρες τον «έβδομο ουρανό».

Τότε, ο Κόστα ήταν περίπου τεσσάρων ετών, στο βρεφικό λίκνο του. Όμως όπως φαίνεται μεγάλωσε βλέποντας τα σχετικά βίντεο και πήρε μαθήματα, ξεπερνώντας τον προκάτοχό του.

Ο 24χρονος τερματοφύλακας έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σταματά τρεις συνεχόμενες εκτελέσεις στην ιστορία των EURO, έχοντας στο μεταξύ διατηρήσει και απαραβίαστη την εστία του στα 120’ που προηγήθηκαν.

Πραγματικά μοναδικό!

Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη επίδοση, λίγο νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κάτι αντίστοιχο είχε επαναλάβει ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον ΠΑΟΚ, αλλά και… ο Κωνσταντής Τζολάκης στον προημιτελικό του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε.

Δείτε εδώ ξανά και ξανά και ξανά όσα έκανε ο Ντιόγο Κόστα στο παιχνίδι με την Σλοβενία:


Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης