Euro 2024

Ενγκολό Καντέ: Ο αθόρυβος και «άχαστος» σταρ της Γαλλίας!

Ενγκολό Καντέ: Ο αθόρυβος και «άχαστος» σταρ της Γαλλίας!

Το τρελό στατιστικό που αποδεικνύει πως η Εθνική Γαλλίας με τον Ενγκολό Καντέ στο βασικό της σχήμα είναι άτρωτη και invincible!

Οι «τρικολόρ» μόλις πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη επί των Βέλγων, επικράτηση που τους φέρνει στην οκτάδα της διοργάνωσης. Και σε αυτό μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία, πέραν του Ράνταλ Κόλο Μουανί που διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στη νίκη, διεκδικεί ο απόλυτος MVP. Το «μηχανάκι» του Ντιντιέ Ντεσάν στο χώρο της μεσαίας γραμμής των Γάλλων που ακούει στο όνομα, Ενγκολό Καντέ.

Τι και αν ο Γάλλος μέσος διανύει εσχάτως το 33ο έτος ζωής, εντούτοις παραμένει «ακούραστος» καταθέτοντας στον αγωνιστικό χώρο… πνευμόνια που μόνο σε 18χρονους μπορεί να συναντήσει κανείς.

Mε τον Καντέ στην ενδεκάδα της λοιπόν, η Εθνική Γαλλίας δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα σε παιχνίδι μεγάλης διοργάνωσης (EURO και Mundial) και αυτό δεν είναι κάτι που απλώς έχει παρατηρηθεί αλλά συμβαίνει με μία αξιοσημείωτη συνέπεια. Μία συνέπεια που απλώνεται σε ορίζοντα 19 παιχνιδιών πλέον αν ληφθεί υπόψιν και η νικηφόρος αναμέτρηση με το Βέλγιο.

Και συνεχίζει να μετράει, με την επόμενη αναμέτρηση (05/07, 22:00) να επιφυλάσσει μία εκ των Πορτογαλίας ή Σλοβενίας. Με αυτή την επίδοση μάλιστα, ο Γάλλος μέσος ξεπέρασε και τον Ισπανό θρύλο και τέως προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε αυτό το ρεκόρ.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πως η επανεμφάνιση του Eνγκολό Καντέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα, δείχνει τι παικταρά χάσαμε, με τον ίδιο να προσφέρει τις πολυτελείς υπηρεσίες και την ποιότητά του στην Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης